Οι όψιμοι Έλληνες

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Νοέμβριος 2001

  Τον τελευταίο καιρό, ο ελληνοκεντρικός χώρος δέχεται μία πραγματική εισβολή από κάθε λογής "βλήματα" και εμπόρους που οσμίστηκαν χρήμα. Η στροφή του κόσμου προς τα αρχαιοελληνικά θέματα και τις αξίες του ελληνισμού (παρά το ότι μέρα με την ημέρα χλευάζονται και υποτιμούνται από τα ΜΜΕ και τους κρατούντας, όλο και περισσότερο), η αγωνία για την τύχη των μνημείων, της ιστορίας μας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας, οδήγησε ορισμένους χρυσοθήρες να οσμιστούν πως εδώ υπάρχει μάσα, χρήμα και δόξα.

  Κάθε λογής "βλήματα" λοιπόν, αποτυχημένοι τυχοδιώκτες, κοινοί απατεώνες, αμόρφωτοι "ερευνητές", αυτοδίδακτοι UFO-λόγοι και εψιλονιστές, πρώην μέντιουμ, αστρολόγοι, ξαφνικά έγιναν οι "υπερασπιστές" κάθε τι ελληνικού, με το αζημίωτο φυσικά... Εμφανίστηκαν να εκδίδουν βιβλία, πολυτελή περιοδικά με βαρύγδουπους τίτλους (που ούτε και οι ίδιοι είναι δυνατόν να γνωρίζουν τι σημαίνουν), με τετραχρωμία, ιλουστρασιόν χαρτί, να οργανώνουν συμπόσια και να γράφουν και να λένε ένα σωρό ασυναρτησίες και βλακώδη πράγματα: UFO, ομάδες Έψιλον, δωδεκάθεο, αντιχριστιανισμός, Ορφέας, Ελευσίνια μυστήρια, Διόνυσος και Απόλλων Τυανεύς, αστρολογία, μετεμψύχωση, όλα έχουν γίνει ένα, στo απύθμενο κενό της εγκεφαλικής τους κοιλότητος.

  Εκμεταλλεύτηκαν, και εξακολουθούν να το κάνουν, την ανάγκη του κόσμου να έρθει κοντά στους προγόνους του να αντλήσει δύναμη από τα διδάγματά τους, να βρει και να ακολουθήσει τις αξίες εκείνες που δημιούργησαν τις βάσεις για τον λαμπρότερο πολιτισμό που υπήρξε ποτέ: τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Ο "εσωτερισμός", οι "συμπαντικές αναζητήσεις", οι Έψιλον, τα UFO, οι προσφάτως "ανακαλυφθέντες" (ίσως και κατασκευασθέντες) ύμνοι προς διαφόρους θεούς, η μανία για τα κάθε λογής μυστήρια και οι δήθεν αποκαλύψεις για αυτά, ουδεμία σχέση έχουν με έναν πολιτισμό διάφανο, κρυστάλλινο και διαυγή όπως ο Ελληνικός. Δεν υπάρχει μυστήριο εκεί που υπάρχει φως. Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν το βλέπουν τα εξυπνοπούλια της "έρευνας" και της συνεπαγόμενης "κονόμας".

  Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τρία:

 • πού βρήκαν τα λεφτά για να εκδόσουν δεκάδες τίτλων βιβλίων και περιοδικών;
 • τι επιδιώκουν με τη διασπορά αντεπιστημονικών και αναληθών ιδεών, αν όχι την σύγχυση και την "κονόμα";
 • γνωρίζουν τι είναι ο "παγανισμός" στην σύγχρονη έκφρασή του, υπέρ του οποίου φανατικά προπαγανδίζουν;
Κατηγορία: