Επίσκεψη-γκάφα στα κατεχόμενα

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2000

  Πρωτοφανή επίσκεψη-γκάφα πραγματοποίησε η Ελληνίδα "βασίλισσα της ομορφιάς" Κατερίνα Δελλή στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Κύπρο, μια επίσκεψη που προκαλεί θλίψη και οργή για την ενημέρωση ορισμένων νέων για τα εθνικά ζητήματα. Η κ.Δελλή επισκέφθηκε τα κατεχόμενα για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό "Miss Globe", έναν διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο κατά τους Έλληνες πολιτικούς "ανύπαρκτο ψευδοκράτος" του Ντενκτάς. Μόλις έφθασε στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου, οι Τούρκοι διοργανωτές την σκέπασαν με μια μεγάλη σημαία του Τουρκοκυπριακού κράτους και φωτογραφήθηκαν μαζί της, ενώ αυτή χαμογελούσε βλακωδώς.

  Με την επίσκεψη της η κ. Δελλή παραβίασε τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παράνομη είσοδο της στην Κύπρο και την φωτογράφηση της με τα σύμβολα του κράτους του Ντενκτάς. Σε δηλώσεις της η κ. Δελλή δήλωσε πως δεν γνώριζε που θα γίνει ο διαγωνισμός και τι είναι τα κατεχόμενα! Τις ίδιες δικαιολογίες ψέλλισε και ο πατέρας της, ο οποίος είναι φυσικά υπεύθυνος για την πνευματική και ηθική κατάντια της κόρης του, την οποία στέλνει σε τέτοιους πορνοδιαγωνισμούς χωρίς να γνωρίζει ούτε που γίνονται. Συνυπεύθυνος είναι και ο οργανωτής των διαγωνισμών και προπαγανδιστής της ελληνοτουρκικής "φιλίας" Μηνάς Κυριακού, ιδιοκτήτης του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού "Αντέννα".

  Το περιστατικό δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την ενημέρωση των νέων για τα εθνικά ζητήματα. Τα βιβλία της ελληνικής ιστορίας στα σχολεία σταματάνε στο 1940 και στο μάθημα της Ιστορίας διδάσκεται η Γαλλική Επανάσταση και άλλα γεγονότα ξένων εθνών. Οι Έλληνες πολιτικοί ουδέποτε αναφέρονται στα εθνικά ζητήματα για να ξεχάσει ο λαός τις ευθύνες τους, αλλά και να αδιαφορήσει για τις εξελίξεις. Οι ελληνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν αφιερώνουν ούτε λεπτό για σχετικές εκπομπές και επετείους και ασχολούνται με ζητήματα, όπως τραυματισμούς ζώων και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

  Ίσως να μην φταίει μόνο η κάθε Δελλή για την άγνοια της, όμως μια και είναι τόσο επικίνδυνα αμόρφωτη, καλό θα ήταν να της αφαιρεθεί το ελληνικό διαβατήριο για κάποια χρόνια, μέχρι να μάθει αυτά που δεν έμαθε στο σχολείο. Και ο μπαμπάκας της να φροντίσει να μην συμμετέχει η κόρη του σε διαγωνισμούς, όπου οι νικήτριες πρωτεύουν σε "ομαδικές πρόβες" και οι χαμένες καταλήγουν στις γνωστές αγγελίες με τα κινητά τηλέφωνα. Δεν είναι επιτυχία, κατάντια είναι.

  Κατηγορία: