Οι πυρκαγιές, οι εμπρηστές και η κυβέρνηση

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Σεπτέμβριος 2007

  Η εθνική συμφορά που περάσαμε πιστεύω ότι άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ψυχές όλων μας. Ποιος Έλληνας άραγε δεν έκλαψε; Ποιος Έλληνας άραγε δεν οργίστηκε; Ποιος Έλληνας δεν αναρωτήθηκε, για το τι συνέβη; Νομίζω λοιπόν ότι θα ήταν σκόπιμο να διαθέσω αυτό το άρθρο σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε λίγο τις σκέψεις μας, για το τι συνέβη, για το ποιοι ευθύνονται και πόσο;

  Διαπίστωση πρώτη και ξεκάθαρη, τουλάχιστον για μένα. Η χώρα μας δέχθηκε μία εξαιρετικά οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση από ξένα κέντρα. Η οποιαδήποτε αναφορά στις τυχαίες πυρκαγιές, σκοντάφτει στο πλήθος τους και η οποιαδήποτε αναφορά στους οικοπεδοφάγους και στα οικονομικά συμφέροντα, στους τόπους των πυρκαγιών. Ουδείς εργολάβος προτίθεται να κτίσει στον Πάρνωνα ή στην κορυφή του Ταϋγέτου εμπορικά κέντρα. Η προσπάθεια της Κυβερνήσεως να ρίξει τις ευθύνες στον λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο», δια της Υπουργού των Εξωτερικών, είναι γελοία. Η εκτέλεση αυτού του σχεδίου προϋποθέτει μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες αφ' ενός, που αυτοί δεν έχουν και αφ' ετέρου είναι γνωστό ότι αυτός ο «χώρος», μέσα στα τόσα στραβά του, έχει και ορισμένα καλά και ένα από αυτά είναι η οικολογική συνείδηση. Η προσπάθεια «κύκλων» που κινούνται πέριξ της Ν.Δ. να ρίξουν το βάρος στο «ΠΑΣΟΚ» και στον «Λαλιώτη» είναι ακόμη πιο γελοίες! Εκτός και αν στα σοβαρά νομίζει κάποιος ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της χώρας θα σκότωνε ανθρώπους για να πάρει την εξουσία; Τότε για ποια Δημοκρατία μιλάμε; Τίποτε από αυτά δεν συνέβη! Δεν είναι ούτε ελληνικά τα χέρια που άναψαν τις φωτιές, ούτε ελληνικό το μυαλό ή τα μυαλά που σχεδίασαν την επιχείρηση! Ουδείς Έλλην θα πρόδιδε κατά αυτό τον τρόπο την Πατρίδα μας.

  Διαπίστωση δεύτερη, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στην διαχείριση αυτής της κρίσεως, πήρε επιεικώς ΜΗΔΕΝ! Απεδείχθη ότι και ο κ. Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αποτελείται από ανθρώπους παντελώς ανίκανους και επικίνδυνους, οι οποίοι όσο γρηγορότερα παραδώσουν την εξουσία, τόσο το καλλίτερο. Επειδή όμως ο λαϊκισμός και η κριτική είναι εύκολο πράγμα, θα μιλήσω για συγκεκριμένα γεγονότα που αποδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ακόμη και στον πιο φανατικό ψηφοφόρο του κυβερνώντος κόμματος, ότι δυστυχώς για την Ελλάδα, οι κυβερνώντες είναι εντελώς άχρηστοι!

  Υποτίθεται ότι η κυβερνητική δικαιολογία είναι ότι η κρίση ήταν τόσο μεγάλη ώστε ξεπέρασε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού. Αυτό σημαίνει ότι το Κράτος χρησιμοποίησε το σύνολον των διαθεσίμων δυνάμεών του και δεν τα κατάφερε. Όμως δυστυχώς για την Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Οι Ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες. Διαθέτουν πυροσβεστικά ελικόπτερα. Διαθέτουν μηχανήματα. Διαθέτουν άνδρες κ.λπ. Τι απ' όλα αυτά χρησιμοποιήσαμε; Τίποτα! Η Κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε τον Στρατό μας στην μάχη διότι λέει ότι «Ο νόμος του ΠΑΣΟΚ του 2002 δεν της το επέτρεπε!». Οι άνθρωποι μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι κέρδισαν τις εκλογές του 2004.

  Ο κ. Πρωθυπουργός κήρυξε -και σωστά- την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Σάββατο. Είδατε εσείς να άλλαξε τίποτε έκτοτε; Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης σημαίνει ότι έχεις σχέδιο για να επιτάξεις όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μέσα. Βυτιοφόρα, μπουλντόζες, φορτηγά κ.λπ. και να τα ρίξεις στην μάχη. Είδατε εσείς να εφαρμόζεται πουθενά τέτοιο σχέδιο; Όχι! Η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έγινε όπως όλα, μόνον για επικοινωνιακούς λόγους. Ούτε καν όταν οι φλόγες έζωναν από το πρωί σιγά σιγά την Αρχαία Ολυμπία, ούτε τότε δεν σκέφθηκε κάποιος από αυτούς να στείλει έστω μπουλντόζες και να δημιουργήσει μία αντιπυρική ζώνη, ώστε να σωθεί ο αρχαιολογικός χώρος. Λογική μηδέν! Η μόνη λύση που βρήκαν; Να μετακινήσουν τον κ. Ρουσόπουλο από την Περιφέρεια στο Επικρατείας...

  Ήδη από τις αρχές του θέρους φαινόταν ότι φέτος κάτι το περίεργο συνέβαινε με τις πυρκαγιές. Θα περίμενε κανείς ότι ξέροντας η υπεύθυνη Κυβέρνηση το πρόβλημα, θα είχε θέσει το Κράτος σε κατάσταση συναγερμού, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε είδους απειλή. Αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός, θα περιπολούσε, ότι τα επιχειρησιακά σχέδια θα ήταν έτοιμα κ.λπ. Τι από αυτά έγινε; Τίποτα! Αντιθέτως προκηρύχθηκαν εκλογές άρον-άρον μέσα στο καλοκαίρι για να γλιτώσουν το πόρισμα Ζορμπά, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο των πυρκαγιών, τον οποίο προφανέστατα είχαν υποτιμήσει. Αντιθέτως αν και η Ε.Ε. μας είχε πιστώσει συνολικά από το 2002 με 430.000.000 Ευρώ για να τα χρησιμοποιήσουμε για την πρόληψη των πυρκαγιών, καταφέραμε το αδύνατον, να απορροφήσουμε -0- (μηδέν) Ευρώ. Ούτε ένα! Αν και το Αστεροσκοπείο Αθηνών προσέφερε στο Κράτος την τεχνολογική δυνατότητα να παρακολουθεί όλα τα δάση μας, δορυφορικά επί 24ώρου βάσεως και να προειδοποιεί αμέσως για τις πυρκαγιές, αλλά και να καταγράφει κάθε ύποπτη κίνηση ακόμη και στο πιο μακρυνό βουνό, η ελληνική Κυβέρνηση αδιαφόρησε, προφανώς για να μην ξοδέψει μερικά εκατομμύρια Ευρώ. Τώρα θα ξοδέψει τρία τουλάχιστον δισεκατομμύρια για τις ζημιές.

  Τι πρέπει να γίνει από εδώ και μπρος; Το κυριότερο να πείσουμε όλους τους φίλους και τους γνωστούς μας, να μην ξαναψηφίσει κανένας αυτή τη φορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Α.Ε. Ας ψηφίσει ο καθένας ό,τι θέλει, όμως προς Θεού όχι αυτούς τους δύο! Εκτός και εάν θέλουμε να τους επιβραβεύσουμε για τις «ικανότητές» τους, ώστε να προλάβουν την επομένη φορά, να κάψουν και την υπόλοιπη μισή Ελλάδα. Ξέρετε ο λαός μας λέει μία παροιμία: «Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται». Φυσικά, όπως φαίνεται στην φουρτούνα ο καλός, έτσι φαίνεται και ο κακός! Και ο κ. Καραμανλής μόνον για καλός καπετάνιος δεν δείχνει πια.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 1ης Σεπτεμβρίου της εφημερίδας Άλφα 1.

  Κατηγορία: