Η σημασία των εκλογών του 2010 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Νοέμβριος 2009

  Η ανθρωπότητα έχει μπει για τα καλά στον κυκλώνα της εθνοκτόνου και οικονομίστικης ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης. Η έντονη προσπάθεια επιβολής των δεδομένων της νέας αυτής εποχής, από τους διεθνιστές (είτε είναι μαρξιστές, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλιστές ή καπιταλιστές) γίνεται αισθητή πλέον και στους απλούς πολίτες, χάρις στις ποικιλόμορφες και απάνθρωπες κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις.

  Για εμάς τους πατριώτες, το μέγιστο προς ανάλυση ζήτημα που προκύπτει είναι: Ποια η θέση και ο ρόλος του Ελληνισμού στο νέο και φαινομενικά εχθρικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ποια θα πρέπει να είναι η στάση και τακτική μας σε αυτές τις εξελίξεις που σημειωτέον λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Σε έναν χώρο δηλαδή όπου τα εθνικά κράτη οδεύουν προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς εσωτερικά σύνορα και η οποία δρομολογείται να απορροφήσει 200.000.000 μη-Ευρωπαίους μετανάστες στα επόμενα 20 χρόνια, καταλήγοντας σε ένα κακέκτυπο του Αμερικανικού πολυφυλετικού - πολυπολιτισμικού συνονθυλεύματος.

  Σε μια τέτοια εποχή, καλούμαστε να αγωνιστούμε ώστε οι Έλληνες πατριώτες να προβάλλουν το προοδευτικό και δημιουργικό τους πρόσωπο. Ο Πατριωτισμός μας είναι ο Ελληνισμός μας. Ο διαχρονικός μας Ελληνισμός, ο Ελληνισμός του Ομήρου, του Λεωνίδα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα. Αλλά και του Αποστόλου Παύλου, του Ιουλιανού, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Πλήθωνος Γεμιστού, του Κοσμά του Αιτωλού, του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, του Μεταξά, του Παλαμά και του Ελύτη. Πρέπει να αναδείξουμε την δύναμη δημιουργίας που πηγάζει από τις αξίες και τις ιδέες μας. Την δική μας πρόταση ζωής, την απάντηση μας στην αρνητικότητα των δρομολογημένων μαζανθρώπων.

  Για να μπορούμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο που μας χρεώνει το έθνος και η ιστορία, θα πρέπει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να μπει στις διαδικασίες και στα όργανα εξουσίας. Οι Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές του 2010 αποτελούν ένα ουσιαστικό μας βήμα προς το λαό.

  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εξουσία. Γεγονός που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τις αμερικανικές λογικές και συνταγές. Η ψαλίδα εξουσίας μεταξύ κράτους και δήμου (πόλεως) θα μειώνεται συνεχώς. Αυτό βεβαίως θα γίνεται προς ενδυνάμωση της κεντρικής εξουσίας των Βρυξελλών και αποδυνάμωσης της εθνικής - κρατικής εξουσίας. Οι παραδοσιακές αξίες Κοινοτισμού του ελληνικού Πατριωτικού Κινήματος και του Ίωνος Δραγούμη, θα καταστούν επίκαιρες, όσο ποτέ, για το εθνικό και λαϊκό κίνημα.

  Σε αυτά τα πλαίσια και με αυτές τις σκέψεις, η δυναμική παρέμβαση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πανελλαδικά, πρέπει να προσδοκά να προσφέρει στους Έλληνες Πολίτες, μια πρόταση για μια ελληνική Αυτοδιοίκηση:

  • Μια ελληνική Αυτοδιοίκηση, με ελληνική αισθητική και ελληνική πνευματική ζωή.
  • Μια ελληνική Αυτοδιοίκηση, με ασφαλείς Έλληνες πολίτες που δεν θα νιώθουν ή ακόμα χειρότερα να είναι μειονότητα στην ίδια τους την γειτονιά.
  • Μια ελληνική Αυτοδιοίκηση, με όλους τους Έλληνες πολίτες πάνω από το όριο της φτώχιας (σήμερα το 25% των συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω από αυτό).
  • Μια ελληνική Αυτοδιοίκηση, με οικολογική ευαισθησία και με ουσιαστική φροντίδα του περιβάλλοντός της.
  • Μια ελληνική Αυτοδιοίκηση, όπου το να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους, δεν θα αποτελεί ένα χρονοβόρο ή επικίνδυνο ταξίδι.
  • Μια ελληνική Αυτοδιοίκηση, όπου η διαβίωση σε αυτήν δεν θα έχει αναφορά στην κοινωνική διαφθορά και την παρακμή, αλλά στην ποιοτική της ζωή.

  Η σταθερή και ανοδική πορεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του Γιώργου Καρατζαφέρη, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε το κόμμα να παρέμβει εκλογικά με μεγάλη οργανωτική ευρύτητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι θα έρθει πιο κοντά στην εθνική και λαϊκή βάση που αποτελεί το ουσιαστικό εφαλτήριο για την κεντρική πολιτική εξουσία.

  Δεν έχουμε το δικαίωμα να ολιγωρήσουμε και να χάσουμε καιρό. Η οργάνωση είναι το παν. Οι Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές του 2010, αποτελούν την πρώτη μας εκλογική προτεραιότητα, προκειμένου να μπορέσουμε, μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο την Πατρίδα.