Οι τσιγγάνοι της Θράκης και ο εκτουρκισμός τους

 • Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλιος 2007

  Είναι γνωστό, τουλάχιστον στους Θρακιώτες, ότι κάθε αιρετός άρχοντας στη Θράκη (εκτός ελαχίστων εντίμων και αξιοπρεπών εξαιρέσεων), αν θέλει να ελπίζει σε μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στις εκλογές οποιασδήποτε βαθμίδας (από βουλευτικές μέχρι συνδικαλιστικές!), θα πρέπει να λάβει την διαπίστευση και την "νομιμοποίησή" του από την οδό Ιώνων της Κομοτηνής, όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, δεκαετίες τώρα, ο κάθε υποψήφιος να παίζει ουσιαστικά το παιχνίδι του προξενείου και των πρακτόρων του στην περιοχή, είτε κατονομάζοντας ως "τουρκικές" τις μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης μας, είτε αναφέροντας τα τοπωνύμια της περιοχής με τα οθωμανικά τους ονόματα, είτε χρησιμοποιώντας την τουρκική γλώσσα και γραφή στην προεκλογική του δραστηριότητα!

  Και αν όλα αυτά συμβαίνουν στους νομούς της Ξάνθης και της Ροδόπης, όπου η ψήφος των μουσουλμάνων μπορεί να θεωρηθεί καθοριστική (χωρίς βεβαίως αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την άθλια αυτή πολιτικάντικη πρακτική), πώς μπορεί κανείς να τα αιτιολογήσει όταν συμβαίνουν στον γειτονικό νομό Έβρου, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν μία πολύ μικρή μειοψηφία; Βεβαίως, η μειοψηφία αυτή είναι ικανή να βγάλει δήμαρχο στην Αλεξανδρούπολη, κι έτσι είδαμε πρόσφατα φαινόμενα ραγιαδισμού εκ μέρους της δημοτικής αρχής Αλεξανδρουπόλεως, που μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορούν να επιφέρουν.

  Είναι γνωστό ότι οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια μία τακτική πολιτισμικής επίθεσης στον χώρο των μουσουλμάνων της Θράκης, προσπαθώντας να αλώσουν και να αλλοιώσουν πανάρχαια ελληνικά έθιμα, που επιβιώνουν στην καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων της Θράκης. Είναι γνωστό ακόμη, ότι πρόθυμοι αρωγοί και ουσιαστικά συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας είναι όλοι σχεδόν οι πολιτικάντηδες της περιοχής, υπακούοντας στην "λογική" του προσεταιρισμού των μειονοτικών ψήφων. Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της Αλεξανδρουπόλεως είναι τσιγγάνικης καταγωγής.

  Πώς μπορεί, λοιπόν, να χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως, κ. Αλεξανδρή, να προσκαλέσει τουρκικό χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα από την Αδριανούπολη, για να συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του μορφωτικού συλλόγου των μουσουλμάνων τσιγγάνων της πόλεως, αν όχι αίσχιστη πολιτικάντικη ενέργεια, επικίνδυνη και βλαβερή για τα εθνικά μας συμφέροντα, που ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές πολύ χειρότερες διεισδύσεις των πρακτόρων της Άγκυρας σε έναν χώρο που μέχρι τώρα δεν είχαν καμμία πρόσβαση;

  Ντροπή σου κ. Δήμαρχε! Δικαιολογία δεν υπάρχει. Ακόμη και αν σε παγίδεψε κάποιος έξυπνος αντίπαλος ή κάποιος βλάκας φίλος, οφείλεις να θυμάσαι ότι υπηρετείς σε έναν χώρο ιδιαιτέρως ευαίσθητο και επιβάλλεται να γνωρίζεις από κακοτοπιές. Δυστυχώς για σένα, θα κριθείς όχι μόνον από τις 3.000 τσιγγάνους μουσουλμάνους ψηφοφόρους, αλλά και από τους 40.000 χριστιανούς συμπολίτες σου. Να είσαι σίγουρος ότι θα είμαστε εκεί να τους θυμίσουμε την τακτική σου.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 26ης Ιουλίου 2007 της εβδομαδιαίας εφημερίδος Στόχος.
  Κατηγορία: