Θα πληρώσει κανείς για την τεράστια καταστροφή;

  • Δημοσιεύτηκε: 26 Αύγουστος 2007

    Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την τεράστια οικολογική καταστροφή που αυτή την ώρα συντελείται. Εκτός από τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους, δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους, όχι βεβαίως στον βωμό των ... οικοπεδοφάγων. Ένα τεράστιο γιατί πλανάται. Γιατί τόση καταστροφή, γιατί τόσες χαμένες ανθρώπινες ζωές. Και δεν είναι δυνατόν σε αυτή την χώρα που μόνο κατ' ευφημισμόν -δυστυχώς- λέγεται Ελλάς κανένας να μην φταίει, κανένας να μην αναλαμβάνει την ευθύνη, κανένας να μην παραιτείται έστω και για τα μάτια του κόσμου.

    Οι ευθύνες των πράσινων και των μπλε κυβερνώντων της μεταπολίτευσης είναι τεράστιες. Είναι εμφανές πως ο κρατικός μηχανισμός είναι διαλυμένος, ο συντονισμός είναι ανύπαρκτος και η πατρίδα μας μοιάζει έρμαιο στις διαθέσεις οποιουδήποτε θέλει να την καταστρέψει. Σίγουρα δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις όμως κάποιοι φταίνε και πρέπει να πληρώσουν. Μοναδική ευκαιρία αποτελεί η κάλπη της 16ης Σεπτεμβρίου. Μαύρο σε αυτούς που μαύρισαν την Ελλάδα.

    Η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού από την πλευρά της έδωσε εντολή σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της να ενταχθούν άμεσα στις κατά τόπους ομάδες πυροπροστασίας. Για άλλη μία φορά δεκάδες μέλη της ΝΕ.Ο.Σ. βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών τόσο του Υμηττού, όσο και των Καλυβίων.