Κρατική καταστολή κατά ειρηνικής διαμαρτυρίας της Ν.Ε.Μ.

  • Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτώβριος 2004

    Επίθεση αστυνομικών δυνάμεων των ΥΜΕΤ δέχθηκε ομάδα μελών της Νεολαίας Ελληνικού Μετώπου (Ν.Ε.Μ.), η οποία πραγματοποιούσε ειρηνική διαμαρτυρία στην κεντρική μαθητική παρέλαση των Αθηνών, για το θέμα της παράδοσης της σημαίας σε αλλοδαπούς μαθητές. Τριάντα μέλη της Ν.Ε.Μ. Αθηνών, βρέθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα, με Ελληνικές σημαίες και ένα πανό που ανέγραφε «Η Σημαία μας μόνο στους Έλληνες - Νεολαία Ελληνικού Μετώπου». Η διαμαρτυρία στρεφόταν κατά της αποφάσεως της Υπουργού Παιδείας να συνεχίσει το παράνομο καθεστώς της παράδοσης της Ελληνικής σημαίας σε αλλοδαπούς.

    Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης έδωσε εντολή να κατεβεί το πανό, για να λάβει αρνητική απάντηση από τους διαμαρτυρόμενους με την διαβεβαίωση ότι δεν επρόκειτο να δημιουργήσουν κανένα επεισόδιο, αλλά μόνο να διεξάγουν μία ήσυχη διαμαρτυρία. Παρόλα αυτά, και μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς της αστυνομικής δύναμης άνδρες των ΥΜΕΤ και της Ασφάλειας, προσπάθησαν με την βία να κατεβάσουν το πανό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια. Ο ιδιαίτερος ζήλος των ανδρών της Ασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μαθητή και μέλους της ΝΕΜ συναγωνιστή Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συλλάβουν. Οι πρωτοφανείς αυτές ενέργειες της αστυνομίας προκάλεσαν την οργή και των υπόλοιπων συγκεντρωμένων γονέων και μαθητών που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στα μέλη της ΝΕΜ. Εν τέλει η αστυνομία κατάσχεσε το πανό, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει και το στόμα των νέων που μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος αναφωνούσαν προς την Υπουργό Παιδείας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Η Ελληνική Σημαία στους Έλληνες» κ.α.

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι υιοθετεί μία γραμμή καταστολής των πατριωτικών αντιδράσεων σκληρότερη και από εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Όταν οι διεθνιστές συγκεντρώνονται στις παρελάσεις για να αποδοκιμάσουν τον Ελληνικό Στρατό, ακόμα και με αυγά και κόκκινες μπογιές, η αστυνομία τους περιφρουρεί δίχως καμία αντίδραση. Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες όμως των Ελλήνων εθνικιστών, καταστέλλονται με την πιο ωμή βία, προκειμένου να φανεί το ... «αντιρατσιστικό» πρόσωπο της κυβέρνησης. Διεθνιστική δικτατορία 2004, με τους νέους Εθνικιστές όμως στην πρωτοπορία της Πατριωτικής αντίστασης. Η Νεολαία Ελληνικού Μετώπου συνεχίζει απτόητη και πιο δυνατή τον αγώνα της για μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες.

    Κατηγορία: