Η περίπτωση της Λακωνίας

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτώβριος 2009

  Εκτός από τις εκλογικές μάχες των μεγάλων περιφερειών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες άλλες περιοχές της πατρίδος μας. Μία εξ αυτών είναι και η τριεδρική Λακωνία, το παραδοσιακό «κάστρο της Νέας Δημοκρατίας», όπου ο ΛΑ.Ο.Σ. σταθερά και μεθοδικά το «αλώνει» εκ δεξιών, αναγκάζοντάς την ΝΔ να πέσει, για πρώτη φορά από το 1974, αισθητά κάτω του 50%. Σε αυτό συνέβαλλε βέβαια και η εξ αριστερών «άλωση» που έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσωπικότητα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, ιατρού Λεωνίδα Γρηγοράκου.

  Από τις περασμένες Ευρωεκλογές ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που άγγιξε το 8%, έως και τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κράτησε τις δυνάμεις του παρά την ολομέτωπη «επίθεση» από τους υποψήφιους της ΝΔ στον Νομό και την ασφυκτική πίεση στους δεξιούς ψηφοφόρους.

  Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη Λακωνία όμως έχουν ονοματεπώνυμο: εδώ και ενάμιση χρόνο στο πηδάλιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Λακωνίας βρίσκεται ο 42χρονος εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργος Δημακόγιαννης. Γνωστός αγωνιστής του πατριωτικού χώρου, αταλάντευτος εθνικιστής, από τα εφηβικά του χρόνια μάλιστα, ξεκίνησε από τη Μ.Ε.Α.Κ., το μαθητικό του ΕΝ.Ε.Κ., συνέχισε στην «Χρυσή Αυγή», στα πρώτα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα (σίγουρα η μανιάτικη καταγωγή του αρχηγού της Χ.Α. έπαιξε ρόλο στην επιλογή αυτή), και στην συνέχεια για αρκετά χρόνια στο «Ελληνικό Μέτωπο» του Μάκη Βορίδη, όπου και τον ακολούθησε στην προσχώρηση στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, το 2004. Μετά το πρόσφατο 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ. είναι μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής με απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

  Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε την γνωστή σε όλους μας τηλεοπτική μάχη με τον «Ζούγκλα» Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος συκοφάντησε άγρια την πρωτοβουλία των Μανιατών και της «Αδούλωτης Μάνης» για την οικονομική ενίσχυση των τριών ανήλικων παιδιών του Μανιάτη προφυλακισμένου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

  Ενεργός πολίτης, με συμμετοχή σε πλήθος συλλογικές προσπάθειες στη Λακωνία και όχι μόνον, σεμνός και διακριτικός εργάτης του πνεύματος και του πολιτισμού, ο Γ.Δημακόγιαννης (είναι ο δημιουργός του εκδοτικού οίκου «Αδούλωτη Μάνη» στην Αρεόπολη), καλός επαγγελματίας και οικογενειάρχης («πατέρας δύο παιδιών, προς το παρόν», όπως του αρέσει να λέει), απέδειξε και με την υποψηφιότητά του ότι έχει απήχηση πολύ ευρύτερη του «πατριωτικού χώρου» και της περιοχής του, της Μάνης, που αποτελεί μικρό μόνο μέρος της Λακωνίας. Τον ψήφισαν 1.093 Λάκωνες (να σημειώσουμε ότι στην Λακωνία υπάρχει μονοσταυρία) και φυσικά είναι ο πρώτος από τους πέντε υποψηφίους του ΛΑ.Ο.Σ. στη Λακωνία.

  Σίγουρα ο Γ.Δημακόγιαννης έθεσε τις βάσεις για να αποκτήσει και η Λακωνία εθνικιστή βουλευτή τα επόμενα χρόνια...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 10ης Οκτωβρίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: