Καμπάνια της ΝΕ.Ο.Σ. κατά της ασυδοσίας των τραπεζών

 • Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκέμβριος 2007

  Σε καμπάνια κατά της ασυδοσίας των τραπεζών έχει προχωρήσει η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ. σε όλη την Ελλάδα. Από την Παρασκευή 21/12 και έως τις 06/01/2008 οι ακτιβιστές της ΝΕ.Ο.Σ. θα βρίσκονται σε ποικίλες δράσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε εορτοδάνεια, να κάνουν και οι τραπεζίτες γιορτές». Όπως αναφέρεται στο σχετικό φυλλάδιο, από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν παίρνει συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών, και αδιαφόρησε απέναντι στην πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για απαγόρευση των διαφημίσεων τραπεζικών δανείων, η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ. θα κάνει την δική της «διαφημιστική καμπάνια» έξω από τις τράπεζες.

  Την Παρασκευή 21/12 ακτιβιστές της ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης βρέθηκαν έξω από υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της συμπρωτεύουσας με ενημερωτικά φυλλάδια, με το σύνθημα «Λάτση γερά, παρ' τους τα λεφτά» και με παραλλαγές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ενημερώνοντας τους περαστικούς και τους πελάτες για την ασυδοσία των τραπεζών.

  Το Σάββατο 22/12, 70 ακτιβιστές της ΝΕ.Ο.Σ. Αθήνας βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Ερμού με πλακάτ, πανό και «αγιοβασιλιάτικες» στολές. Με κεντρικό σύνθημα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με δάνεια θα κάνεις Χριστούγεννα και πάλι» και παραλλαγές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, διένειμαν φυλλάδια και ενημέρωσαν τους περαστικούς. Ταυτόχρονα ομάδες δράσης κόλλησαν σε όλες τις βιτρίνες των τραπεζών της πλατείας Συντάγματος, αλλά και σε τράπεζες του ευρύτερου κέντρου των Αθηνών, χαρτοπανό με το μήνυμα «Πάρτε εορτοδάνεια, να κάνουν και οι τραπεζίτες γιορτές».

  Αυτές οι δύο δράσεις ήταν οι εναρκτήριες των εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια των εορτών.

  Η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού εύχεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.