Η «δημοκρατική» υποκρισία της ΕΣΗΕΑ

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτώβριος 2005

  Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Μια δράκα μισαλλόδοξων αριστεριστών χειραγωγεί την Ένωση, εκθέτοντάς την στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση γι' αυτά τα οποία συμβαίνουν, με την ανοχή μάλιστα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συντακτών, οι οποίοι παλεύουν για τον επιούσιο. Όμως, ήρθε ο καιρός κάποια πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους.

  Στις 5 Οκτωβρίου 2005, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μεταξύ άλλων δύο ανακοινώσεις, που έφεραν την υπογραφή «το Διοικητικό Συμβούλιο». Η μια αφορούσε στον διεθνούς φήμης Βρετανό συγγραφέα Ντέιβιντ Ίρβινγκ, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «με τα βιβλία του προπαγανδίζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό, την άρνηση του Ολοκαυτώματος, τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό. Ο κύριος στόχος του είναι να πείσει τους αναγνώστες του ότι ο Χίτλερ δεν επιδίωξε ποτέ την "τελική λύση του εβραϊκού ζητήματος" στα στρατόπεδα του θανάτου. Οι θέσεις αυτές βρίσκονται στον αντίποδα της ιστορικής αλήθειας και προσβάλλουν βάναυσα τις αρχές του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της ανεκτικότητας. Για το λόγο αυτό, ο κ. Ίρβινγκ είναι ανεπιθύμητος στην ΕΣΗΕΑ».

  Σημειωτέον ότι οι εκδόσεις «Ιωλκός» θα παρουσίαζαν στις 25 Οκτωβρίου 2005 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης το βιβλίο του Ίρβινγκ «Ο Πόλεμος των Στρατηγών» (που θα κυκλοφορήσει εκείνες τις ημέρες), ενώ ο συγγραφέας θα μιλούσε με θέμα «Ο ρόλος της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Πραγματικά ανυπομονούσαμε να ακούσουμε την ομιλία του, που αναμενόταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική.

  Στην άλλη ανακοίνωση, διαβάζουμε τα εξής εκπληκτικά, λες και η πρώτη ανακοίνωση δεν είχε ποτέ εκδοθεί: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής λογοκρισία απ' όπου κι αν προέρχεται. Το χθεσινό περιστατικό που συνέβη στην ΕΡΤ, με την άρνηση μετάδοσης της προγραμματισμένης συνέντευξης του Α. Γιωτόπουλου και της δήλωσης του κατάδικου για τρομοκρατία Κάρλος, με πρόσχημα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ, αναβιώνει άλλες «μαύρες» εποχές. Η ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των ιδεών είναι ουσιαστικό στοιχείο της Δημοκρατίας και οφείλουμε να την προστατεύουμε από κάθε προσπάθεια περιορισμού της. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να δηλώνει τις όποιες πεποιθήσεις του. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας, άλλωστε, κρίνεται από τον πλουραλισμό των απόψεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια άσκησης λογοκρισίας και ζητεί από την Διοίκηση της ΕΡΤ και τον αρμόδιο υπουργό Τύπου να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στη χθεσινή τους απαράδεκτη απόφαση».

  Η ΕΣΗΕΑ σαφώς υποτιμά τη νοημοσύνη μας! Μας περνά για ηλίθιους! Εμείς, παρόλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από τα δύο κείμενα. Η ΕΣΗΕΑ λοιπόν καταδικάζει τα φαινόμενα λογοκρισίας, τη στιγμή που η ίδια έχει λογοκρίνει τον συγγραφέα Ντέιβιντ Ίρβινγκ. Ο φασισμός δηλαδή του αντιφασισμού. Την ίδια στιγμή όμως, οι αριστεριστές και υποστηρικτές της τρομοκρατίας ξανακτυπούν. Η ΕΣΗΕΑ, δηλαδή η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, εμπλουτισμένη με γνωστούς συνεργάτες αιρέσεων της Νέας Τάξης και υπονομευτές του εθνικού κορμού, αντιδρά στην άρνηση μετάδοσης των συνεντεύξεων δύο καταδικασμένων δολοφόνων, που ευθύνονται για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Δύο δολοφόνων, που άφησαν γυναίκες χήρες, σκότωσαν αθώους και μαυροφόρεσαν σπίτια και σπίτια.

  Το στοιχείο της αλαζονείας είναι πολύ έντονο στις δύο ανακοινώσεις τηςΈνωσης. Η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει φαίνεται πολύ καλά τι βρίσκεται στον αντίποδα της ιστορικής αλήθειας, τι προσβάλλει τη Δημοκρατία, την ανεκτικότητα και τον ανθρωπισμό. Αυτά δηλαδή που κατά την κοινή λογική, προσέβαλαν οι «αγαπημένοι» της Γιωτόπουλος και Κάρλος. Κύριοι της ΕΣΗΕΑ, ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ δεν αφαίρεσε τη ζωή κανενός. Με τον τρόπο δράσης σας, θυμίζετε τους ανεγκέφαλους που επέδραμαν στο Αριστοτέλειο την ημέρα της παρουσίασης της Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού. Επίσης, όσα υποστηρίζετε κατά του συγγραφέα, δεν ισχύουν και θα μπορούσαν να μπλέξουν την Ένωση σε περιπέτειες! Παίζετε με την υπόληψη και το ταμείο των δημοσιογράφων της Ένωσης; Ποια γενική συνέλευση σας έδωσε αυτό το δικαίωμα; Να θυμάστε λοιπόν την επόμενη φορά ότι η Ένωση δεν σας ανήκει. Επίσης, είναι αδιανόητο να προβαίνετε σε κρίσεις τέτοιου τύπου. Από πότε η ΕΣΗΕΑ κατέστη η Ιερά Εξέταση στο χώρο του βιβλίου; Από πότε κατέστη νταβατζής στο χώρο της διανόησης; Δεν είμαστε με τα καλά μας!

  Οι «κύριοι» Γιωτόπουλος και Κάρλος, αφαίρεσαν πολλές ζωές. Σταματήστε λοιπόν να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Σταματήστε την επαναστατική γυμναστική εις βάρος των συμφερόντων της καθ' όλα ευγενούς τάξης των δημοσιογράφων. Το ιδεολογικό νταβατζιλίκι έχει όρια! Και κάτι τελευταίο: περιμέναμε περισσότερα από δύο μέλη του Συμβουλίου της Ένωσης. Πολύ περισσότερα! Γιατί ανέχονται αμαχητί τις αντιδημοκρατικές και αντιδημοσιογραφικές μεθοδεύσεις των αριστεριστών;

  Ας μάθετε λοιπόν, κύριοι της ΕΣΗΕΑ, πως στις δημοκρατίες δυτικού τύπου, ένας εκδοτικός οίκος εάν θέλει βρίσκει και αλλού να πραγματοποιήσει μια παρουσίαση βιβλίου. Βλέπετε, δεν κυριαρχούν παντού οι θιασώτες των Γκουλάγκ και της Σιβερίας. Εδώ δεν εκτελείται η άλλη άποψη.

  Υστερόγραφο: Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι εκδόσεις «Ιωλκός» έχουν κυκλοφορήσει τα τριάντα τελευταία χρόνια δεκάδες βιβλία για την ΕΑΜική δράση και «αριστερής» λογοτεχνίας, χωρίς βεβαίως κανένα πρόβλημα.

  Κατηγορία: