Οι εραστές του σχεδίου Ανάν φορούν αγωνιστικό μανδύα εν όψει εκλογών

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Δεκέμβριος 2005

  "Δεν διανοούμαι ότι θα πρέπει να δώσουμε για να πάρουμε", φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Αναστασιάδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Ανάν για πάρε-δώσε στο Κυπριακό. Είναι να αναρωτιέται κανείς, ως που μπορεί να φτάσει το θράσος κάποιων πολιτικών στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη δήλωση και η συνολική στάση (απ' όλα έχει το πανέρι, όπως υπονοεί και ο τίτλος), είναι ενδεικτική της εκτίμησης που έχει ο συγκεκριμένος ηγέτης για την στάθμη της νοημοσύνης αυτού του λαού. Αφού τα έδωσε όλα (επί διακυβέρνησης ΔΗ.ΣΥ.), εξεγείρεται τώρα για τις απόψεις του Ανάν για πάρε-δώσε στο Κυπριακό. Αφού ο Γλαύκος Κληρίδης, το "ιερό τέρας" της παράταξης του, είχε την έμπνευση, να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι για συζήτηση, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σχέδιο Ανάν, ο σημερινός πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. φοράει πάλι (εκλογές έρχονται), αγωνιστικό μανδύα.

  Ζητά μετά μανίας να πάρουμε πρωτοβουλίες, για να βγει το Κυπριακό από την στασιμότητα, αφού κατ' αυτόν, οι επόμενοι δώδεκα μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι. Αναλογιζόμενοι τα αποτελέσματα των προηγούμενων "τολμηρών πρωτοβουλιών" της παράταξής του, δεν θέλουμε να ακούσουμε καν, για τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. Μας θυμίζουν τον ΔΗ.ΣΥ. που μας ζητούσε να ψηφίσουμε Γλαύκο Κληρίδη, για να κυβερνήσει μόνο για δεκαέξι "καθοριστικούς μήνες", μέχρι να λύσει το Κυπριακό. Κάποιοι εξυμνούσαν τότε την διορατικότητα του ανδρός, χωρίς να περάσει από το μυαλουδάκι τους ότι στην λήξη των δεκαέξι αυτών μηνών ήταν η ένταξη μας στην Ευρωπαική Ένωση. Ότι η λύση που θα μας έβρισκε ο συγκεκριμένος πολιτικός ήταν η λύση του σχεδίου Ανάν, η "θανάτωση" της Κυπριακής Δημοκρατίας ακριβώς πριν την ένταξη στην Ε.Ε. Δεν τον παρεξηγούμε... Να προλάβει προσπαθούσε ο άνθρωπος.

  Ας μην ξεγελούν κανέναν λοιπόν, οι "δραματικές εκκλήσεις" του σημερινού προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. για πρωτοβουλίες εντός των δώδεκα μηνών που έρχονται. Χαράς Ευαγγέλια για τους Τούρκους οι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Τους βγάζουν από την δύσκολη θέση. Στον ύπνο τους, τους γύρευαν τέτοιους φίλους, στον ξύπνιο τους, τους βρίσκουν. Επίσημα τουρκικά χείλη δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα βήμα στο Κυπριακό, ούτε καν θα ανοίξει τα λιμάνια της στα Κυπριακά πλοία. Θα φροντίσει, είπαν, σε κάθε βήμα της στην ενταξιακή της πορεία, να υπάρχουν συνομιλίες επί του Κυπριακού σε εξέλιξη, ούτως ώστε να παραπέμπει τους αιτούντες στην συμμόρφωση της στους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, σε αυτές. Κανείς δεν είναι εναντίον των σωστών πρωτοβουλιών, που θα στοχεύουν στην δίκαιη λύση του Κυπριακού, με βάση το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, διευκρινίζουμε εμείς.

  Δυστυχώς για μας, οι ηγέτες εραστές του σχεδίου Ανάν (δεν τους ξεγελούν όλους οι διάφορες διευκρινίσεις για αλλαγές που θα το κάνουν βιώσιμο), συνεχίζουν να παραπλανούν. Ο λαός όμως δεν τρώει πια κουτόχορτο. Δεν πιστεύει τις ύποπτες δημοσκοπήσεις (που όλο θα πυκνώνουν όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές). Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τα κόμματα που ευνοούν την επαναφορά του σχεδίου Ανάν θα πληρώσουν αυτή τους την περιφρόνηση προς την λαϊκή βούληση. Παρά όμως την διαφαινόμενη καθίζηση τους, τα μεγάλα κόμματα, διατηρούν "τεράστια ποσοστά", δυσανάλογα με την χρεοκοπία της πολιτικής τους (όχι μόνο στο Κυπριακό, αλλά και στην εσωτερική διακυβέρνηση). Συναντούμε στις μέρες μας το άκρως ανησυχητικό φαινόμενο, να λέει κάποιος: "Ψήφισα ΟΧΙ, είμαι εναντίον του σχεδίου Ανάν, αλλά στις βουλευτικές, θα ψηφίσω το κόμμα μου". Είναι δυστυχώς με αυτό τον τρόπο, που επιτυγχάνεται η συσπείρωση των κομμάτων, που τόσο επιθυμούν οι ηγέτες, εραστές του σχεδίου Ανάν.

  Είναι τρομερό! Με την νοοτροπία των ηγετών μας, που μένουν προσκολλημένοι σε χρεοκοπημένες πολιτικές, αλλά και με ένα λαό, που με την στάση του, αναιρεί την πατριωτική ψήφο του δημοψηφίσματος, οδηγούμαστε πάλι σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Οι πολίτες πρέπει να προσέξουν! Στην ουσία, μία δική τους ψήφος, αυτή που θα στήριζε τους ηγέτες που επιθυμούν διακαώς επαναφορά του σχεδίου Ανάν, θα στήριζε τις δυνάμεις του κακού. Με μια τέτοια ψήφο θα ήταν συνεργοί στην πιθανή καταστροφή της Κύπρου.

  Κατηγορία: