Η Le Monde και οι ευθύνες των μαθητών

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Δεκέμβριος 2008

  Την πιο παραστατική εικόνα για τα απαράδεκτα επεισόδια που έζησε η πατρίδα μας έδωσε με ρεπορτάζ της η γνωστή γαλλική εφημερίδα Le Monde, που πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό κόμμα, με άρθρο της στις 10 Δεκεμβρίου. Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς κράτος», τονίζει τα εξής: «Οι εξεγέρσεις που σαρώνουν τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις και κυρίως την Αθήνα, καταδεικνύουν τις ανισορροπίες μιας κοινωνίας η οποία μέσα σε λίγα χρόνια πέρασε από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη. Μπροστά σε χιλιάδες νέους που ξεκίνησαν ένα πραγματικό αντάρτικο πόλεων πυρπολώντας καταστήματα και αυτοκίνητα, το κράτος μοιάζει ανίκανο να αποκαταστήσει την ηρεμία».

  Και συνεχίζει: «Είναι ανίκανο, διότι από καιρό έχει ενοχοποιηθεί και υπονομευθεί από τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τον νεποτισμό. Δείγματα της ανικανότητάς του είχε δείξει και στο κύμα των πυρκαγιών που κατέκαψαν την Πελοπόννησο και την Αττική, το καλοκαίρι του 2007. Η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εν όψει των εκλογών, είχε αναγγείλει τη διάθεση εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους. Μετά τις εκλογές τα θύματα δεν πήραν τίποτε. Το πρόβλημα δεν είναι τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε επί δύο δεκαετίες έχει τα ίδια μειονεκτήματα με την Δεξιά. Δεν θέλησε, ή δεν μπόρεσε να φτιάξει, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Οι μεγάλες οικογένειες, Καραμανλή, Μητσοτάκη και Παπανδρέου, που εναλλάσσονται στην εξουσία και οι συνεργοί τους, επωφελούνται από ένα σύστημα που έχει επιπτώσεις αισθητές σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού».

  Έρχεται λοιπόν η μεγαλύτερη γαλλική εφημερίδα και μας μιλάει για ένα ανίκανο κράτος, βυθισμένο στην διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις και για τις τρεις οικογένειες που κυβερνούν αδιαλείπτως την χώρα μας, δίκην φυλάρχων του Αμαζονίου. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει σε αυτές τις παραδοχές; Εδώ φυσικά να προσθέσουμε και την ανεξέλεγκτη ακροαριστερά με τους αναρχικούς, τους αριστερούς δημοσιογράφους που τους παρέχουν επικοινωνιακή κάλυψη, τους αριστερούς καθηγητές που εξωθούν τους μαθητές σε έκνομες ενέργειες.

  Θέλω να σταθώ όμως και στις απαράδεκτες ενέργειες πολλών μαθητών. Το να διαμαρτυρηθείς έξω από ένα αστυνομικό τμήμα το καταλαβαίνω, το να πετάς όμως μπουκάλια και πέτρες σε αυτό, όπως έγινε σε πολλά Α.Τ., αδυνατώ να κατανοήσω την σκοπιμότητά του. Νομίζω ότι εδώ υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Ένας ψευδο-τσαμπουκάς των ζωηρότερων, σε συνδυασμό με τον γενικότερο χαβαλέ της νεολαίας, τις βιντεοσκοπήσεις των κινητών για να την βρίσκουμε με την παρέα μας κατόπιν κ.ο.κ.

  Εγώ δεν θα χαϊδέψω τα αυτιά αυτών των νέων. Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, για να ψάχνω αυριανή πελατεία. Θα πρέπει να πούμε λοιπόν σε αυτά τα παιδιά ότι η κύρια αποστολή των νέων είναι να μορφωθούν, να βρίσκονται σε επαφή με την οικογένειά τους που προσπαθεί να τους παράσχει ένα καλύτερο μέλλον, να θέσουν τις βάσεις για να μπορούν να σταθούν αύριο στα πόδια τους αυτόνομοι, χωρίς να έχουν ανάγκη κανέναν. Μόνο τότε θα είναι πολίτες και όχι υπήκοοι.

  Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί λειτουργώντας ως χούλιγκαν. Και δεν πείθουν κανέναν οι ψευδο-επαναστατικές διακηρύξεις παιδιών που βασίζονται στο χαρτζιλίκι των γονέων τους, που λειτουργούν υπό την θαλπωρή της οικογενείας τους και ανήκουν στην μεσαία τάξη. Διότι, τουλάχιστον εγώ, δεν είδα βανδαλισμούς από παιδιά νυκτερινών σχολείων που τελειώνουν το Λύκειο, εργαζόμενα παράλληλα για να ζήσουν.

  Ας τελειώνουμε λοιπόν με τους «εξεγερμένους», τους δημοσιογράφους που τους ηρωοποιούν, τους καθηγητές που τους παρακινούν και το ανίκανο πολιτικό μας σύστημα που με την ανοχή του είναι υπεύθυνο για ότι συνέβη στην πατρίδα μας. Το κυριώτερο όμως είναι να τελειώνουμε με την αλητεία και τις συμπεριφορές της Αριστεράς. Και εδώ δυστυχώς κανείς δεν έχει τα νεφρά να πει τα πράγματα με το όνομά τους, καθότι η «Δεξιά» στην Ελλάδα αποτελείται από «Παυλόπουλους»...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 20ης Δεκεμβρίου 2008 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: