Μεγαλειώδης συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά του γαλλικού Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2002

  Περισσότερα από 100.000 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση του γαλλικού ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο Παρίσι για τον εορτασμό της επετείου της 1ης Μαΐου και της εθνικής ηρωίδας της χώρας Ζαν Ντ' Αρκ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ζαν Μαρί Λεπέν συνοδευόμενος από την Ελληνικής καταγωγής γυναίκα του, Τζένη Πάσχου, κατέθεσε λουλούδια στο άγαλμα της Ζαν Ντ' Αρκ. Απευθυνόμενος δε στο πλήθος των οπαδών του ανέφερε ότι πρέπει να έχουν Ελπίδα, να συνεχίσουν απτόητοι τον Αγώνα τους για την Πατρίδα και τις Αξίες της Ελευθερίας και του Ανθρωπισμού.

  Ο πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου κ. Ζαν Μαρί Λεπέν συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας ότι αυτές τις ημέρες κορυφώνεται και κλιμακώνεται η επίθεση εναντίον του, προσωπικά, αλλά και του συνόλου του Γαλλικού λαού που έδειξε την προτίμησή του στο κόμμα, και σε ό,τι αυτό εκπροσωπεί, δηλαδή τις πατριωτικές ιδέες. Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του, ο κ. Ζαν Μαρί Λεπέν τόνισε πως είναι πραγματικά αποκρουστικό το «Αντεθνικό Μέτωπο» που έχει σχηματιστεί εναντίον του. Τροτσκιστές, βιομήχανοι μαζί με ακροαριστερούς συνδικαλιστές, μασόνοι, εκπρόσωποι σκοτεινών δογμάτων και θρησκειών, «καθαρόαιμοι» μαρξιστές λενινιστές και ξεπουλημένοι νεοφιλελεύθεροι, συνασπίστηκαν πίσω «από έναν μεγαλοαπατεώνα, τον Σιράκ, για να σώσουν τα προνόμιά τους και να αποφύγουν την τιμωρία του Γαλλικού λαού και της Ιστορίας».

  Στην συγκέντρωση συμμετείχε παρελαύνοντας πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ υπό την καθοδήγηση του προέδρου του, και υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Μάκη Βορίδη. Συμμετείχαν επίσης ο υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Μιλτιάδης Κρεμμύδας, ο υπεύθυνος Οργανώσεως της Νεολαίας του Ελληνικού Μετώπου κ. Θεόδωρος Δεληγιώργης, και ο υπεύθυνος Οργανώσεων Δυτικής Ευρώπης κ. Γεώργιος Γαλέος.

  Στην συνέχεια, ο κ. Ζαν Μαρί Λεπέν και ο πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου κ. Μάκης Βορίδης γευμάτισαν στην οικία του πρώτου. Ο κ. Ζαν Μαρί Λεπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, επανέλαβε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Βορίδη στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου για τον Δήμο Αθηναίων, καθώς και στους υπολοίπους υποψηφίους που στηρίζει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Τέλος, ο κ. Μάκης Βορίδης προσκάλεσε τον κ. Λεπέν σε μια επίσκεψη στην χώρα μας στο εγγύς μέλλον, μια πρόταση που έγινε άμεσα δεκτή από τον Γάλλο ηγέτη.

  Κατηγορία: