Η περίπτωση του Ιλχάν Αχμέτ

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Δεκέμβριος 2009

  Βαθειά θλίψη και οδύνη διακατέχει όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως αυτούς της Νέας Δημοκρατίας από την αποχώρηση από την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη του τέως βουλευτή του νομού Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και της παρέας του.

  Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αντώνης Σαμαράς είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος για την οδυνηρή αυτή απώλεια του στελεχικού δυναμικού του κόμματός του στον νομό Ροδόπης και δηλώνει αδυναμία να τον αναπληρώσει. Ήδη άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή, του προτείνουν διάφορες λύσεις που ο κ. Σαμαράς τις μελετά.

  Έτσι, εκτός από την πρόταση να εντάξουν στο δυναμικό του κόμματος τον ιμάμη του χωριού Ωραίο Ξάνθης Αμέτ Μετέ (ξέρετε, αυτόν που νομίζει ότι το καρναβάλι διαρκεί για όλο το έτος και κυκλοφορεί ντυμένος ... μουφτής), ακούστηκαν και πιο προχωρημένες λύσεις, όπως να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς και στην συνέχεια να τον κατεβάσει υποψήφιο της ΝΔ στον νομό. Προχωρημένη άποψη βεβαίως, αλλά ο κ. Σαμαράς, που όπως είναι γνωστό διακρίνεται για τις εθνικές του ευαισθησίες, την απέρριψε λέγοντας: "Δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο. Σέβομαι την επετηρίδα. Προηγούνται τόσοι άλλοι πριν τον κ Σαρνίτς. Αυτός είναι χθεσινός!" Για να συμπληρώσει: "Δεν λογαριάζω το όποιο πολιτικό κόστος".

  Για να μιλήσουμε όμως και κάπως πιο σοβαρά (όχι ότι τα παραπάνω απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, τουλάχιστον ως προς την νοοτροπία της πάση θυσία υφαρπαγής της ψήφου των Ελλήνων μουσουλμάνων από τα αστικά κόμματα), πληροφορίες μας λένε ότι ήδη έχει προταθεί από συγκεκριμένους κύκλους στην Ροδόπη η ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ του πρώην δασκάλου Ιμάμ Αμέτ, που το ελληνικό κράτος τον έδιωξε από την θέση του επειδή είχε αρνηθεί να παραλάβει τα βιβλία του Ελληνικού Υπουργείου ζητώντας τουρκικά. Το τελευταίο διάστημα ο κύριος αυτός το "παίζει" Πομάκος, έχοντας ήδη εξαπατήσει πολλούς καλοπροαίρετους. Για να δούμε...

  Όσο για τον κ. Ιλχάν, είναι απορίας άξιον αν θα αποχωρούσε από την ΝΔ σε περίπτωση που είχε εκλεγεί βουλευτής. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ισχυρίζονται ότι θα έβαζε πολύ νερό στο κρασί του, ούτε καν θα τολμούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο, παραμένοντας στο κόμμα και συμμετέχοντας στις διεργασίες του. Τώρα όμως του δόθηκε η ευκαιρία να "ξεπλύνει" το όνομά του, μετά τις αρκετές στραβές που είχε κάνει όταν ήταν βουλευτής και είχε εκπέσει στην εκτίμηση των ανθρώπων του προξενείου. Ξύπνιος ο κ. Ιλχάν. Τζάμπα μάγκας τώρα, ανέκτησε σίγουρα κάποιο μερίδιο της αξιοπρέπειάς του από τους ανθρώπους της ... μητέρας-πατρίδας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2009 της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: