Η αναβάθμιση της Παιδείας προηγείται των μικροκομματικών αντιπαραθέσεων

  • Δημοσιεύτηκε: 11 Ιανουάριος 2007

    Παίζουν εν ου παικτοίς τα κόμματα. Η όξυνση της συζήτησης γύρω από το θέμα της Παιδείας, με αφορμή την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όσων αντιτίθενται σ' αυτήν και η ανάδειξη αυτού του ζητήματος ως κυρίαρχου των επικείμενων εθνικών εκλογών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Διότι η Παιδεία και οι νέοι της Ελλάδος δεν πρέπει να βρεθούν ανάμεσα στις μυλόπετρες, που στήνουν εκείνοι ακριβώς που ευθύνονται για τα σημερινά χάλια της εκπαίδευσης.

    Και ευθύνονται κυρίως γιατί τα μεν κόμματα του δικομματισμού είναι εκείνα που υποβάθμισαν την Παιδεία μας και δημιούργησαν τέτοια ελλείμματα, ώστε τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα να μην είναι σήμερα σε θέση να αντιμετωπίσουν ανταγωνιστικά την επέλαση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων που ούτως ή άλλως δεν θ' αποφύγουμε.

    Από την πλευρά τους τα κόμματα της Αριστεράς, με την διαχρονική καπηλεία και μικροκομματική εκμετάλλευση του φοιτητικού χώρου, μετέβαλλαν τα Πανεπιστήμια σε γιάφκες. Και δεν επέτρεψαν την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας πριν από την έλευση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Τα οποία κανείς δεν θα είχε σήμερα την πρόθεση να δημιουργήσει, αν δεν υπήρχε κενό να αναπληρώσει.

    Υπό τα σημερινά δεδομένα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πιστεύει, ότι με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ή τον συναφή εκτελεστικό νόμο πρέπει να διασφαλιστεί, ότι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ποσοστό 16% των σπουδαστών πρέπει να φοιτούν δωρεάν, λόγω απορίας ή άλλων ειδικών λόγων. Και προπαντός πιστεύουμε, ότι το θέμα αυτό πρέπει να είναι έξω από την πολιτική όξυνση και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.