Μικρές ειδήσεις από την Ευρώπη (Φεβρουάριος 2002)

  • Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2002

    Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο ηγέτης του ιταλικού Συνδέσμου του Βορρά (Lega Nord) Ουμπέρτο Μπόσι προς την Τουρκία για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Στις 10 Φεβρουαρίου ο Μπόσι δήλωσε: "Η τουρκική κυβέρνηση είναι πλήρως αναμεμειγμένη. Δεν μπορεί να αποπλέει ένα πλοίο με 500 άτομα χωρίς να αντιληφθεί κανείς τίποτα σε εκείνη τη χώρα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε αυτά τα παιχνίδια". Ο Μπόσι διέταξε το πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας να μην επιτρέπει σε πλεούμενα να εισέρχονται στα ιταλικά ύδατα και να τα παρεμποδίζει με κάθε τρόπο. Την ίδια ώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι καλούσε τον Τούρκο πρέσβη και τον προειδοποιούσε ότι "δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση".

    Με άλλα λόγια η ιταλική κυβέρνηση, υπερασπιζόμενη φυσικά τα συμφέροντα της Ιταλίας, έκανε ότι θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό η ελληνική κυβέρνηση, κατά μείζονα λόγο μάλιστα αφού στις ελληνικές ακτές φθάνουν εκ Τουρκίας πολύ περισσότερα καράβια με εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες. Μάλλον η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να προάγει την ελληνοτουρκική "φιλία", αδιαφορώντας για την λαθρομετανάστευση και την αλλοίωση της εθνικής σύνθεσης του πληθυσμού της Ελλάδας.

    Στις αντιτουρκικές προειδοποιήσεις αντέδρασε έντονα η ιταλική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζουμε ότι η ιταλική αντιπολίτευση απαρτίζεται από κεντροαριστερούς "συντρόφους" του κ. Σημίτη, ο οποίος συχνά τους καλεί στην Ελλάδα για διμερή σοσιαλιστικά συνέδρια. Αντιθέτως ο Σύνδεσμος του Βορρά είναι ένα από τα συνεργαζόμενα με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ευρωπαϊκά κόμματα της πατριωτικής Δεξιάς.

    Σελίδα ειδήσεων από την Ευρώπη