Ο Καρλ Λανγκ στην Αθήνα

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Δεκέμβριος 2003

  Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Γαλλίας και ευρωβουλευτής Καρλ Λανγκ βρέθηκε στις 13-14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, προσκεκλημένος του προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη. Τα θέματα της επισκέψεώς του ήταν ο συντονισμός των πατριωτικών κομμάτων της Ευρώπης, ενόψει της συζητήσεως του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, αλλά και των επικείμενων ευρωεκλογών του 2004.

  Ο κ. Λανγκ μετέφερε τις ευχές του Προέδρου του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν για τις βουλευτικές εκλογές, τονίζοντας την σημασία δημιουργίας ενός ισχυρού Ευρωπαϊκού πατριωτικού μετώπου, το οποίο θα υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία των μελών-κρατών και τους δημοκρατικούς θεσμούς μέσα σε ένα εθνικό πλαίσιο, ενάντια στα σχέδια σοσιαλιστών και φιλελευθέρων οικοδομήσεως μίας Ομοσπονδιακής και αντι-δημοκρατικής Ευρώπης.

  Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τον κ. Λανγκ για την παρουσία του στην Αθήνα, τόνισε την σημασία της συνεργασίας των Ευρωπαίων πατριωτών ενάντια στις διεθνιστικές δυνάμεις που θέλουν να καταπατήσουν τις εθνικές κυριαρχίες και να μετατρέψουν την Ευρώπη σε «περιοχή υποδοχής τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών».

  Οι κ.κ. Βορίδης και Λανγκ συμφώνησαν στην ανάγκη αποτροπής της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρώπη, υποστήριξαν ότι ο Χριστιανισμός αποτελεί βασικό πυλώνα, μαζί την Αρχαία Ελλάδα, του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, και τάχθηκαν κατά του «Ευρωπαϊκού Συντάγματος», το οποίο αποτελεί προσπάθεια ποδηγετήσεως των μικρών, πληθυσμιακώς, εθνών, από τις μεγάλες χώρες.

  Ο κ. Λανγκ δεσμεύθηκε να συνεχίσουν οι Ευρωπαίοι εθνικιστές ευρωβουλευτές να συνδράμουν την Ελλάδα στα εθνικά της θέματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε θέματα όπως η Κύπρος και η Βόρειος Ηπειρος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όσο και το Εθνικό Μέτωπο Γαλλίας καταδίκασαν την πολιτική του αντιπροέδρου της Ιταλικής κυβερνήσεως Gianfranco Fini να μετατρέψει την «Εθνική Συμμαχία» (Alleanza Nazionale) από εθνικιστικό κόμμα σε φιλελεύθερο, και από δύναμη εθνικής αντιπολιτεύσεως σε στήριγμα του συστήματος.

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προς τιμήν του κ. Λανγκ παρέθεσε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, στο οποίο παρευρέθηκαν στελέχη και φίλοι του κόμματος. Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε για τον Μάρτιο του 2004 στη Νίκαια της Γαλλίας, κατά την διάρκεια των Γαλλικών περιφερειακών εκλογών, στις οποίες ο Zαν Μαρί Λεπέν έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί περιφερειάρχης στην περιφέρεια της Κυανής Ακτής (Νίκαια, Μασσαλία, Βαρ).

  Κατηγορία: