Ομιλία του Μάνου Κώνστα στις «Θερμοπύλες»

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμβριος 2012

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η ομιλία του γενικού γραμματέα του Εθνικού Μετώπου Μάνου Κώνστα, στην αίθουσα των «Θερμοπυλών» στο Περιστέρι. Μετά την προσφώνηση του Σωκράτη Ψαρά, που αναφέρθηκε στον ενωτικό και διαρκή αγώνα του πατριωτικού συλλόγου, τον λόγο έλαβε ο κ. Κώνστας.

  Η πορεία του πατριωτικού συλλόγου, που παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει την μάχη στην σκληρά δοκιμαζόμενη δυτική περιοχή του λεκανοπεδίου, αποδεικνύει, όπως τόνισε ο κ Κώνστας, την ελπίδα ότι θα νικήσουμε. Από την βάση της ελληνικής κοινωνίας τέτοιες προσπάθειες, ανιδιοτελείς και επίμονες δείχνουν το δυναμισμό του έθνους και δυναμώνουν την αντίστασή μας. «Η ονομασία Θερμοπύλες ήταν αρχικά συμβολική, έγινε πλέον κυριολεκτική».

  Ο ομιλητής αφού εξέθεσε επιγραμματικά τον ρόλο του πολιτικού κατεστημένου στην πορεία εξάρτησης και χρεοκοπίας της πατρίδας μας, έφθασε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Σε αυτές, όπως απέδειξε, πρέπει να κρατήσουμε την πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Το γεγονός, ότι κάθε κρατική απόφαση, τώρα και νομοθετικά, προβλέπεται ότι θα λαμβάνεται από τους δανειστές. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια, και την συνειδητά εθελόδουλη στάση της κυβέρνησης και των εταίρων της, όσο και της αντιπολίτευσης. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο των τραπεζών, την πορεία της οικονομίας, το αδιέξοδο της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, την εσφαλμένη κατεύθυνση που βρίσκεται η χώρα.

  Η δυναμική αναπτύξεως του Εθνικού Μετώπου και η συνεχής προσπάθεια του να δώσει την ταυτότητα που πρέπει στις ιδέες μας, με ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, επαρκή στελεχιακή παρουσία, ήταν στην συνέχεια τα θέματα που έθιξε ο ομιλητής.

  Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, όπου δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα και ακούστηκαν τοποθετήσεις.

  Κατηγορία: