Ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α.

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Απρίλιος 2002

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τιμώντας την επέτειο ενάρξεως του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α. εναντίον της Βρεταννικής αποικιοκρατίας στην Κύπρο, διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης στο ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡ την 1η Απριλίου. Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου, αγωνιστής των ενόπλων τμημάτων της ΕΟΚΑ και εκδότης σήμερα του «Ορθοδόξου Τύπου». Ο κ. Παπαγεωργίου ανεφέρθη στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ, στον ένδοξο Αρχηγό της, τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και στις ηρωϊκές μορφές του Αυξεντίου, του Παλληκαρίδη, του Μάτση, τους Καραολή και Δημητρίου.

  Μέσα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο κ. Παπαγεωργίου περιέγραψε τις μάχες της ΕΟΚΑ, την αυταπάρνηση των αγωνιστών της, την καθοδήγηση του Γρίβα, την προδοσία των κομμουνιστών του ΑΚΕΛ, την μειοδοσία των κυβερνήσεων Καραμανλή-Μακαρίου. Στο τέλος ο κ. Παπαγεωργίου παρέδωσε ως ιερά παρακαταθήκη ένα χειρόγραφο αγώνος του ήρωος Κυριάκου Μάτση στον Πρόεδρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη.

  Ο Μάκης Βορίδης, αρκετά συγκινημένος, τόνισε την σημασία σήμερα του αγώνος της ΕΟΚΑ για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα, την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάς στο Κυπριακό, την αντίσταση που πρέπει να προβάλουμε στον τουρκικό επεκτατισμό στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

  Στην αρχή της εκδηλώσεως ο Χρήστος Χαρίτος, υποψ. Δήμαρχος Πειραιώς, παρουσίασε την ιστορική διάσταση του αγώνος της ΕΟΚΑ, καυτηριάζοντας την έλλειψη εθνικής μνήμης από το ανθελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Στρατηγός Καρούσος, πρόεδρος των παλαιών μαχητών του Ε.Δ.Ε.Σ. του Ναπ. Ζέρβα, και οι κ.κ. Φραγκόπουλος και Κουρουπός της «Χ». Σε πείσμα των καιρών, της εθνικής υποτέλειας και του φιλοτομαρισμού, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συνεχίζει τον αγώνα του για μία Ελλάδα ελεύθερη και ισχυρή. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  Κατηγορία: