Ομιλία για τον Γεώργιο Γρίβα - Διγενή στην Αθήνα

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Ιανουάριος 2013

  Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, δημοσιογράφος και γνωστός αγωνιστής του πατριωτικού χώρου, εγκαινίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», με την ομιλία του στα γραφεία του Συνδέσμου (Πανεπιστημίου 64) με θέμα «Ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας: Μία ζωή στρατιώτης».

  Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου της «Χ» Ιωάννης Γιαννάκενας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε τον Γιάννη Παναγιωτακόπουλο και το θέμα της ομιλίας του. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο μένος της Αριστεράς εναντίον του Γ. Γρίβα, γιατί στην μάχη των Αθηνών (Δεκεμβριανά) ήταν αυτός που εμπόδισε τους κομμουνιστοσυμμορίτες της να καταλάβουν την Αθήνα.

  Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον ομιλητή Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, που με την σειρά του ευχαρίστησε το ακροατήριο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους συνεχείς αγώνες του Γρίβα - Διγενή για την Πατρίδα, από την Μικρασιατική Εκστρατεία και την αντιστασιακή οργάνωση «Χ» μέχρι τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και την ενωτική οργάνωση ΕΟΚΑ Β'. Ο Γρίβας - Διγενής άφησε υποθήκη στις επόμενες γενεές τον αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Έναν αγώνα που συνεχίζει η Κυπριακή Νεολαία, το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ και πάρα πολλοί συναγωνιστές, μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

  Την εκδήλωση έκλεισε ο Ιωάννης Γιαννάκενας, με την υπενθύμιση ότι το μήνυμα του Γρίβα Διγενή είναι πάντα: «Όρκος απαράβατος: Ένωσις ή Θάνατος».

   

  Κατηγορία: