Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς...

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμβριος 2004

  Η μονομερής αναγνώριση της FYROM με το συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από τις ΗΠΑ αποτελεί σαφέστατα εχθρική ενέργεια προς την χώρα μας και ας ισχυρίζονται το αντίθετο οι ΗΠΑ. Η εχθρική αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες ανάλογες ενέργειες που στόχο έχουν πάντα να πλήξουν τα εθνικά μας δίκαια. Όμως και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Οι πολιτικές μας ηγεσίες τα τελευταία 50 χρόνια έχουν φανεί κατώτερες των περιστάσεων αλλά και έχει αποδειχθεί ότι είναι "φυτευτές" με σκοπό να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα και όχι τα ελληνικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την τελευταία 50ετια η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ούτε το ελάχιστο σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα, δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι γείτονες κάτι διεκδικούν από εμάς.

  Τα παχιά λόγια περί "ρεαλιστικής πολιτικής" και τα "δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα", όπως και τα περί "ισχυρής Ελλάδος" είναι φληναφήματα για εσωτερική κατανάλωση. Η ισχυρή Ελλάδα θα έπρεπε να μπορεί να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα εθνικά της δίκαια, αυτό όμως δεν συμβαίνει. Δεν συμβαίνει γιατί τα τελευταία 20ετια φρόντισαν να αποδυναμώσουν την Ελλάδα με γρήγορους ρυθμούς και σε όλους τους τομείς. 'Αμυνα, οικονομία, παιδεία, έρευνα και τεχνολογία βρίσκονται υπό διωγμό.

  Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σημίτης ως πρωθυπουργός στη βουλή ομολόγησε ότι δεν έχουμε την στρατιωτική ισχύ για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Δεν μας είπε όμως ποιος φταίει για αυτό. Φυσικά δεν νομίζω ότι την αποκτήσαμε τόσο σύντομα, εκτός και αν πιστέψουμε τις πολιτικές δηλώσεις μετά από κάθε παρέλαση. Η μείωση της στρατιωτικής θητείας, η στελέχωση με επαγγελματίες οπλίτες, η διάλυση μονάδων αλλά και σχηματισμών από τα βόρεια σύνορα μας, φανερώνουν την γύμνια μας στον τομέα εθνική άμυνα και την μικροπολιτική της ψηφοθηρίας των κομμάτων. Η αφοσίωση και πειθαρχία των αξιωματικών στα κόμματα αποτελεί κριτήριο ανελίξεως στην στρατιωτική ιεραρχία. Θυμηθείτε τον ναύαρχο Λυμπέρη που από αξιωματικός έγινε βουλευτής και μετά αρχηγός ΓΕΕΘΑ, για να έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα την νύχτα των Ιμίων.

  Την οικονομία την διέλυσαν αφού αποβιομηχάνισαν την χώρα, ανέβασαν το δημόσια χρέος σε δυσθεώρητα ύψη έτσι ώστε εύκολα να υποκύπτουμε στους εκβιασμούς των δανειστών μας.

  Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, όχι μόνον διεκδικούν αλλά και κερδίζουν εις βάρος των εθνικών μας δικαίων. Όσο και αν προσπαθήσει να θυμηθεί κανείς κάτι ελάχιστο που να κέρδισε η χώρα μας από την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει δεν θα βρει τίποτα απολύτως. Κύπρος, Αιγαίο, Ίμια, εναέριος χώρος, 12 ναυτικά μίλια, Σκοπιανό, Βορειοηπειρωτικό, κ.λπ. παντού διπλωματικές ήττες. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση οξύνουν την διαμάχη μεταξύ τους για να ελέγξουν και να εκτονώσουν τον θυμό που αισθάνεται ο λαός για να μην εκτονωθεί μαζικά αυτός εναντίον των ΗΠΑ.

  Η χλιαρή διαμαρτυρία του κ. Στεφανόπουλου προς τις ΗΠΑ είναι περισσότερο για την δική του υστεροφημία μια και τελειώνει η θητεία του με πολλές άστοχες δηλώσεις του κατά το παρελθόν. Ο κ. Καραμανλής στην συνέντευξη του στις Βρυξέλλες ήταν πολύ προσεκτικός ώστε να μην δυσαρεστήσει την υπερδύναμη και τον απολύσει, όπως έκανε με τον Μητσοτάκη. Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου με τα λίγα ελληνικά που ξέρει καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, για την πατρίδα του τις ΗΠΑ δεν είπε τίποτα. Τον κατανοούμε. Το ΚΚΕ το ενδιαφέρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων να μην γίνει αντικείμενο εθνικιστικής εκμετάλλευσης, ενώ ο Συνασπισμός δικαιολόγησε την αρνητική του ύπαρξη στους πελάτες του. Δυστυχώς για την Ελλάδα όλα τα κόμματα έχουν μηδίσει, οι δε πολιτικοί παρεπιδημούν στην Αυλή του Μεγάλου Βασιλέως.

  Ένας άλλος μύθος είναι το περίφημο ελληνικό λόμπι των ΗΠΑ. Ας μην γελιόμαστε, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί δεν έχουν την πολιτική δύναμη, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Εκ των αποτελεσμάτων κρίνοντας το μόνο λόμπι που μπορεί να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική είναι το εβραϊκό και αυτό φροντίζει για τα συμφέροντα του Ισραήλ.

  Δυστυχώς για πολλοστή φορά τα ελληνικά κόμματα και οι πολιτικοί, πειθήνιοι στις εντολές των "συμμάχων", δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να ανατραπεί η εις βάρος μας κατάσταση με τα Σκόπια. Οι Σκοπιανοί θα γίνουν αδιάλλακτοι. Με την ενδιάμεση συμφωνία ούτε τα σύνορα μας μπορούμε να κλείσουμε, εξ άλλου είναι τόσες πολλές οι ελληνικές επενδύσεις που όχι μόνον είναι ασύμφορο αλλά για κάποιους προηγούνται τα οικονομικά τους συμφέροντα από τα εθνικά. Και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα μπουν με το όνομα Μακεδονία και ας λέει η κυβέρνηση περί του αντιθέτου. Στο τέλος όλοι θα αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία εκτός από εμάς, αλλά οι γελοίοι πολιτικοί μας θα μας το παρουσιάζουν σαν μεγάλη επιτυχία. Είναι συνηθισμένοι στο να λένε ευχαριστώ ακόμα και όταν τους βιάζουν. Πρέπει να καταλάβουμε σαν έθνος ότι έχουν δρομολογηθεί άσχημα σενάρια για τα βόρεια σύνορα μας και ας μην εκπλαγούμε αν σε πολύ λίγα χρόνια κληθούμε να τα υπερασπισθούμε.

  Κανένα κόμμα ποτέ δεν μίλησε για τους Έλληνες που υπάρχουν και ζουν στην FYROM αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν την εθνικότητα τους, επί ποινή θανάτου. Και ασφαλώς εννοώ Έλληνες γηγενείς και όχι τους Σλαβομακεδόνες κομμουνιστοσυμμορίτες που την "κοπάνησαν" μετά την ήττα τους από τον εθνικό στρατό για να μην λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά την διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου.

  Η περιφρόνηση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα είναι γεγονός, όπως επίσης και το ότι άλλαξε η πολιτική τους έναντι μας. Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αυτό εξυπηρετεί τα στρατηγικά τους συμφέροντα όπως δήλωσαν κυνικά.

  Πρέπει όμως και εμείς να φροντίσουμε για τα δικά μας στρατηγικά συμφέροντα, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει με τα κόμματα και τους πολιτικούς που κυβερνούν σήμερα. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία για να πάρουμε πρωτοβουλίες τέτοιες οι οποίες θα δηλώνουν δυναμικά την ύπαρξη μας, την αντίθεση μας στα σενάρια που εξυφαίνουν εναντίον της πατρίδας μας και ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία για κανένα.

  Σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα με τον υπερατλαντικό εξουσιαστή της πατρίδας μας. Πρέπει επιτέλους οι Έλληνες εθνικιστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετουσιώσουν σε πράξη την ρήση του Κολοκοτρώνη "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".

  Κατηγορία: