Η ανικανότητα των πολιτικών μας

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμβριος 2004

  Πού είχαν λουφάξει τόσον καιρό οι "πατριώτες" του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, που αμολήθηκαν χθες στα κανάλια αλληλοκατηγορούμενοι για το "τις πταίει" για την ιταμή αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα εκ μέρους των ΗΠΑ; Μίλησαν όλοι ανεξαιρέτως για ... "κεραυνό εν αιθρία"!! “No, shit!” που θα έλεγαν και οι φίλοι τους, οι Αμερικανοί και ζητώ συγγνώμη για την έκφραση. Αυτοί που έστρωσαν τον δρόμο για την καθ' όλα αναμενόμενη αναγνώριση του ονόματος, τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους; Αν είναι δυνατόν!!

  Όταν οι εθνικιστές καταγγέλλαμε το ΠΑΣΟΚ για την δουλικότητά του στην εξωτερική πολιτική και την ΝΔ (αντιπολίτευση τότε) που παρακολουθούσε απαθώς, χωρίς να κάνει τίποτε, όπως δεν κάνει ούτε και τώρα σαν κυβέρνηση (μία από τα ίδια με τους άλλους είναι), όταν εμείς γράφαμε για ένα κράτος της ξεφτίλας που δεν τολμά να ορθώσει ανάστημα σε τίποτε και κανέναν και το οποίο έχει καταντήσει εντελώς ανυπόληπτο σε εχθρούς και "φίλους", ΠΑΣΟΚοι, ΝΔημοκράτες, ΣΥΝασπιστήρια και διάφοροι εκσυγχρονισμένοι και προοδευτικάριοι, υποκείμενα μάλλον φαιδρά, αλλά επικίνδυνα, όπως αποδείχτηκε, μας κατηγορούσαν για φασίστες, πατριδοκάπηλους, πολεμοχαρείς κ.λπ.

  Όταν εμείς ζητούσαμε (και ζητούμε) την κατάργηση του σκέλους του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής που λέει ότι "δεν διεκδικούμε τίποτε" και την εφαρμογή του πρώτου σκέλους του ιδίου δόγματος, αυτού που λέει "δεν παραχωρούμε τίποτε", η φωνή μας πνιγόταν στον στριγκό ήχο του μπουζουκιού, στον ρυθμό του οποίου ο Γιωργάκης επεδείκνυε τις χορευτικές του δεινότητες στο ζεϊμπέκικο και στην θλιβερή ανάκρουση των κυμβάλων της μπάντας που παιάνιζε την υποστολή της Σημαίας μας στα Ίμια, καθ' υπόδειξη των Αμερικανών "συμμάχων" μας, τους οποίους εν συνεχεία ο τότε πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, έσπευσε να ευχαριστήσει υποκλινόμενος (τας κεφαλάς ημών τω Κυρίω κλείνομεν!), συνεχίζων, πάντα με ανοχή της τότε Αξιωματική αντιπολίτευσης της ΝΔ, την απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, την υπογραφή του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, την αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, τις παραχωρήσεις των πάντων στο Ελσίνκι άνευ του παραμικρού ανταλλάγματος εκ μέρους της Τουρκίας και φυσικά μη διεκδικών απολύτως τίποτε, πιστός στο παραπάνω κατάπτυστο δόγμα. Στην ίδια λογική πάντα κινούμενος, φρόντιζε για τις καλές σχέσεις γειτνιάσεως με την ΠΓΔΜ (FYROM) βαυκαλιζόμενος ότι τα πράγματα θα έμεναν εκεί και οι ημέτεροι του κόμματός του θα είχαν οικονομικά οφέλη από τις επενδύσεις τους στο κρατίδιο, το μόνο άλλωστε πράγμα για το οποίο ήταν ικανός να ενδιαφερθεί.

  Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων εκ μέρους των ΗΠΑ μία μόλις ημέρα μετά την επανεκλογή του Μπους, ο οποίος δεν φοβάται να χάσει πια ελληνικές ψήφους, ο οποίος έχει αποδείξει ότι γράφει διεθνή νομιμότητα και ΟΗΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων του και οποίος έχει σε τέτοιο σημείο απαξιώσει (πάντα με ευθύνη των μη διεκδικούντων τίποτε, αλλά παραχωρώντων τα πάνα) το ανυπόληπτο κράτος μας, ώστε δεν μπήκε καν στον κόπο να το ενημερώσει προηγουμένως. Η Αθήνα πληροφορήθηκε την περί ης ο λόγος αναγνώριση από το ... CNN!! Αναμενόμενη ήταν η αναγνώριση, αφού δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα στον κατάλληλο χρόνο και αφού το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, όπως και οι διπλωματικές μας υπηρεσίες. Κάποτε λοιπόν, αργά ή γρήγορα, αυτό θα συνέβαινε. Το όνομα είχε χαθεί από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Άλλωστε, ήδη το γερμανικό κοινοβούλιο είχε αποφανθεί για από την Πέμπτη, 28/10/04, το βράδυ υπέρ της αναγνώρισης του ονόματος.

  Όμως και τώρα δείχνουν οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων την ανευθυνότητά τους σε όλο της το μεγαλείο, κατακλύζοντας τα κανάλια της τηλεόρασης και υποβιβάζοντας ένα μεγάλο εθνικό θέμα σε μικροκομματική "κόντρα". Η Ελλάδα δεν έχει πολιτικούς. Μικροπολιτικάντηδες-διαχειριστές έχει, ανίκανους να δουν ένα πρόβλημα εθνικό στο σωστό του μέγεθος. Και μη μπορώντας να κάνουν αυτό, το υποβιβάζουν στο δικό τους νανώδες ανάστημα προσπαθώντας να αποσπάσουν εντυπώσεις και μικροκομματικά οφέλη, δηλαδή το μόνο πράγμα για το οποίο είναι ικανοί.

  Κλείνω με μία δυσάρεστη πρόβλεψη: Το επόμενο βήμα των ΗΠΑ, τις οποίες σίγουρα θα μιμηθούν πρώτοι οι Άγγλοι και στην συνέχεια όλοι οι άλλοι, θα είναι η αναγνώριση της Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου. Όχι, δεν ξέχασα τα εισαγωγικά, απλώς τα παρέλειψα διότι δεν χρειάζονται και ο νοών, νοείτω.

  Κατηγορία: