Η απέραντη φρουτοπία

  • Δημοσιεύτηκε: 08 Ιανουάριος 2002

    Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έρχονται να αποδείξουν ότι τίποτε δεν άλλαξε στην Ελλάδα μετά τις σχετικές αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Γιώργος Τράγκας πριν μερικά χρόνια από την εκπομπή του «Χωρίς Αναισθητικό». Είχε τότε παρεμποδίσει την κατά χιλιάδες τεμάχια εισαγωγή «κουλοχέρηδων» από την Αυστρία και μάλιστα με την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σημίτη με την κατακραυγή που κατάφερε να ξεσηκώσει, αλλά ιδού την σημερινή κατάσταση.

    Τα «φρουτάκια» είναι εγκατεστημένα παντού και σε αριθμό απίστευτα μεγάλο. Δεν είναι απορίας άξιο αυτό που συμβαίνει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ζούμε σε ένα κράτος, όπου το εύκολο κέρδος, ασχέτως προελεύσεώς του, θεωρείται κατόρθωμα και τίθεται σαν στόχος κυρίως από την νεολαία, δηλαδή το κατά τεκμήριο υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας. Το ίδιο της το μέλλον! Από την μία οι χαμηλοί μισθοί, η φτώχεια, η ανεργία και από την άλλη η διαφήμιση από όλα τα ΜΜΕ του κρατικού και μη τζόγου (λαχεία, ΠΡΟΠΟ, ξυστό και άλλα ων ουκ έστι αριθμός) εν συνδυασμώ με την νοοτροπία της καταναλωτικής μας κοινωνίας, οδηγούν μοιραία τον κόσμο στον ολέθριο δρόμο του τζόγου με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Η εικόνα της Ελλάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο, έχει εμφανή τα σημεία σήψης του καθεστώτος Σημίτη. Οι λαοί ακολουθούν το παράδειγμα και τα ιδανικά των ηγετών τους και στην δική μας περίπτωση, τα μεν παραδείγματα είναι άθλια (η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου κατά το Ευρωβαρόμετρο), τα δε ιδανικά ανύπαρκτα ή αρνητικά, αν λάβομε υπ' όψιν μας την ασκουμένη εξωτερική πολιτική των τεμενάδων. Ποιός μιλά στον κόσμο για τα Εθνικά μας προβλήματα, ποιός του δίνει να καταλάβει ότι αυτά προέχουν από την τσέπη, ότι υπάρχει και κάτι παραπάνω από το κτάσθαι; Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη και πώς. Πάντως σίγουρα όχι με την παραμονή στην εξουσία κυβερνήσεων βασιζομένων στα διαπλεκόμενα.

    Κατηγορία: