Η ώρα να γίνεις το παράδειγμα

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2008

  Στην εποχή του οικονομικού ανταγωνισμού, οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν κάλυμμα συμφέροντος. Η επιτυχία καθορίζεται με βάση τους στόχους που άλλοι θέτουν στην ζωή σου. Κοιτώντας όλο και πιο βαθειά μέσα στην ψυχή σου, διαπιστώνεις ότι το κενό μέσα της όλο και μεγαλώνει. Νοσταλγείς τις μέρες της καθαρής και άδολης σκέψης, της ανυστερόβουλης προσπάθειας και του μόχθου, όπου η επιβράβευση ερχόταν με το χαμόγελο του συντρόφου, του συμμαχητή, του συμπατριώτη.

  Σήμερα, προσδοκάς την αναγνώριση από ανθρώπους που το μόνο που επιθυμούν είναι να προσθέσουν άλλες δύο σειρές στο πλούσιο βιογραφικό τους, που διαγκωνίζονται για μία θέση στον παράδεισο του κοινωνικού ξεπουλήματος και της εθνικής ταπεινοφροσύνης. Κυκλοφορώντας στους βρώμικους δρόμους, επιζητείς απεγνωσμένα το καθαρό βλέμμα του συνέλληνά σου, του αδελφού την εμπιστοσύνη και στήριξη.

  Φυγάς των εγκοσμίων, προσδοκάς το τέλος της σήψης βάζοντας ένα λιθαράκι ακόμη στο κάστρο της μνήμης και της θέλησης. Κι όταν διαπιστώσεις ότι δεν είσαι πια μόνος, τότε είσαι έτοιμος να αντιπαλέψεις βάζοντας πλάτη στον συναγωνιστή σου, κάνοντας το όραμά σου και δικό του, μεγαλώνοντας τους ορίζοντες της πίστης και της ελπίδας.

  Και τότε ξέρεις ότι ήρθε η δική σου ώρα. Η ώρα να γίνεις το παράδειγμα στον ωραίο αγώνα για την Πατρίδα και το Έθνος. Και τότε φαντάζουν όλα τα άλλα τόσο μικρά και ασήμαντα, που είναι να απορείς πώς ήταν δυνατόν αυτά να σε εμπόδιζαν και να σε απογοήτευαν τόσα χρόνια!


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 22ας Μαΐου της εφημερίδας Στόχος.