Η δολοφονία της Ελληνικής ιστορίας

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμβριος 2006

  Η εθνοφοβική Αριστερά ξανακτύπησε. Αυτή την φορά με το σχολικό βιβλίο της Νεώτερης Ιστορίας, της 6ης δημοτικού. Επικεφαλής της συγγραφής του εν λόγω βιβλίου είναι η πανεπιστημιακός κ. Μαρία Ρεπούση, γνωστή για τις θέσεις της «κατά του Εθνικισμού» και υπέρ της «αναθεωρήσεως της Ελληνικής ιστορίας». Στο βιβλίο αυτό η κ. Ρεπούση επιδίδεται σε μία προσπάθεια αποδομήσεως της Ελληνικής ιστορίας από το εθνικό της περιεχόμενο.

  Οι οπλαρχηγοί του 1821 αναφέρονται με 2 γραμμές, η μάχη της Τριπολιτσάς και ο Μακεδονικός Αγών παραλείπονται εντελώς, η Τουρκοκρατία εξωραΐζεται, η γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Ιωνίας από τον Κεμάλ είναι άγνωστα πράγματα στην κ. Ρεπούση. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αναφέρεται και τις 2 φορές ως «Κοσμάς Αιτωλός». Μάλλον, η κ. Ρεπούση θα αμφισβητεί την αγιότητά του, ενώ η συνεισφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας απουσιάζει από όλο το βιβλίο. Τι αν ακόμη και ο κορυφαίος μαρξιστής ιστορικός Νίκος Σβορώνος έγραφε: «οι αγώνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελούν θεμελιακή συμβολή για την διατήρηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων». Ψιλά γράμματα αυτά για τους πεφωτισμένους αριστερούς της Νέας Τάξεως, που μετατράπηκαν σε κήνσορες της παγκοσμιοποιήσεως.

  Κατά την κ. Ρεπούση «οι Έλληνες διαφωτιστές θαυμάζουν τους αρχαίους Έλληνες, τους οποίους θεωρούν προγόνους τους». Προσέξτε διατύπωση: «τους θεωρούν προγόνους τους», δηλ. οι αρχαίοι Έλληνες μπορεί να μην είναι πρόγονοί μας, εμείς να είμαστε απόγονοι των Περσών, των Φοινίκων ή κάποιων άλλων. Αυτά τα ωραία μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα της 6ης δημοτικού από την κ. Ρεπούση. Άξιος ο μισθός της, όπως και αυτών που την επέλεξαν. Και φυσικά Τα Νέα, στις 16 Σεπτεμβρίου, το χαρακτήρισαν ως «βιβλίο που φέρνει τομή στην διδασκαλία της ιστορίας, με προοδευτική προσέγγιση». Άμα το λέει ο ΔΟΛ...

  Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις και οι σκοποί αυτών των βιβλίων. Πρέπει να αφελληνισθεί ο Ελληνικός λαός και κυρίως η Ελληνική νεολαία. Η «προοδευτική προσέγγιση» απαιτεί έναν λαό χωρίς εθνική ιστορία και συλλογική μνήμη. Δεν υπάρχει Τριπολιτσά και Παύλος Μελάς πλέον. Δεν είμαστε Έθνος, δεν έχουμε κοινούς προγόνους. Είμαστε νομάδες, που απλώς κατοικούμε εδώ. Δεν υπάρχει εθνικό παρελθόν, προκειμένου να μην έχουμε εθνικό μέλλον. Ένας λαός χωρίς εθνική ταυτότητα είναι εύκολα χειραγωγήσιμος από την νέα πλανητική εξουσία. Η Αριστερά ντύνει αυτό τον πολιτισμικό αφελληνισμό με «προοδευτικά ρούχα» και εύηχες λέξεις: πολυπολιτισμός, ανεκτικότητα, καταπολέμηση της «ξενοφοβίας» κ.λπ. Για αυτό και ο ρόλος της είναι πιο πρόστυχος από ποτέ.

  Για το τέλος άφησα την Νέα Δημοκρατία. Διότι αυτό το απαράδεκτο βιβλίο εισήχθη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την κ. Γιαννάκου, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. Μετά την τουρκική γλώσσα, έχουμε τώρα τα νέα σχολικά βιβλία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την κυβέρνηση. Για άλλη μία φορά όμως επιβεβαιώνεται ότι η Ν.Δ. συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά στην απο-εθνικοποίηση της ζωής μας. Εμείς τι κάνουμε όμως για αυτό; Θέλουμε να παραμείνουμε έθνος ή θα μεταλλαχθούμε σε «πληθυσμό»; Να ένα ενδιαφέρον ερώτημα για τους Νεοέλληνες!

  Κατηγορία: