Ο Έλληνας επαίτης-(ο)ικέτης, τζάμπα σπίτια, τζάμπα μάγκες

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Οκτώβριος 2004

  Όταν συστηματικά στρέφεις την πλάτη στην αλήθεια αποφεύγοντας να την κοιτάξεις καταπρόσωπο τότε εκείνη θα σε υποχρεώσει να την δεις - και το θέαμα θα είναι ακόμα πιο άσχημο απ' όσο περίμενες.

  Όταν αρνείσαι να ακούσεις μερικές φωνές που σε προειδοποιούν για τα χειρότερα θα υποχρεωθείς να τα ζήσεις.

  Όταν αποφασίσεις να θυσιάσεις την αξιοπρέπειά σου για να εξασφαλίσεις (έτσι νομίζεις) την ελευθερία σου θα απολέσεις αμφότερες.

  Όταν αντιμετωπίζεις με ιδιοτελή χλεύη τους ανιδιοτελείς, τελικά εσύ θα γίνεις το αντικείμενο της χλεύης των πρωταθλητών της ιδιοτέλειας.

  Όλα τα παραπάνω αξιώματα επιβεβαιώθηκαν με την περίπτωση των κληρώσεων δωρεάν οικιών (άκουσον άκουσον!) του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Τα ιμάτια των Ελλήνων εργατών μπήκαν στην κληρωτίδα. Οι ενδιαφερόμενοι ανέχθηκαν να τους μαζέψουν σ' ένα γήπεδο μπάσκετ -το ΣΕΦ- και κοιτούσαν επί ώρες, ημέρες, τα μπαλάκια που ανακατεύονταν και χοροπηδούσαν στις κληρωτίδες. Μετά, αν ήτανε καλά παιδιά, θα άκουγαν και την συναυλία-φιλοδώρημα της κ. Γαρμπή που εξασφάλισαν γι' αυτούς οι κρατούντες και αιωνίως αλληλοσυγχωρούμενοι "διαχειριστές" του δημόσιου χρήματος.

  Ίσως αυτοί οι κρατούντες να γράφουν αυτά τα ρωμαϊκού τύπου σκηνικά στο video για να επενδύουν με εικόνες μαζικής μιζέριας και ανέχειας τις ιδιωτικές τους στιγμές εις υγείαν των κορόιδων. Πιθανόν να ηδονίζονται βλέποντας τα σκαμμένα -απ' τον άχαρο μόχθο- πρόσωπα των φτωχών εργατών να αλλοιώνονται ακόμα περισσότερο από την αγωνία, την απογοήτευση και την πίκρα που συνεπάγεται η ελπίδα που πεθαίνει προτελευταία. Τελευταίοι πεθαίνουν οι φορείς της ελπίδας.


  ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΣ "ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ"

  Ανέχθηκαν λοιπόν οι εργάτες μας να γίνουν γλάστρες ενός σκηνικού που πολύ διασκεδάζει τους κατοίκους της Ερυθραίας, της Πολιτείας, της Βουλιαγμένης, του Πανοράματος Χαλκιδικής και άλλων σικ περιοχών της κατεχόμενης Ελλάδας. Ανέχθηκαν να μην απαιτούν όσα δικαιούνται αλλά να μπαίνουν οι μοίρες τους στην κληρωτίδα. Ανέχθηκαν να περιμένουν και να υπομένουν. Ανέχθηκαν να τσουβαλιαστούν σε "κατηγορίες" δικαιούχων ελπίδας. Ανέχθηκαν πολλά. Τέλος, ορισμένοι έδειξαν στα λόγια πως δεν ανέχονταν να συμμετέχουν στην κλήρωση και αλλοδαποί εργάτες. Τελικά το ανέχτηκαν αλλά δυσφόρησαν κάπως. Την δυσφορία τους ήλθε για να σαρκάσει κάθε πουλί πετούμενο στους αιθέρες της τηλοψίας και των ερτζιανών κυμάτων. "Ρατσιστές, καθυστερημένοι, εθνικιστές, μικροί άνθρωποι", ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους... φιλοδώρησαν τους Έλληνες εργάτες οι χαμογελαστοί και πάντοτε ψύχραιμοι κηφήνες της αφρόκρεμας των κουκουλοφόρων.

  Βέβαια, όποτε βολεύει τους κουκουλοφόρους, ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να δρούμε συναισθηματικά, αλλά ψύχραιμα και υπολογιστικά. Όποτε τους ξεβολεύει η ψυχραιμία και ο υπολογισμός επιστρατεύουν το αόρατο, την μεταφυσική φρίκη απέναντι στον Λεβιάθαν του εθνικισμού. "Βοήθεια, αν δεν πάρουν σπίτια οι αλλοδαποί θα μας βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ ως ξενόφοβοι, ρατσιστές, αντιδραστικοί, Ταλιμπάν, Ναζί, Μιλόσεβιτς, Σαντάμ", υπαινίσσονται με σφιγμένα τα φρύδια λες και τους έπιασε κόψιμο. Έτσι έπραξαν και μίλησαν στην περίπτωση των κληρώσεων των οικιών. Όλως τυχαίως τους διέφυγαν ορισμένες σημαντικότατες λεπτομέρειες - μια και τους είχε τρομάξει τόσο πολύ η πιθανότητα της αναβίωσης του εθνικισμού στην Ελλάδα που τους ταΐζει τόσο καλά τα τελευταία χρόνια.


  ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ!

  Ας αναφέρουμε λοιπόν μερικές λεπτομέρειες περί του δικαίου ή μη εκχωρήσεως κατοικιών στο Ολυμπιακό Χωριό και σε αλλοδαπούς. Αυτές οι λεπτομέρειες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ηθικού και νομικού τύπου. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά δύο ηθικού τύπου λεπτομέρειες και αιτούμεθα συγγνώμης από τους (πολιτικώς ορθούς) κλέπτες του δημοσίου χρήματος αφού με το άκουσμα και μόνο της λέξης "ηθική" παθαίνουν αναφυλαξία.

  1. Το αποθεματικό (δηλαδή το... περισσευάμενο χρήμα) του οργανισμού πώς δημιουργήθηκε; Μήπως με την μακρόχρονη και σκληρή εργασία γενεών Ελλήνων εργατών; Την απάντηση στο ερώτημα δίνει ο ίδιος ο ΟΕΚ στην ιστοσελίδα του. Διαβάζουμε λοιπόν περί των αποθεματικών: "Από το 1954 ο ΟΕΚ, αξιοποιώντας τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών τους, έχει προσφέρει ιδιόκτητη στέγη σε 363.000 οικογένειες". Ποιοι πλήρωναν εισφορές το 1954; Οι Έλληνες, οι αλλοδαποί ή οι είρωνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί; Η απάντηση πάλι από την ίδια ιστοσελίδα: "O OΕΚ είναι οικονομικά αυτόνομος. Οι πόροι του προέρχονται από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων (1% επί των αποδοχών τους) και των εργοδοτών τους (0.75% επί των αποδοχών των εργαζομένων που απασχολούν)". Επομένως, εισφορές στον ΟΕΚ πλήρωναν αφενός οι Έλληνες εργάτες και οι Έλληνες και αλλοδαποί (βλέπε κατηραμένες πολυεθνικές) εργοδότες.
   Έχουν άραγε το δικαίωμα εργάτες (και οι οικογένειες όσων δεν βοήθησαν στη δημιουργία του "κομποδέματος") να χαίρουν του ίδιου δικαιώματος με τις οικογένειες των Ελλήνων εργατών; Το αποθεματικό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δεν είναι αποτέλεσμα της εργασίας μιας γενιάς αλλά φυσικό επόμενο της αδιάκοπης προσφοράς του Ελληνικού εργατικού δυναμικού στη χώρα. Με τη συμμετοχή των αλλοδαπών στην κλήρωση, η ιστορία και η διαχρονική προσφορά του Έλληνα εργάτη μηδενίζεται. Δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο η αυτοθυσία και η συνεισφορά των οικογενειών μας μέσα στην πατρίδα μας. Αυτό που έχει σημασία -σύμφωνα με το κατοχικό κράτος- είναι ποιος τυχαίνει απλά να βρίσκεται εντός των συνόρων.
  2. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εργατών έχει υπηρετήσει θητεία στον Ελληνικό στρατό. Οι Ελληνίδες εργάτριες (πάλι στη συντριπτική τους πλειοψηφία) έχουν βοηθήσει την οικογένειά τους να συντηρήσει τον στρατιώτη της οικογένειας. Αυτή η συνεισφορά στην άμυνα της πατρίδας μας δεν παίζει κανέναν ρόλο σύμφωνα με την αντίληψη των κρατούντων. Ακόμα κι αν προέρχεσαι από γειτονική χώρα η οποία στο μέλλον μπορεί να σηκώσει τα όπλα εναντίον της Ελλάδας δικαιούσαι να μπεις στην κλήρωση - έτσι απλά. Το κορόιδο που "έπηζε" στην σκοπιά και στην αγγαρεία ας πρόσεχε. Εδώ υπάρχει και το κωμικοτραγικό ενδεχόμενο (μακρινό μεν αλλά ουχί απίθανο) να πολεμήσεις εναντίον της χώρας που σου έδωσε δικαίωμα στην εργασία και στην κατοικία και μετά να επιστρέψεις σε αυτήν για να απολαύσεις τα αγαθά που σου εξασφάλισαν εκείνοι που ψηφίστηκαν από τους Έλληνες!


  ΕΧΕΙ Ε9 ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;

  Η απαρίθμηση των... ηθικού τύπου λεπτομερειών για να εξαντληθεί θα απαιτούσε -κυριολεκτικά- σελίδες επί σελίδων και δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερο νόημα αφού ουδείς φαίνεται να τους δίνει ιδιαίτερη σημασία - εκτός από εκείνους που κάηκαν στον χυλό. Επομένως θα αναφέρουμε, πάλι ενδεικτικά, μερικές νομικού τύπου απορίες που ενδέχεται να έχουν οι άτυχοι Έλληνες εργάτες.

  1. Δεν παίζει ρόλο ο τρόπος εισόδου κάποιου εργάτη στη χώρα μας; Ο νομίμως εργαζόμενος Έλληνας και ο παρανόμως εισελθών εργάτης έχουν το ίδιο δικαίωμα στην παροχή δωρεάν κατοικίας από τον ΟΕΚ; Όλοι οι αλλοδαποί που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση εισήλθαν και εργάστηκαν νόμιμα στην χώρα μας; Οι τυχεροί αλλοδαποί που πήραν τα κλειδιά των δωρεάν οικιών στα χέρια τους απέδειξαν στο κράτος ότι δεν παραβίασαν (σε καμία περίπτωση) τους κείμενους νόμους; Αν δεν ίσχυσε αυτό τότε η νόμιμη διαβίωση και η παρανομία εξισώνονται - με ό,τι συνεπάγεται τούτη η εξομοίωση.
  2. Οι Έλληνες αλλά και οι αλλοδαποί δικαιούχοι για να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΕΚ πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφo φoρoλoγικής δήλωσης, αντίγραφο του εντύπου Ε9, πιστoπoιητικό oικoγενειακής κατάστασης, βεβαίωση του Oργανισμoύ Κύριας Ασφάλισης για τo σύνoλo των ημερομισθίων κτλ. Ανάμεσα σε όσα πρέπει να τεκμηριώνουν οι υποψήφιοι για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους στην κλήρωση είναι το γεγονός πως, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΕΚ: "δεν πρέπει να διαθέτoυν περιoυσιακά στoιχεία, oύτε oι ίδιoι oύτε τα πρoστατευόμενα μέλη της oικoγένειάς τoυς ικανά να εξασφαλίσoυν τη στέγασή της". Εντάξει. Οι Έλληνες προσκόμισαν Ε9. Οι αλλοδαποί έφεραν αντίτυπο του... Ε9 από τις χώρες τους ή δεν ενοχλεί κανέναν το γεγονός πως ένας αλλοδαπός μπορεί να έχει ακίνητη περιουσία στην πατρίδα του; Αρκετές χώρες προέλευσης των αλλοδαπών εργατών δεν έχουν την στοιχειώδη υποδομή για να προσφέρουν στον αιτούντα οποιοδήποτε πιστοποιητικό. Είδαμε πρόσφατα σκηνές από τις εκλογές στο Αφγανιστάν, όπου αντί οι εκλογείς να προσκομίσουν εκλογικό βιβλιάριο για να αποφευχθεί η διπλοψηφία, οι "δικαστικοί αντιπρόσωποι" τους μάρκαραν τα νύχια με... "ανεξίτηλη" μπογιά μαρκαδόρου! Πολλοί άτυχοι Έλληνες εργάτες αναρωτιούνται ακόμα αν οι ΔΟΥ Κανταχάρ και Καμπούλ μπορούν να εκδώσουν έντυπα σαν το δικό μας Ε9.


  Η "ΣΗΜΑΙΑ" ΤΟΥ ΣΙΟΡ ΜΑΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ

  Σαν να μην έφτανε η κακοδαιμονία, η ανέχεια, ο εξευτελισμός και η μιζέρια των -δίχως στον ήλιο μοίρα- Ελλήνων εργατών, ήλθε κι ο κύριος Μάκης Γιακουμάτος, ο λαϊκοδεξιός λεβέντης υφυπουργός Απασχόλησης, φέρων δεκάδες κιλά ειρωνείας στο μπλαζέ υφάκι του. Έχοντας ως αφορμή τη δυσφορία των ατυχησάντων Ελλήνων εργατών δήλωσε στην εκπομπή "Καλημέρα Σας" (Alpha TV, 11/10/2004): "Είτε το θέλουμε είτε όχι η Ελλάδα έχει γίνει μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Αν δεν το καταλαβαίνουμε είναι λάθος μας. Το Λονδίνο που έχει βασιλιάδες κι έχει θεσμούς και τα πάντα, έχει εννέα εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες κι ένα εκατομμύριο Λονδρέζους. Κι είναι μια χαρά! Όταν σκοτώθηκαν στην κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού Αλβανοί και μετανάστες δεν το κάνατε σημαία. Γιατί είχαμε νεκρούς. Τότε ήταν καλοί οι οικονομικοί μετανάστες, επειδή το χτίσανε. Τώρα να πάρουν τα σπίτια που χτίσανε δεν το δικαιούνται!".

  Οποία παραβίαση της λογικής! Οποία αντιστροφή της πραγματικότητας! Ο δημοσιογράφος κ. Αυτιάς που άκουγε τις γιακουμάτειες μπαλαφάρες δεν θεώρησε σκόπιμο να του υπενθυμίσει ότι οι Αλβανοί και οι λοιποί μετανάστες εργάτες του Ολυμπιακού Χωριού δεν προσελήφθησαν από τους πένητες Έλληνες εργάτες αλλά από το εγκληματικό και άθλιο "ελληνικό" κράτος. Οι μηδενικές συνθήκες ασφαλείας που οδήγησαν σε άδικο χαμό τους αλλοδαπούς συνανθρώπους μας δεν καθορίστηκαν από διαταγές και αποφάσεις των Ελλήνων εργατών αλλά από τους πολιτικούς προϊσταμένους του άμοιρου τούτου τόπου που σκόρπισαν τρισεκατομμύρια για να... αναβιώσει το Ολυμπιακό Πνεύμα στην Ελλάδα! Το αδικοχυμένο αίμα των αλλοδαπών εργατών δεν έβαψε τα χέρια της δύσμοιρης εργατικής τάξης της χώρας μας αλλά τα Armani, τα Hugo Boss και τα Dolce & Gabbana των αντιρατσιστών κροίσσων της οικονομίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής.

  Αν ο λαϊκοδεξιός λεβέντης κ. Γιακουμάτος είχε αληθινό καημό για τα εργατικά ατυχήματα στο Ολυμπιακό Χωριό θα έστελνε ένα μπιλιετάκι στην "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη μας καλώντας την να διαλευκάνει τι συνέβη πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πύλες του Ολυμπιακού Χωριού. Όμως, ως συνήθως, κατέφυγε στις τζάμπα μαγκιές και ειρωνείες εναντίον των δυσφορούντων Ελλήνων καλυπτόμενος πίσω από τα εγκλήματα του κράτους που τώρα εκείνος διαχειρίζεται!

  Επιπλέον, αν ο λαϊκοδεξιός λεβέντης υφυπουργός Απασχόλησης σιορ Μάκης Γιακουμάτος σέβεται στοιχειωδώς τον θώκο του πρέπει να ενεργοποιήσει την Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και να ενημερώσει σχετικά τους εισαγγελείς για το ζήτημα της "μαύρης", άραχλης και ανασφάλιστης εργασίας αλλοδαπών εργατών στο Ολυμπιακό Χωριό. Πρέπει να διακριβωθεί σε ποιο βαθμό είχαμε ανασφάλιστη εργασία στο Ολυμπιακό Χωριό (και στα λοιπά ολυμπιακά έργα) και ποιος ωφελήθηκε από την μη καταβολή των νόμιμων εισφορών - κοντολογίς, χύδην λαϊκιστί ποιος τα παντελόνιασε τα φράγκα.

  Αν του καιγόταν έστω και ένα καρφί του σιορ Μάκη για τους Έλληνες αλλά και τους αλλοδαπούς εργάτες θα είχε ήδη προβεί σ' αυτή την ενέργεια. Άλλωστε, τους τελευταίους 5 μήνες πριν την τέλεση των Olympic Games στην Αθήνα εκείνος δεν βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά στην κυβέρνηση και χειριζόταν σημαντικό τμήμα αυτού του τομέα! Και τέλος, αναφορικά με το ύφος των δηλώσεών του: Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του!

  ΥΓ: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Ελληνικών Γραμμών το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός που εδώ και χρόνια παλεύουν σαν Τούρκοι πεχλιβάνηδες για τα δίκια της εργατικής τάξης, δεν πρόκειται να κληρώσουν για τους αδικημένους Έλληνες εργάτες ψηφοφόρους τους ούτε μία οικία. Αφενός το ΚΚΕ διαθέτει υπερπολυτελές "Σπίτι του Λαού" αλλά με τον όρο "Λαός" νοεί την Παπαρήγα και άλλους κομισσάριους. Ο δε Συνασπισμός αντί να δώσει σπίτι θέλει να πάρει κι από πάνω ένα για τον απερχόμενο πρόεδρό του: Το Προεδρικό Μέγαρο!

  Κι εσύ λαέ βασανισμένε...

  Κατηγορία: