Θα αγωνισθώ για τις εθνικές αξίες με οποιοδήποτε κόστος Συνέντευξη του Χρήστου Χαρίτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπτέμβριος 2007

  κ. Χαρίτο γιατί να ψηφίσει ένας Έλληνας πατριώτης τον ΛΑ.Ο.Σ. αύριο;

  Γιατί μόνο ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός υπερασπίζεται στην πολιτική ζωή της χώρας μας τις εθνικές αξίες, επαναφέροντας τον πατριωτισμό στο πολιτικό μας λεξιλόγιο. Η μόνη εθνική αντιπολίτευση στην χώρα μας προέρχεται από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Οι επιμέρους κριτικές ή διαφωνίες δεν πρέπει να εμποδίζουν να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι εμείς αγωνιζόμαστε σε αυτό το μετερίζι.

  Τι θα λέγατε σε αυτούς που θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ;

  Αυτό το «επιχείρημα» μπορεί να έχει μία αξία σε έναν κεντρώο, αλλά για εμάς τους πατριώτες δεν σημαίνει τίποτα. Διότι η Ν.Δ. υποστηρίζει την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., αφήνει το τουρκικό προξενείο να αλωνίζει στην Θράκη, βάζει στα ψηφοδέλτιά της μουσουλμάνους υποψηφίους που δηλώνουν «Τούρκοι» και δεν ασχολήθηκε ποτέ με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο, το Μοναστήρι, την Κωνσταντινούπολη. Και ετοιμάζεται να δεχτεί τα Σκόπια ως Μακεδονία στο ΝΑΤΟ.

  Παράλληλα, η Ν.Δ. είναι αυτή που έδωσε πολιτικά δικαιώματα στους λαθρομετανάστες από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, εξελισσόμενος ο κ. Παυλόπουλος ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των αλλοδαπών στην Ελλάδα. Γιατί λοιπόν εμένα ως πατριώτη να με απασχολεί αν κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές, από την στιγμή που ακολουθεί την ίδια ενδοτική πολιτική στα εθνικά θέματα, ενώ ταυτοχρόνως σύρεται πίσω από την Αριστερά στο πρόβλημα της μεταναστεύσεως και στο βιβλίο Ιστορίας της κ. Ρεπούση;

  κ. Χαρίτο πως θα προσδιορίζατε ιδεολογικά τον εαυτό σας;

  Εγώ είμαι εθνικιστής και νομίζω ότι έχω μία συνεπή πορεία στο εθνικιστικό κίνημα από το 1985 έως σήμερα. Για εμένα ο εθνικισμός συμπορεύεται με την δημοκρατία και την ελευθερία, καθώς σε ιστορικό επίπεδο η ανάδυση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ήταν το αποτέλεσμα της αφυπνίσεως της εθνικής συνειδήσεως σε όλη την Ευρώπη, αυτό που ονομάσθηκε «Ευρωπαϊκός εθνικισμός» και σάρωσε τις πολυεθνικές αυτοκρατορίες, οδηγώντας στα σημερινά εθνικά κράτη.

  Αυτοί λοιπόν που κατηγορούν τον εθνικισμό ως συνώνυμο του ολοκληρωτισμού διαπράττουν ιστορική ύβρη και το γνωρίζουν. Ιδίως δε, αυτοί που ανήκουν στην Αριστερά, οι οποίοι ευθύνονται για τις μεγαλύτερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πλανητική κλίμακα. Για αυτό λοιπόν εγώ μαθήματα δημοκρατίας από τα ορφανά του Στάλιν δεν δέχομαι.

  Θα θέλαμε την γνώμη σας για το πρόβλημα της μεταναστεύσεως;

  Η μετανάστευση αποτελεί για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Δεν είναι δυνατόν το 20% του πληθυσμού της χώρας μας να είναι μετανάστες, αυτό δεν είναι μετανάστευση, είναι εποικισμός. Θα έπρεπε από χθες να λάβουμε μέτρα που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Πρώτον, να φυλάξουμε αποτελεσματικώς τα σύνορα. Δεύτερον, να καταγράψουμε τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας μας σε εποχιακό εργατικό δυναμικό που δεν μπορεί να καλυφθεί από Έλληνες και να συνάψουμε τις ανάλογες διακρατικές συμβάσεις. Τρίτον, να απελάσουμε τους παρανόμους μετανάστες, όπως ορίζει ο υφιστάμενος νόμος. Τέταρτον, να υπάρξουν πολύ αυστηρές ποινές για τους εργοδότες που απασχολούν παρανόμους μετανάστες.

  Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να διαφυλάξουμε την εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική μας ομοιογένεια. Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα η Ελλάς θα υποστεί την μεγαλύτερη εθνολογική μετάλλαξη που υπέστη ποτέ ένας λαός. Θα γίνουμε οι Ινδιάνοι του 21ου αιώνος. Και όλα αυτά, διότι κάποιοι φοβούνται τον κ. Αλαβάνο και την Ελευθεροτυπία!

  Για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ποια είναι η θέση σας;

  Κοιτάξτε, υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της ιδιωτικής και της δημόσιας σφαίρας της ζωής μας. Η σεξουαλική συμπεριφορά του κάθε πολίτη, ετεροφυλόφιλου ή ομοφυλόφιλου, δεν πρέπει να απασχολεί την Πολιτεία. Το κράτος δεν είναι ηδονοβλεψίας για να έχει άποψη επ' αυτού, διότι αυτό ανήκει στην ιδιωτική σφαίρα του κάθε ανθρώπου.

  Στην δημόσια σφαίρα όμως, εγώ αντιτίθεμαι στον γάμο των ομοφυλοφίλων για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ως χριστιανός πιστεύω ότι ο γάμος αφορά την ιερή θρησκευτική ένωση ενός ανδρός και μίας γυναίκας και δεύτερον, διότι αν δεχθούμε τον γάμο των ομοφυλοφίλων μετά θα πρέπει να δεχθούμε και την δυνατότητά τους να υιοθετούν και παιδιά. Το οποίο θα οδηγήσει σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον θεσμό της οικογένειας και να μην πουλάμε φθηνούς «προοδευτισμούς».

  κ. Χαρίτο ελπίζουμε αν εκλεγείτε στον Πειραιά βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ. να μην ξεχάσετε αυτά που υποστηρίζατε όλα αυτά τα χρόνια.

  Εγώ πιστεύω στο «αρχή άνδρα δείκνυσι». Να είστε σίγουροι όμως ότι εγώ δεν πάσχω από ιδεολογικό Αλτσχάιμερ. Θα αγωνισθώ για τις εθνικές αξίες με οποιοδήποτε κόστος. Δεν ξέρω αν τελικώς νικήσουμε. Ξέρω όμως ότι θα είμαστε υπερήφανοι για την ζωή που ζήσαμε και τις αξίες για τις οποίες πολεμήσαμε.

  Καλή επιτυχία αύριο.

  Σας ευχαριστώ πολύ.