Οι πολίτες να βάλουν φραγμό στη νεκρανάσταση του σχεδίου καταστροφής της Κύπρου

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούνιος 2005

  'Ασσια - Κατεχόμενη Αμμόχωστος. Πολλές φορές στο παρελθόν νομίσαμε ότι φτάσαμε στα έσχατα όρια του εξευτελισμού. Φαίνεται όμως ότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Βλέπουμε πράγματα απίστευτα. Εάν πριν δέκα χρόνια κάποιος μας έλεγε ότι θα φτάναμε κάποτε στο σημείο να πωλείται κλεμμένο λάδι της Καρπασίας, στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου, δε θα τον πιστεύαμε. Όταν παλαιότερα ο Μόουζες, Αμερικανός απεσταλμένος, έλεγε ότι αργά ή γρήγορα, οι Κύπριοι όλα θα τα χωνέψουν, αυτό θα εννοούσε. Κομματάκι- κομματάκι, σταλιά-σταλιά θα το παίρναμε το δηλητήριο, και το "puzzle" θα συμπληρωνόταν. Δεν υπάρχει πρόθεση για υπερβολές, τα γεγονότα εξάλλου, μιλούν από μόνα τους. Το ποτήρι της ντροπής έχει ξεχειλίσει. Ας αφουγκραστούν την κοινή γνώμη οι κυβερνώντες, που έχουν την ευθύνη για αυτά τα πρωτόγνωρα που βιώνουμε καθημερινά. Το ότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν αυτοπυρπολούνται στις πλατείες, αυτό δεν σημαίνει κατ" ανάγκη ότι ανέχονται την κατάσταση.

  Ανεξάρτητα από το λέει ένας ευρωπαϊκός κανονισμός, θα έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος να μην πωλούνται παράνομα τα κλεμμένα προϊόντα του ψευδοκράτους και στην έκθεση. Υπενθυμίζω ότι πριν από λίγα χρόνια όποιος έφερνε φύλλο πράσινο από τα κατεχόμενα εθεωρείτο προδότης. Τόσο άλλαξαν τώρα τα πράγματα; Πριν πέντε χρόνια τα προϊόντα αυτά ήταν κλεμμένα, ενώ τώρα έπαψαν να θεωρούνται ως τέτοια; Στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου λοιπόν, στο περίπτερο των τ/κ, υπήρχε "ελαιοπαραγωγός" που πωλούσε λάδι με την ονομασία "karpas"στην ετικέτα του. Πρόκειται για μεγάλο ρεζιλίκι. Έρχονται εδώ οι κύριοι τ/κ "επιχειρηματίες", προωθούν και πωλούν τα κλεμμένα προϊόντα κανονικά και με τον νόμο, ενισχύεται η κατοχική οικονομία, και μετά βγαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να δικαιολογεί τα πάντα. Είναι προϊόν μόχθου μας είπε στο παρελθόν, και έτσι δεν τίθεται θέμα. Τα στατιστικά λένε ότι τα δύο τελευταία χρόνια τους ενισχύσαμε ποικιλοτρόπως, με 300 εκατομμύρια Ευρώ. Και να βγαίνει την ίδια στιγμή, την στιγμή της άνευ προηγουμένου ενίσχυσης του παράνομου καθεστώτος, ο κύριος Ερέλ να μας αποκαλεί "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση". Η Κυβέρνηση δυστυχώς τον ανέχεται, δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να ανεχθεί τα πάντα.. Τους πλείστους τ/κ (και τους "επιχειρηματίες" όπως διαπιστώσαμε στην έκθεση), όταν τους συμφέρει παριστάνουν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, και τους Ευρωπαίους. Όταν όμως επιστρέφουν στο καθεστώς της κατοχής, στις κλεμμένες περιουσίες μας, θυμούνται τον αληθινό ανατολίτη που κρύβουν μέσα τους. Τον σφετεριστή κλεμμένων περιουσιών, τον χειροκροτητή του κατοχικού καθεστώτος, αυτόν που αποκαλεί το Κράτος που τον θρέφει πλέον, δεν είναι υπερβολή αυτό, Ελληνοκυπριακή Διοίκηση. Το απύθμενο θράσος των τ/κ (και η ευθύνη βαραίνει αυτούς που το έθρεψαν) φαίνεται και από το ότι θορυβήθηκαν για την αγορά της θαυματουργής εικόνας της Λύσης, γιατί, λέει, πρόκειται για κλοπή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

  Ο λαός θα πρέπει να προειδοποιηθεί. Όλα αυτά τα τρελά που συμβαίνουν, δεν είναι παρά τα τελευταία κομματάκια στο "puzzle" που έχει σχεδόν συναρμολογηθεί, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάς τα έφερναν σιγά-σιγά, κομμάτι-κομμάτι, για να τα χωνέψουμε, όπως είπε κι ο Μόουζες. Αν γίνονταν απότομα, θα έπεφταν και κυβερνήσεις και θα υπήρχαν ανατροπές. Αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν, εφόσον οι ηγέτες δεν σέβονται την ετυμηγορία του λαού, και συνεχίζουν να επιδιώκουν την νεκρανάσταση του σχεδίου Ανάν. Το σχέδιο Ανάν θα αφεθεί να επανέλθει, και θα πρέπει ο λαός να είναι έτοιμος για να αντισταθεί. Δεν θα υπάρχει όμως αποτελεσματική αντίσταση, αν δεν υπάρχουν οι άξιοι για να αντιπροσωπεύουν τον αγωνιστή λαό. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, αυτό δεν γινόταν στον βαθμό που έπρεπε. Ας θυμηθούμε τις απόψεις κάποιων από αυτούς που μας αντιπροσωπεύουν στα διεθνή φόρα, και κάποιων από αυτούς με τους οποίους έχουν τις πρώτες επαφές οι διπλωματικοί επισκέπτες της Κύπρου. Υπενθυμίζω την λεγόμενη πλειοψηφία στο εθνικό συμβούλιο. Οι πολίτες λοιπόν οφείλουν με έργα (κυρίως την ψήφο τους), να τονίσουν ότι ο κυρίαρχος λαός απαιτεί τον σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Αν ο λαός συνεχίζει να στηρίζει τους θιασώτες του Σχεδίου Ανάν, αυτούς που επιμένουν να συζητούν λύση του Κυπριακού με βάση το καταστροφικό αυτό σχέδιο, θα έχει το δικό του τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

  Είναι με αυτό το σκεπτικό που χαιρετίζουμε την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κόμματος (βλ. άρθρο ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ), και καλούμε τους υπεύθυνους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του. Για να βάλουν φραγμό στην νεκρανάσταση του σχεδίου καταστροφής της Κύπρου.

  Κατηγορία: