Οι εισροές προς τον ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχουν προηγούμενο Συνέντευξη του Γιάννη Κουριαννίδη στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτώβριος 2009

  Από το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, στο Κοινοβούλιο. Έτοιμος για το μεγάλο άλμα;

  Βεβαίως! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη αγάπη, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μου έχουν δώσει την ευκαιρία και την τιμή να παλέψω για τα θέματα που ταλαιπωρούν την πόλη μας, αλλά πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να αγωνιστώ αποτελεσματικότερα, τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα μου όσο και για το έθνος μου μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η συνέχιση της αξιοπρεπέστατης και εθνωφελούς πορείας των μελών τής μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί επιτακτική ανάγκη και θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεισφέρω σ' αυτό.

  Συμφωνείτε με την κίνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, να είναι υποψήφιος στην Ροδόπη; Τι σηματοδοτεί αυτή του η κίνηση;

  Φυσικά και συμφωνώ! Με την επιλογή του αυτή ο πρόεδρος του κόμματός μας θέτει προ των ευθυνών τους αυτούς που υποκριτικά πριν από κάποια χρόνια θέσπισαν το όριο του 3% για να εμποδίσουν την είσοδο στην ελληνική βουλή εξτρεμιστικών ανθελληνικών στοιχείων. Πανηγύρισαν τότε για την κίνηση αυτή, πανηγυρίσαμε κι εμείς μαζί τους γιατί ελπίσαμε σε κάτι καλύτερο, ότι θα μπει δηλαδή ένα τέλος στις προκλητικές πιέσεις του τουρκικού προξενείου, αλλά δυστυχώς διαψευστήκαμε οικτρά.

  Από την επόμενη κιόλας ημέρα, φάνηκε ότι ο σκοπός των κομματικών μαγειρείων δεν είχε εθνικά, αλλά μικροκομματικά κίνητρα, αφού άρχισε ένας ντροπιαστικός διαγκωνισμός τους, για το ποιός θα πλειοδοτήσει σε παροχές και εθνικές υποχωρήσεις, ώστε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά τους τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, που ήταν αρεστά στην Άγκυρα και στους εδώ πράκτορές τους.

  Η επιλογή του κ. Καρατζαφέρη, που δείχνει να έχει ως αποτέλεσμα την μη-εκλογή του κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη (κουμπάρου του κ. Καραμανλή) και την πιθανή εκλογή ενός μουσουλμάνου στην θέση του, άναψε φωτιές στην ΝΔ. Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι «δεν πρέπει να εκλεγεί ένας ακόμη μουσουλμάνος στην Ροδόπη»! Γιατί αλήθεια; Αυτοί δεν τον επέλεξαν; Τι ομολογούν με τον πανικό τους; Ότι προφανώς δεν είναι ελεγχόμενος, ότι φοβούνται πως θα εκφράζει τουρκικές απόψεις κ.λπ. Ε, ας φροντίζουν λοιπόν εφεξής, να προτιμούν για τα ψηφοδέλτιά τους, ελληνόφρονες μουσουλμάνους, όπως λ.χ. των συλλόγων Πομάκων ή των Ρομ, που μέχρι τώρα τους βλέπουν απλά ως «φολκλόρ». Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε για «επαναπροσδιορισμό» της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης. Εσείς, τι καταλάβατε από αυτό;

  Είναι γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Ακούμε συχνά πόσο «αρμονικά» συμβίωναν Έλληνες και αλλόφυλοι ή αλλόθρησκοι όλα αυτά τα χρόνια. Αποσιωπάται όμως, ότι αυτό που κάποιοι ονομάζουν «αρμονική συμβίωση» υλοποιήθηκε σε εποχές σκλαβιάς και κατακτήσεων του ελλαδικού χώρου, από Ρωμαίους, Σταυροφόρους, Σλάβους, Οθωμανούς κ.λπ., εποχές κατά τις οποίες ο Ελληνισμός κόντεψε να εξαφανιστεί βιολογικά! Άραγε αυτές τις συνθήκες ονειρεύεται και ευαγγελίζεται ο κ. Παπανδρέου, όταν μιλά για «επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της πόλης μας»; Ματώσαμε ως λαός διαφυλάσσοντας την εθνική μας ομοιογένεια μέσα στην ασφάλεια ενός έθνους - κράτους, το οποίο ελπίζω να συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς όλων μας. Αν κάποιοι ονειρεύονται την διάλυσή του, ας το πουν ξεκάθαρα, αφήνοντας τα μισόλογα και τις ωραιοποιημένες φράσεις, κρυμμένες πίσω από ιδεολογικούς φερετζέδες, και τότε να δούμε την απήχηση των οραμάτων τους στο λαό.

  Έχετε διαρροές προς την ΝΔ, ή ισχύει το αντίστροφο; Τι σας λένε οι πολίτες με τους οποίους επικοινωνείτε;

  Η πλημμυρίδα των εισροών προς το κόμμα μας δεν έχει προηγούμενο. Ο κ. Καραμανλής έκανε μία κίνηση πρωτοφανούς πολιτικής ανευθυνότητας. Παρέδωσε το κράτος στο ΠΑΣΟΚ εντελώς αναιτιολόγητα, αρνούμενος την συναίνεση που επέδειξε το κόμμα μας και την συμπαράσταση που του προτείναμε μέχρι την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Πέταξε στα σκουπίδια τις ψήφους και την εμπιστοσύνη που του έδειξε δύο φορές ο ελληνικός λαός, δηλώνοντας ότι ... δεν μπορεί να κυβερνήσει! Να θυμίσω μονάχα ότι ο Μητσοτάκης κυβέρνησε σχεδόν 3,5 χρόνια με 151 βουλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας ήταν ο ... Κιτσίκης!

  Η υποκρισία, το πολιτικό θράσος και η ασυνέπεια του κ. Καραμανλή δημιούργησαν στρατιές απογοητευμένων και απελπισμένων Ελλήνων, πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ, που κάνοντας την υπέρβασή τους, εντάσσονται πλέον κατά χιλιάδες στον ΛΑ.Ο.Σ., αποζητώντας προάσπιση της εθνικής αξιοπρέπειάς τους και των κοινωνικών τους κατακτήσεων. Αυτά μας λένε: Μην υποχωρήσετε σε τίποτε. Φανείτε συνεπείς και θα είμαστε για πάντα δίπλα σας, όλο και περισσότεροι, όλο και δυναμικότεροι.

  Απέναντι σε μία τέτοια στάση των πολιτών, δεν έχεις παρά μόνον μία επιλογή: Να συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι με αξιοπρέπεια και συνέπεια τις εθνικές και κοινωνικές αξίες. Να κάνεις πράξη την ρήξη και την ανατροπή με το φαύλο πολιτικό κατεστημένο, τους νταβατζήδες της οικονομικής ζωής της πατρίδας μας και την εθελοδουλία των κυβερνώντων απέναντι στις εξωτερικές προκλήσεις, απ' όπου και αν προέρχονται. Και να είστε σίγουρος ότι αυτό ακριβώς θα κάνουμε...


  Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 2ας Οκτωβρίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.