Η πολιτική των σεισμών

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβρουάριος 2002

  Στα δελτία ειδήσεων είδαμε και πάλι την τραγωδία που έπληξε την Τουρκία. Οι τηλεπαρουσιαστές κατα κόρον μας τόνισαν ότι οι τουρκικές εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν με τίτλους όπως "Να είσαι καλά, γείτονα", "Ευχαριστώ γείτονα" κ.λπ., λόγω του ότι σπεύσαμε να αποστείλομε βοήθεια. Πρέπει όμως να έχομε το εξής πάντα κατά νου:

  Οι Έλληνες, λαός φύσει συναισθηματικός, τείνουμε να μπερδεύουμε τους Τούρκους σεισμόπληκτους με το Τουρκικό κράτος, η πολιτική του οποίου βεβαίως μένει ανεπηρέαστη και εντελώς απαθής προς την όποια ανθρωπιστική βοήθεια προσφέρεται εκ μέρους μας. Πριν τρία χρόνια συνέβησαν ακριβώς τα ίδια. Ανταλλάξαμε βοήθεια στους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και την Αθήνα, κι εδώ επεκράτησε ένα κλίμα άφατης ευφορίας καλλιεργούμενο και από την κυβέρνηση, λες και εφεξής είχαν λυθεί τα προβλήματά μας με την γείτονα και είχαμε γίνει οι καλύτεροι φίλοι του κόσμου. Μόνο η ένωση των δύο κρατών έλειψε!

  Όμως, μόλις οι συγκινήσεις παρήλθαν και η γη έπαψε να τρέμει, άρχισαν και πάλι οι ωμοί τουρκικοί εκβιασμοί, οι παράλογες απαιτήσεις που ενθάρρυνε εδώ και έξι χρόνια ο ενδοτισμός της κυβέρνησης, οι παραβάσεις και παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και ... "τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα".

  Καλό, λοιπόν, θα ήταν, τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας να είναι πιο συγκρατημένοι και να μην καλλιεργούν τέτοιου είδους απατηλές ευφορίες στο συναισθηματικό μας λαό, ο οποίος πρέπει να μάθει ζει έχοντας πάντα κατά νου την του τουρκική (και δυστυχώς όχι μόνο) απειλή και σκεφτόμενος ότι, όσο ο ενδοτισμός διέπει την εξωτερική μας πολιτική, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα και η εδαφική μας ακεραιότητα θα απειλείται από τους ... σεισμόπληκτους, είτε τους βοηθούμε είτε όχι.

  Κατηγορία: