Ο Νταβούτογλου είναι ανεπιθύμητος

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκέμβριος 2014

  Η νέα συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου για την διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, με την παρουσία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, συνιστά ένα ακόμα κορυφαίο επεισόδιο στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η διαρκής υποχώρηση των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και η σταδιακή και ολοένα αυξανόμενη τουρκική διείσδυση στην πατρίδα μας έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον που μοιραία οδηγεί σε νέες περιπέτειες με ανυπολόγιστες συνέπειες.

  Το εγχώριο πολιτικό, επιχειρηματικό και επικοινωνιακό κατεστημένο προωθεί τον φιλοτουρκισμό και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει θύλακες εντός της πατρίδας που εργάζονται συστηματικά για την αλλοτρίωση και την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων. Έρχονται θορυβωδώς να επιβάλλουν νέα εξάπλωση οικονομικών συμφερόντων, να αλλοιώσουν ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο της ήδη κακής εκπαίδευσης περί την ιστορία και κυρίως να οικοδομήσουν νέα κεκτημένα στο Αιγαίο και την Θράκη. Προκλητικοί και βέβαιοι για τις κινήσεις τους, αφού απέναντί τους βρίσκεται μια πρόθυμη για νέες υποχωρήσεις πολιτική και διπλωματική ηγεσία.

  Ολόκληρη αυτή η ιδέα και η υλοποίηση όλων αυτών των συνεδριάσεων και των συχνών επισκέψεων του Νταβούτογλου και των άλλων Τούρκων έχει αποδειχτεί για την πατρίδα μας καταστροφική. Παρακολουθούμε ως κράτος τις εξελίξεις που διαμορφώνουν οι Τούρκοι και συμμετέχουμε σε έναν διάλογο όπου μόνον ο ένας εκ των συνομιλητών διεκδικεί! Την ίδια ώρα που οι παραβιάσεις στο Αιγαίο έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και η παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους στην Κύπρο είναι ασύδοτη. Τούτη την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την λυσσώδη επίθεση των ξένων κέντρων και έχει μεταβληθεί σε αποικία χρέους, που ο λαός μας αντιμετωπίζει τις συνέπειες της σχεδιασμένης διάλυσης της χώρας από τους προδότες της Μεταπολίτευσης, εμφανίζονται οι Τούρκοι πιο προκλητικοί από ποτέ.

  Ο Εθνικισμός αποτελεί μόνη διέξοδο στην κρίση και πλέον όρο επιβίωσης για τον Ελληνισμό. Με δεδομένη την στάση της εξουσίας στο ζήτημα θεωρούμε θεμελιώδες να επισημάνουμε ότι η εγρήγορση είναι απαραίτητη για κάθε πολίτη, για κάθε πατριώτη. Η καθημερινή μας στάση ως πολιτών, ως καταναλωτών, ως τηλεθεατών κρίνει τις εξελίξεις. Ήδη, αντιδράσαμε με ανοικτές συγκεντρώσεις δύο φορές σε επισκέψεις του Νταβούτογλου καθώς η κατάσταση ήταν σε εξέλιξη. Φέτος, καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να αποδοκιμάσει την παρουσία των Τούρκων και τις συνομιλίες και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ενημερωτική εκστρατεία που εκδηλώνει μόνιμα για το θέμα το κίνημά μας.

  Το Εθνικό Μέτωπο αντιλαμβανόμενο τις δύσκολες περιστάσεις κρίνει ότι μόνο η ανυποχώρητη στάση μπορεί να δώσει την απάντηση σε Τούρκους και διευθυντήρια. Κανένας διάλογος με τους Τούρκους. Αιγαίο-Θράκη-Κύπρος για πάντα ελληνικά. Ο Νταβούτογλου είναι ανεπιθύμητος.