Ελληνίδα ευρωβουλευτής προβάλλει «μειονότητες»

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2000

  Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Καραμάνου. Η παχυλά αμειβόμενη, από τους Έλληνες φορολογουμένους, ευρωβουλευτής κάλεσε στην Ευρωβουλή «μειονότητες» και «πρόσφυγες» για να προβάλλουν τα προβλήματά τους. Μην πάει ο νους σας σε ελληνικές μειονότητες, όπως οι Βορειοηπειρώτες, οι Κωνσταντινοπολίτες ή άλλοι υπόδουλοι Έλληνες. Η εν λόγω ευρωβουλευτής κάλεσε 17 εκπροσώπους «προσφύγων» και «μεταναστών» που ζουν (νομίμως;) στην Ελλάδα.

  Οι εν λόγω εκπρόσωποι μετέβησαν στις 25 Μαΐου με έξοδα του ελληνικού κράτους στις Βρυξέλλες στα πλαίσια προγράμματος γνωριμίας των θεσμών και λειτουργιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για τους Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων. Αντί όμως να καλέσει Έλληνες, η κ. Καραμάνου κάλεσε και πρόβαλλε «μειονότητες» της Ελλάδος, δίνοντας διεθνώς την εικόνα μιας πολυεθνικής Βαβέλ για την χώρα μας.

  Η ίδια η κ. Καραμάνου τόνισε προκλητικά πως «ήθελε να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν προσωπική άποψη για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και να ενημερωθούν για την πολιτική που αφορά τη μετανάστευση και το άσυλο που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη και στην ατζέντα της ΕΕ». Με άλλα λόγια ήθελε να ενημερωθούν για το πως μπορούν να φέρουν και άλλους «μετανάστες» και «πρόσφυγες» στην Ελλάδα, με την άμεση υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Οι εν λόγω εκπρόσωποι συναντήθηκαν με ξένους ευρωβουλευτές στους οποίους διεκτραγώδησαν την καταπίεση που υφίστανται από τους «κακούς» Έλληνες. Εν συνεχεία έκαναν τις αγορές τους στα καταστήματα των Βρυξελλών, συνέφαγαν με την κ. Καραμάνου (τα γεύματα των ευρωβουλευτών μας πληρώνονται από το ελληνικό κράτος) και επέστρεψαν στην πατρίδα μας, βαρύτεροι και καθόλου φτωχότεροι.

  Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την κ. Καραμάνου, ώστε να σας μεταφέρουμε και την δική της άποψη για τις εν λόγω πρωτοφανείς ενέργειες. Στις 24 Ιουνίου αποστείλαμε στην ηλεκτρονική της διεύθυνση karamanou@ath.forthnet.gr το παρακάτω μήνυμα:

  κ. Καραμάνου,
  Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ πως στις 25 Μαΐου επισκέφθηκαν το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρόσκλησής σας, 17 αντιπρόσωποι «προσφύγων και μεταναστών» που ζουν στην Ελλάδα. Έχοντας την εντύπωση πως τα έξοδα της επίσκεψης καλύπτονται από τους Έλληνες φορολογουμένους, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πόσο κόστισε συνολικά η εν λόγω επίσκεψη, ποιοί Έλληνες ή ξένοι υπήκοοι συμμετείχαν και ποιός ο λόγος μιας τέτοιας επίσκεψης. Αν όντως πραγματοποιήθηκε μια τέτοια επίσκεψη με έξοδα, αμέσως ή εμμέσως, των Ελλήνων φορολογουμένων, θα θέλαμε να δείξετε με την απάντησή σας πως υπάρχει πλήρες διαφάνεια στην διαχείριση των σχετικών κονδυλίων.

  Δυστυχώς η κ. Καραμάνου δεν είχε την ευαισθησία να απαντήσει μέχρι σήμερα στις ερωτήσεις μας. Σας καλούμε να μεταφέρετε και εσείς την άποψη σας για τις ενέργειες της στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, πάντα με κόσμιο τρόπο, όπως αρμόζει σε Έλληνες.

  Η κ. Καραμάνου έχει βραβευθεί με το γνωστό βραβείο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών «Ιπεκτσί» το 1999 και είναι μέλος των εξής υπονομευτικών οργανώσεων: «Ηelsinki Citizens Assembly», «Κίνηση Πολιτών κατά του Ρατσισμού» και «Μέτωπο Λογικής κατά του Εθνικισμού». Σημειώστε τα ονόματα των οργανώσεων και φυσικά το όνομα της κ. Καραμάνου. Ελπίζουμε κάποια ημέρα να λογοδοτήσει για τις πράξεις της.

  Κατηγορία: