Ο αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Ιανουάριος 2005

  Όπως έγραψε η εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" 7/1/05, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επαναφορά των διαβόητων "φρουτακίων". Ισχυρίζεται ότι υπάρχει πίεση από την ΕΕ για την επαναλειτουργία των ηλεκτρονικών αυτών μηχανών (πράγματι υπάρχει), που πριν λίγα χρόνια αναγκάστηκε να απαγορεύσει η κυβέρνηση Σημίτη υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής. Ως αντιπολίτευση τότε και η ΝΔ είχε συνηγορήσει για την κατάργησή τους. Σήμερα όμως σκοπεύει, όπως όλα δείχνουν, να τα επαναφέρει. Όπως εκτιμούν διάφοροι γνώστες των πραγμάτων, ο λόγος που κάνει την κυβέρνηση να σκέφτεται την επαναλειτουργία των «κουλοχέρηδων, δεν είναι τόσο η πίεση από την ΕΕ, αλλά η προσδοκία να εισπράξει περίπου € 600 εκατ. εντός του τρέχοντος έτους και έτσι να καλύψει μέρος της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού. Την φορά αυτή, τα μηχανάκια θα είναι, βλέπετε, συνδεδεμένα on line με την εφορία για τον έλεγχο των εσόδων τους.

  Εκτός, όμως, των "κουλοχέρηδων" που είχαν κλείσει σπίτια και είχαν οδηγήσει στον τζόγο ανήλικα παιδιά, τα οποία έπαιζαν τα χρήματα που τους έδιναν οι γονείς τους για τα φροντιστήρια και όχι μόνο, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά και του "ΞΥΣΤΟ" με νέους όρους, πιο κερδοφόρους για το κράτος.

  Ζαλίζεται ο νους του ανθρώπου μπροστά σε τόσο κυνισμό. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ότι, προκειμένου να καλύψουν ελλείμματα του προϋπολογισμού και να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, οι πολιτικοί μας μπορεί να καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις, τις οποίες μάλιστα οι ίδιοι σαν αντιπολίτευση είχαν καταδικάσει. Θα σπρώξουν ελαφρά τη καρδία τον κοσμάκη στον όλεθρο, για να εισπράττει το κράτος σαν λεσχάρχης; Διότι ουσιαστικά αυτό θα κάνει. Θα εισπράττει βιδάνιο από τα χαμένα μεροκάματα που δεν θα γίνουν ποτέ γάλα για κάποια μικρά παιδιά που πεινούν. Θα παίρνει μερίδιο από τα χρήματα που δεν θα φθάσουν ποτέ στον οικογενειακό κορβανά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ξανά οικογενειακές τραγωδίες, σαν αυτές που ζήσαμε πριν μερικά χρόνια και που στο τέλος ανάγκασαν την κυβέρνηση Σημίτη να προβεί στην απαγόρευση των ηλεκτρονικών αυτών μηχανών.

  Νομίζω ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να αντιδράσουμε στις αντικοινωνικές αυτές προθέσεις της κυβέρνησης και να μην αφήσουμε να μετατραπεί η χώρα μας ξανά σε μία "απέραντη φρουτοπία", όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο μας.

  Κατηγορία: