Ο Μάκης Βορίδης στον Μαραθώνα

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούνιος 2006

  Ο υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης περιόδευσε στην περιοχή του Μαραθώνος, το τριήμερο 16-18 Ιουνίου. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της πόλεως από τον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Ζάγαρη και το βράδυ της ίδιας ημέρας παρακολούθησε την εναρκτήρια θεατρική παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνος (ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ), μία πολύ καλή πολιτιστική προσπάθεια που της αξίζουν συγχαρητήρια και οφείλει να βρει μιμητές.

  Το Σάββατο 17 Ιουνίου ο Μάκης Βορίδης συνάντησε τον δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ευάγγελο Μέξη στο γραφείο του, με τον οποίον συζήτησαν όλα τα θέματα του Μαραθώνος. Ο κ. Μέξης συνόδευσε κατόπιν τον Μάκη Βορίδη, την Βιργινία Μάρκου και τον Άγγελο Βασιλειάδη, υποψηφίους νομαρχιακούς συμβούλους, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο οποίο εξετίθετο και δημοτική έκθεση ζωγραφικής.

  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματά του, καθώς ο τομέας του Πολιτισμού στην Ελλάδα δεν βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου. Η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικώς και από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας υπήρξε συνάντηση με νέους της περιοχής, οι οποίοι εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τον Λαϊκό Νομαρχιακό Συναγερμό, αλλά και να αγωνισθούν για την δημιουργία ενός ισχυρού πατριωτικού κινήματος. Εν συνεχεία συνεδρίασε η κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνος και επικεντρώθηκε σε οργανωτικά θέματα και την κατάρτιση των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων. Ο Μ.Φυσεντζίδης, πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ. παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού για τον αθλητισμό, ενώ ο Γιάννης Παπαϊωάννου, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, εισηγήθηκε την δημιουργία μαρίνας στον Κάλαμο για την ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

  Την Κυριακή 18 Ιουνίου ο Μ. Βορίδης επισκέφθηκε μαζί με τον Τ.Παπαγεωργίου, υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο, τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, εν συνεχεία συναντήθηκε με δημοσιογράφους της περιοχής και το απόγευμα συναντήθηκε μαζί με τον Χ.Καλαποθαράκο, υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο με οργανωτικούς πυρήνες στην Αρτέμιδα, στην Παλλήνη και στον Γέρακα.