Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει την μπάλα

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Ιανουάριος 2015

  Είναι εύκολο να κάνει κριτική κάποιος σήμερα στην Νέα Δημοκρατία για το τι έκανε ή παρέλειψε να κάνει στα δύο χρόνια διακυβέρνησής της και να της ρίχνει τις ευθύνες για ό,τι κακό έχει συμβεί στον τόπο μας. Για να δούμε όμως τι σταυρό κουβάλαγε αυτή η παράταξη όλο αυτό το διάστημα:

  1. Κατʼ αρχάς δεν πρέπει να μιλάμε για διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά για συγκυβέρνηση με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ! Πολλοί πατριώτες επέλεξαν και το 2012 την στείρα ψήφο διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να καταστήσουν τον Βενιζέλο, και ότι αυτός αντιπροσωπεύει, μαζί με τους περίεργους τύπους της ΔΗΜΑΡ, καθοριστικούς παράγοντες για την ομαλή λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

  2. Περίπου το 1/4 του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ, που νέμονταν τον κρατικό μηχανισμό τις χρυσές εποχές της διακυβέρνησής της χώρας, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους. Πρώην υπουργοί, συνδικαλιστές, κομματάρχες, διοικητές οργανισμών, «τεχνοκράτες» από επιτροπές σοφών κοκ, είτε βρήκαν στέγη στο κατασκεύασμα των ΑΝΕΛ ή στην καλύτερη περίπτωση ιδιώτευσαν, κάνοντας την παλαβή!

  3. Η νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ ανέλαβε μια χώρα υπό πτώχευση και ένα πολιτικό σύστημα υπό κατάρρευση! Έπρεπε μέσα σε δύο χρόνια να αλλάξει αγκυλώσεις και στρεβλώσεις δεκαετιών με ένα μηχανισμό που κατά 1/3 προέρχονταν από ΠΑΣΟΚους και ΔΗΜΑΡίτες.

  4. Η κυβέρνηση αυτή καλείτο να ισορροπήσει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον με την εικόνα της χώρας στο ναδίρ. Ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή, άνοδος της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

  Σχετικά πάντα με τα επιτεύγματα αυτής της δύσκολης (εγώ θα την έλεγα σε ορισμένες περιπτώσεις ηρωικής) προσπάθειας:

  1. Ξεκίνησε την κάθαρση. Με αργούς ρυθμούς ίσως για μερικούς, αλλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα βρίσκονται φυλακή ή παραπέμπονται σε δίκες τόσα σημαντικά πρόσωπα και από τα δύο κόμματα της εξουσίας: πρώην υπουργοί, δήμαρχοι, αλλά και οικονομικοί παράγοντες είδαν για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση τα σίδερα της φυλακής! Οι λαϊκιστές βέβαια φωνάζουν για περισσότερο αίμα και γρηγορότερες διαδικασίες. Ας έρθουν όμως να λύσουν την εξίσωση αυτή σε ένα Κράτος Δικαίου Ευρωπαϊκού Τύπου και μια Δικαιοσύνη με τόσα προβλήματα.

  2. Παρʼ όλες τις ενστάσεις κάποιων μεταρρυθμιστών, οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν πάνω από 30%! Για πρώτη φορά από το 1974 το κράτος εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα! Δυστυχώς, οι αλυσίδες της συγκυβέρνησης που προαναφέραμε, δεν επέτρεψαν πιο ουσιαστικές κινήσεις. Να θυμίσω μόνο ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013 παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση. Πού ήταν όλοι οι εξυπνάκηδες μεταρρυθμιστές όταν η κυβέρνηση έδινε τιτάνιες μάχες με το κράτος της Αριστεράς;

  3. Όταν μπλοκάριζε ο Μπαλτάκος τον αντιρατσιστικό νόμο, οι υπερπατριώτες τον έδιναν ανοικτά στα θηρία ανοίγοντας την κερκόπορτα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και παρʼ όλες τις πιέσεις από τους εταίρους στην συγκυβέρνησης, περάστηκε το πιο μετρημένο σχέδιο αυτού του νόμου, αναγνωρίζοντας τις γενοκτονίες του Ελληνισμού ύστερα από δυναμική παρέμβαση βουλευτών της ΝΔ.

  4. Όσο για τον περιορισμό των μεταναστών και της εγκληματικότητας, μπορεί να μην έγιναν θαύματα, αλλά ας κάνει κάποιος βόλτα στα πέριξ της Ομονοίας για να δει την διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να μην βλέπει χαρωπά λευκά ξανθά παιδάκια να παρελαύνουν με στολές (δυστυχώς αυτές είναι οι ονειρώξεις πολλών υπερπατριωτών), αλλά η Αθήνα ξαναβρίσκει σιγά-σιγά την ισορροπία της.

  5. Και η ταπεινωμένη και πτωχευμένη Ελλάδα βρήκε την δύναμη να αυξήσει την γεωπολιτική της ισχύ με νέες συμμαχίες στην περιοχή, ξεπερνώντας πολλά ταμπού του πατριωτικού χώρου. Η συμμαχία με Ισραήλ και το τρίγωνο με Αίγυπτο ανατρέπουν τα δεδομένα στην ΝΑ Μεσόγειο, την στιγμή που το «ξανθό» γένος τα κάνει πλακάκια με τους νεο-οθωμανούς γείτονες, όπως έκανε το 1922.

  6. Για πρώτη φορά μετά το 2009 το δεύτερο εξάμηνο του 2014 σημειώθηκαν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα! Και η ανάπτυξη θα εκτοξευόταν αν δεν κρέμονταν η δαμόκλειος σπάθη του ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος λογικός επενδυτής θα έκανε κάτι σε μια χώρα που υπάρχει πιθανότητα να ανέβει στην εξουσία ένα κομμουνιστικό κόμμα; Πού είναι οι ξένοι να αρπάξουν τα ασημικά του κράτους, πού σύμφωνα με διάφορους μπαρουφολόγους, σκοτώναμε στην πιάτσα;

  Δεν θα ήθελα να απαριθμώ και άλλα επιτεύγματα της κυβέρνησης αυτής σε μια πτωχευμένη χώρα, με το βαρίδι του ΠΑΣΟΚ στο πόδι και με τους νεοσταλινικούς και πάσης φύσης λαϊκιστές στην Αντιπολίτευση.

  Θα ήθελα απλά να αναλογισθεί ο καθένας μόνο ένα από τα σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών και ελεύθερη είσοδος στην χώρα, σε μια εποχή που βράζει η Μέση Ανατολή και η Βόρειος Αφρική! Αυτό το ενδεχόμενο, θα με έκανε να ψηφίσω ακόμα και ΓΑΠ αν ήταν να το εμποδίσω! Τώρα αν σε μερικούς αυτό δεν σημαίνει τίποτα και συνεχίζουν να διυλίζουν των κώνωπα των λαθών και των κριτικών περί αργών ρυθμών μεταρρυθμίσεων, ας μου επιτρέψουν να αμφισβητήσω την ορθότητα των αναλύσεων τους και την επικινδυνότητα των επιλογών τους για το μέλλον του Έθνους.

  Κατηγορία: