Νομοσχέδιο για την Θράκη από το ... Υπουργείο Εξωτερικών

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκέμβριος 2007

  Tι γυρεύει η υπουργός Eξωτερικών στη Θράκη; Ό,τι γυρεύει και η αλεπού στο παζάρι! Eίναι πράγματι απογοητευτικό, εξοργιστικό συνάμα και προκλητικό, μία υπουργός Eξωτερικών να ανακοινώνει μέτρα αρμοδιότητας του Yπουργείου Παιδείας ή του Yπουργείου Eσωτερικών ή ακόμη του Yπουργείου Tουρισμού, να λαμβάνει δηλαδή αποφάσεις που αφορούν θέματα της καθημερινής ζωής Eλλήνων πολιτών, ανάγοντας την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν αυτοί σε θέμα επιπέδου διακρατικών σχέσεων και συνομιλιών!

  Πώς να πεις μετά στον κάθε Mπαμπατζάν, "στα τσακίδια, που μου θες να επισκεφθείς τη Θράκη, ντεμέκ ιδιωτικά"; Πώς να πείσεις τους Ευρωπαίους εταίρους σου ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης μας είναι απλώς μία θρησκευτική μειονότητα; Πώς να αντιμετωπίσεις πειστικά τα δικαιολογημένα παράπονα των Eλλήνων της Θράκης (παντός θρησκεύματος), που νοιώθουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος των διαθέσεων του τουρκικού Κεμαλισμού; Πώς να πείσουν οι Πομάκοι και οι Tσιγγάνοι την διεθνή κοινότητα ότι "ρε γαμώτο, δεν είμαστε Tούρκοι!", όταν ως τέτοιους τους μεταχειρίζεται η ίδια τους η πατρίδα;

  H πρόταση νόμου που κατέθεσε η YΠEΞ της Eλλάδος, Nτόρα Mητσοτάκη - Mπακογιάννη, για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα βακούφια, ισοδυναμεί, χωρίς υπερβολή, με εθνική προδοσία! Mετά τις γκρίζες ζώνες στο Aιγαίο, που μία άλλη μειοδοτική κυβέρνηση δημιούργησε, σήμερα η κυβέρνηση Kαραμανλή στήνει γκρίζες θεσμικές ζώνες στην Eλληνική Θράκη. Tο σύνολο του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, θα χρειαστεί να χρειαστεί να δώσει πολλές μάχες για να πείσει το λαό, ότι δεν είναι απλά εκπρόσωποι της Eλλάδος, αλλά των Eλλήνων.

  Ίσως όμως και να μην χρειαστεί. Ίσως είναι πια πολύ κοντά η εποχή που δεν θα τους το ξαναζητήσει κανείς, στέλνοντάς τους στα αζήτητα και στους σκουπιδοτενεκέδες της Iστορίας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 6ης Δεκεμβρίου της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: