Η ευκαιρία του Πατριωτικού Κινήματος

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπτέμβριος 2007

  Από την αρχή της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους οι μεγάλες δυνάμεις προσπάθησαν να ελέγξουν και να κατευθύνουν τις πολιτικές εξελίξεις στο νεόδμητο τότε κράτος, αυτό το κατάφεραν αμέσως μετά την δολοφονία του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού στην σύγχρονη ιστορία μας του Ιωάννη Καποδίστρια. Δημιουργήθηκαν τρία κόμματα, το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο και το ρωσόφιλο. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι κοινωνικοί αγώνες, οι νέες ιδεολογίες, δημιούργησαν με την σειρά τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την πολιτική γεωγραφία, αυτό που λέμε Δεξιά και Αριστερά, οι οποίες με την σειρά τους δημιούργησαν την αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτών με τα γνωστά αποτελέσματα, εμφύλιοι πόλεμοι, έριδες, μίση, δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων.

  Σήμερα, παρότι το παλαιοκομματικό πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να στηρίξει την εξουσία του πάνω στην αντιπαλότητα Δεξιάς-Αριστεράς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών, ο λαός αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά τέτοιοι διαχωρισμοί σήμερα. Σήμερα οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι από την μια πλευρά η παγκοσμιοποίηση που εκ των άνω γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί παντού και από την άλλη μεριά είναι τα έθνη, οι λαοί που προσπαθούν να αντισταθούν στον ολετήρα της παγκοσμιοποιήσεως.

  Ιδιαιτέρως τα έθνη που διαθέτουν εθνικό πολιτισμό που χάνεται στα βάθη των αιώνων, όπως είναι ο δικός μας αλλά είναι και ταυτόχρονα ο πολιτισμός πάνω στον οποίο βασίζεται όλος ο αξιακός πολιτισμός της Δύσεως, δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Γι' αυτό βλέπουμε ότι εκείνα που βάλλονται από τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης και τους συνεταίρους της, την διεθνιστική Αριστερά είναι ότι έχει να κάνει με τις ρίζες του λαού μας, γλώσσα, θρησκεία, πατρίδα, πολιτισμός, ιστορία, ήθη, έθιμα, θέλουν όλα να τα συντρίψουν, όπως και κάθε εθνική πρωτοβουλία και προσπάθεια που αφυπνίζει τον Έλληνα, θέλουν να σιγήσει κάθε φωνή που εκφέρει ελληνικό λόγο. Γι' αυτό και στην πατρίδα μας κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάπτυξη Πατριωτικού Κινήματος κατηγορείται, συκοφαντείται, γελοιοποιείται, με απώτερο σκοπό την ματαίωση της.

  Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζοντας ΛΑ.Ο.Σ. μας δίνεται η δυνατότητα για να εκλέξουμε αληθινούς Έλληνες πατριώτες βουλευτές. Αυτό και μόνο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί συνειδητά πλέον το Πατριωτικό Κίνημα μαζικά και πάνω σε νέα δεδομένα. Ο βασικός σκοπός ενός ισχυρού θεσμοθετημένου Πατριωτικού Κινήματος είναι ότι μπορεί να διαμορφώσει τις πολιτικές προτάσεις, αναγκάζοντας τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις σε πολλά ζητήματα.

  Το Πατριωτικό Κίνημα είναι αυτό που θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτές τις εκλογές, είναι αυτό που θα πρέπει να θέσει την ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων στην πατρίδα μας, είναι αυτό που θα πρέπει να διαμορφώσει τις προτάσεις αλλά και να προτείνει λύσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, και για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αλλά και για τα εθνικά μας θέματα, με γνώμονα πάντα τα καλώς εννοούμενα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία και τέλος το Πατριωτικό Κίνημα είναι αυτό που θα πρέπει να υποχρεώσει και να αναγκάσει τα κόμματα του κατεστημένου και της διαπλοκής να αναθεωρήσουν απόψεις και θέσεις επιζήμιες και αντεθνικές.

  Σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να εκφράσει κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε έναν που θέλει να υπερασπιστεί τις αξίες του Έθνους και της Ελευθερίας. Ας μην χάσουμε άλλη μια ευκαιρία.

  Κατηγορία: