Εάν όχι, τότε είστε πολύ τυχεροί, διότι ο υφυπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλός υπέγραψε νόμο για την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση! Η απόφαση νόμου του κ. Καλού είναι η 61539/Γ2 της 20ης Ιουνίου 2006 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 867 της 10ης Ιουλίου και αφορά το σχολικό έτος 2006-07. Διαβάζουμε στην εισαγωγή του νόμου: «Η εκμάθηση των τουρκικών θα συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και ως μέσο απόκτησης νέων γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών», καθώς και «για να έρθουν οι Έλληνες μαθητές σε επαφή με τα κλασσικά κείμενα της τουρκικής λογοτεχνίας»! Σωστά, είναι δυνατόν να μην μπορούμε να διαβάσουμε από το πρωτότυπο τα «κλασσικά κείμενα της τουρκικής λογοτεχνίας»; Ντροπή.
Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Καλός έχει εντρυφήσει από πολύ μικρός στην τουρκική λογοτεχνία και γι' αυτό θέλει να την μοιρασθεί μαζί μας. Το θέμα μάλλον θα περνούσε απαρατήρητο λόγω του καλοκαιριού, αλλά ευτυχώς το ανέδειξε ο εκδότης της Α1 Θανάσης Μυλωνόπουλος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μαζί και ο Μάκης Κουρής στο «Παρόν» και ο Γιώργος Ζερβός στο Blue Sky. Ο κεντροδεξιός τύπος όμως ποίησε την νύσσα, το ίδιο και τα «δεξιά» στελέχη της Ν.Δ.
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου χόρευε τα ζεϊμπέκικα στον Τζεμ, οι δεξιές εφημερίδες και οι βουλευτές τον στόλιζαν καταλλήλως και δικαίως. Όταν ο Γ. Παπανδρέου τασσόταν αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου Ανάν τα ίδια. Τώρα όμως που ο κ. Καλός υπέγραψε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο τίποτα δεν ακούσθηκε. Μόνο ο τέως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Καπράλος, διαμαρτυρήθηκε δημοσίως και μπράβο του. Όταν είναι τσάμπα, κάνουν τους σκληρούς δεξιούς και τους πατριώτες, όταν όμως τα κάνει η Ν.Δ. χάνουν την λαλιά τους. Δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν είδαν.
Μπορεί να μας εξηγήσει όμως ο κ. Καλός το σκεπτικό του νόμου του; Διότι μέχρι σήμερα κρύβεται. Μας είπε μόνο ότι τα τουρκικά θα διδαχθούν πιλοτικά, προς το παρόν, σε Γυμνάσια της Ροδόπης - Ξάνθης, τα οποία δεν ανήκουν στα μειονοτικά σχολεία. Γιατί υπήρχε καμμία ανάγκη για αυτό; Του είπαν οι Έλληνες μαθητές της περιοχής ότι χρειάζονται την τουρκική γλώσσα προκειμένου να σταδιοδρομήσουν; Και τι σημαίνει «πιλοτικά»; Οι Έλληνες μαθητές της Ροδόπης και Ξάνθης θα λειτουργήσουν ως πειραματόζωα του κ. Καλού και της κυβερνήσεως; Το 2007-08 θα το επεκτείνουμε και σε περισσότερα σχολεία-νομούς; Μπορεί να μας πει ο κ. Καλός αν η τουρκική κυβέρνηση έχει εισάγει την Ελληνική γλώσσα στα τουρκικά Γυμνάσια, στο όνομα της αμοιβαιότητος; Μάλλον όχι, διότι η Τουρκία είναι σοβαρή χώρα, δεν κυβερνάται από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Να υπενθυμίσουμε στον κ. Καλό ότι το Ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 16, παρ. 2, γράφει: «Η Παιδεία ... έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων». Δεν γράφει τίποτα για πολυ-πολιτισμική κοινωνία και τις άλλες διεθνιστικές ιδεοληψίες. Αντί να ενδιαφέρεται ο κ. Καλός για τα «κλασσικά κείμενα της τουρκικής λογοτεχνίας» μήπως θα ήταν καλύτερο να μάθαινε στα Ελληνόπουλα την Θεογονία του Ησιόδου και το «Περί Ψυχής» του Αριστοτέλους; Καλό θα είναι όλα αυτά να τα θυμηθούν οι δεξιοί πατριώτες της Ν.Δ. όταν πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Διότι κανένας ρόλος σε αυτή την ζωή δεν πρέπει να παίζεται δωρεάν. Και ιδίως, εις βάρος της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας.