Μία ροκ όπερα για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Μέγαρο Μουσικής

  • Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβρουάριος 2015

    Ενάμιση χρόνο σχεδόν μετά την πρεμιέρα της στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, η ροκ όπερα «Alexander the Great» των Κώστα Αθυρίδη και Πένυ Τέρνερ ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας μιας διεθνούς επιτυχίας σε σκηνοθεσία του θεσσαλονικιού μουσικού Κώστα Αθυρίδη και του Γιάννη Βούρου, διευθύνοντα σύμβουλου του ΚΒΘΕ. Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί στο εξωτερικό και τώρα κατεβαίνει στην Αθήνα.

    Το έργο ξεκινά το 357 π.Χ. στην Σαμοθράκη, όπου στα ιερά μυστήρια του νησιού, όπου είναι μυημένοι γνωρίζονται και ερωτεύονται ο Φίλιππος και η Ολυμπιάδα. Από εκεί και πέρα το έργο ξετυλίσσει την ιστορία του Μεγάλου Αλέξανδρου δίνοντας έμφαση τόσο στην ανθρώπινη και μαχητική φύση του πιο διάσημου Έλληνα όλων των εποχών, αλλά και τις ίντριγκες που διαπλέκονται τόσο στην Μακεδονία, όσο και από τους εχθρούς του.

    Στο έργο που φέρνει στην μνήμη ροκ όπερες όπως το «Τόμμυ» και το «Jesus Christ Superstar» και με αγγλόγλωσσο λιμπρέτο (με μεταφρασμένους τους υπέρτιτλους) πρωταγωνιστούν ο τραγουδιστής των χέβυ μέταλ Stargate Δημήτρης Τικτόπουλος (Αλέξανδρος) ο Θωμάς Βλιαγκόφτης (Φίλιππος, Στρατιώτης, Χορός), η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου (Ολυμπιάς) γνωστή Γεωργία Βεληβασάκη στον ρόλο της αφηγήτριας και της Καβερί Καλλάσα, η Ρούλα Μανισάνου των «Άγαμων Θυτών» στον ρόλο της Λανίκης και της Αιγύπτιας ιέρειας και πολλοί άλλοι.

    Κατηγορία: