Οι πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμβριος 2014

  Άκρως αποκαλυπτικά ήταν τα όσα έγιναν χθες στην Θεσσαλονίκη, στις συνδικαλιστικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών. Στις εκλογές για πρώτη φορά συμμετείχε συνδυασμός ο οποίος στηριζόταν από την «Χρυσή Αυγή». Και αυτό από ό,τι φαίνεται ήταν αρκετό για να εκπέσουν οι «δημοκρατικές μάσκες», όχι μόνο αριστεριστών, αλλά ακόμη και του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου.

  Χτες το μεσημέρι λοιπόν στο 11ο δημοτικό σχολείο του Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη, λόγω της ... παρουσίας υποψηφίων του συνδυασμού «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» προκλήθηκε ένταση από υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως καταλαβαίνει κανείς και μόνο το γεγονός ότι επιτρέπεται σε μη-ακροαριστερούς να ... αναπνέουν ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να αρχίζουν να φωνάζουν με τις ντουντούκες, να απειλούν και να προβοκάρουν.

  Συνήθως σκοπός αυτής της τακτικής είναι το να προκαλέσουν ένταση προκειμένου έτσι να παίξει στα κανάλια το γνωστό σενάριο ότι χρυσαυγίτες «εγκληματίες» και λοιπά επιτέθηκαν σε φιλήσυχους συνδικαλιστές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αυτή την φορά. Έτσι πήγαμε στο σχέδιο Βʼ. Ξαφνικά λοιπόν ομάδα είκοσι ατόμων με κράνη και ρόπαλα, επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς, χτυπώντας ακόμη και τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί.

  Όπως καταλαβαίνει κανείς, έπεσε τηλέφωνο από τους εκεί ευρισκόμενους σε κάποιο γειτονικό στέκι αναρχικών που έτρεξαν να βοηθήσουν τους φίλους τους στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανοίγοντας τα κεφάλια των φίλων της Χρυσής Αυγής. Έγιναν έξι προσαγωγές, ενώ ο μοναδικός τραυματίας ήταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Τα γνωστά δηλαδή. Και αναρωτιέται κανείς ποια είναι η «εγκληματική οργάνωση» τελικά. Αυτοί των οποίων ανοίγουν τα κεφάλια επειδή θέλουν να συμμετέχουν όπως είναι δικαίωμά τους στις εκλογές του κλάδου τους; Ή αυτοί που προσπαθούν να τους εμποδίσουν;

  Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή στην οποία αναφέρεται: «Την στιγμή της επίθεσης γνωστοί αριστεριστές συγκεκριμένης παράταξης καθοδηγούσαν και επευφημούσαν τους παρακρατικούς, οι οποίοι αφού τραυμάτισαν τους δύο συναγωνιστές έφυγαν ανενόχλητοι, υπό την κάλυψη των καθοδηγητών τους».

  Το αστείο όμως είναι ότι όλα άρχισαν όταν επετράπη η συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχε δηλώσει ότι θα το ακυρώσει και δεν θα το επιτρέψει. «Δεν θα μπουν ταμπέλες και κόμματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα το επιτρέψω. Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, αλλά ας πάνε στα δικαστήρια», είχε πει ο υπουργός Παιδείας. Και επειδή δεν κατάφερε να το απαγορεύσει προσπάθησαν να το κάνουν οι ροπαλοφόροι! Ποια είναι η «εγκληματική οργάνωση» τελικά;

  Κατηγορία: