Εκπαιδευτικά και άλλα

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκέμβριος 2006

  «Κληστών λώγο κατάλειψις»

  Τελείωσε λοιπόν και αυτός ο χαβαλές των καταλήψεων και τα βλαστάρια της νεοελληνικής οικογένειας επέστρεψαν στα σχολεία, όπου υπό την καθοδήγηση διαπρεπών μουσάτων καθηγητάδων και ψευτοπροδευτικών καθηγητριών θα συνεχίσουν το σπορ της αμάθειας και της πλάκας μέχρι τις επόμενες κινητοποιήσεις πού θα δρομολογηθούν από τα πολιτικά κόμματα τα οποία βρίσκονται πίσω από αυτού του είδους τις ιστορίες. Βεβαίως οι νεαροί και οι νεαρές πού πρωτοστάτησαν σ' αυτό το μπάχαλο δεν φαντάζονται τι θα αντιμετωπίσουν σε λίγα χρόνια όταν θα αποφοιτήσουν κακήν-κακώς από αυτά τα δήθεν σχολεία και θα έλθουν ενώπιος-ενωπίω με την ανεργία και την απασχόληση των 500 ευρώ μηνιαίως πάνω σε παπάκια για διανομή γευμάτων.

  Τα παιδιά των μη-τακτοποιημένων δεν έχουν αντιληφθεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν ίσως κάποτε από τον κοινωνικό και οικονομικό απόπατο πού βρίσκονται είναι μόνον η γνώση, η μόρφωση και τα προσόντα, στοιχεία πού εξασφαλίζουν για τα παιδιά τους οι τακτοποιημένοι πού τα στέλνουν στου Μωραΐτη, το Κολέγιο, το Αρσάκειο και τα άλλα εκπαιδευτήρια περιωπής όπου δεν ασχολούνται με καταλήψεις, πορείες και άλλες αηδίες. Τριάντα χρόνια «προοδευτικής» διακυβέρνησης και εφαρμογής των ιδεών της Αριστεράς έφερε αυτή την διάλυση πού παρακολουθούμε. Όλες οι κυβερνήσεις, από τον «Εθνάρχη» μέχρι τον σημερινό ανιψιό, έδρασαν στην εκπαίδευση με τις προτροπές της Αριστεράς ως νέοι Δελμούζοι και Γληνοί. Η γλώσσα έγινε δημοτική, οι τόνοι φύγανε, τα αρχαία κοπήκανε, οι επιθεωρητές εξαφανίστηκαν, η ιεραρχία ισοπεδώθηκε, η αξιολόγηση μας τελείωσε και φυσικά το σχολείο έγινε παιδική χαρά, parking για τα παιδιά των εξαγριωμένων για χρήμα γονέων και προθάλαμος των φροντιστηρίων.

  Αυτό είναι το κλίμα στα σημερινά σχολεία. Κανένας δεν τολμάει να βάλει τάξη σε μαθητές και δασκάλους διότι τότε θα έλθει αντιμέτωπος με τα κόμματα της Αριστεράς και τις νεολαίες τους, οι οποίες αν σφίξουν τα πράγματα στα σχολεία και τα Α.Ε.Ι., θα χάσουν την πελατεία τους. Αυτή είναι η κατάσταση. Και οι εποχές πού επρόκειτο να βολευτούν τα παιδιά των φουκαράδων στο Δημόσιο πέρασαν χωρίς επιστροφή. Η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης πού παρακολουθείται απαθώς είναι κυριολεκτικά μαχαιριά στο μέλλον των παιδιών τους.

  Γιατρειά υπάρχει; Ίσως ναι. Αν το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας πού έχει συμφέρον η δημόσια παιδεία να μην πάει οριστικά κατά διαβόλου ενεργοποιηθεί, πάρει στα χέρια του την υπόθεση και αντιδράσει σ' αυτό το κατάντημα. Τρόποι υπάρχουν πολλοί - θέληση και γενναιότητα χρειάζεται. Και κυρίως όταν έρχονται εκλογές να μην ψηφίζει με εκνευριστική συνέπεια αυτούς πού ευθύνονται για τον σημερινό ευτελισμό της δημόσιας παιδείας.

  Έγκυρη ενημέρωση

  Από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR σταχυολογούμε μερικές από τις πολύ σημαντικές ειδήσεις πού περιλαμβάνει, απαραίτητες για την ενημέρωση του νοήμονος κοινού του εν λόγω καναλιού.

 • Γιατί έφυγε ξαφνικά από τα μπουζούκια η μοντέλα Τζούλια Αλεξανδράτου;
 • Το διαιτολόγιο της Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα.
 • Η Άντζελα Δημητρίου απέλυσε τον κομμωτή, τον στυλίστα και τον μακιγιέρ της.
 • Τα bar της Μυκόνου ποτέ δεν κοιμούνται.
 • Μοντέλα και τραγουδίστριες ανοίγουν μαγαζιά με ρούχα και κοσμήματα στην Μύκονο.
 • Γυαλιά-καρφιά τα έκανε η μοντέλα Ναόμι Κάμπελ στο γιώτ φίλου της επειδή δεν της άρεσαν τα ορεκτικά του σεφ.
 • Πάχυνε η Μπρίτνεϋ Σπήαρς.
 • Η Χρύσπα (;) εμφανίζεται μόνη στα κοσμικά Events.

  Αυτές τις πολύ σοβαρές ειδήσεις καταπίνουν αμάσητες οι εκλεκτοί θεατές του μεγάλου αυτού καναλιού. Προ ετών είχε παρουσιασθεί σε αθηναϊκό θέατρο ένα έργο με τον τίτλο «Γεύμα ηλιθίων». Μήπως περί αυτού πρόκειται;

  Διαρκές έγκλημα

  Είκοσι χρόνια πέρασαν από το 1986 όταν το «Ελληνικό» κράτος καθιέρωσε την αποποινικοποίηση της αμβλώσεως, δηλ. το ατιμώρητο της εκτρώσεως. Στο διάστημα αυτό εφονεύθησαν εκ προμελέτης κάποια ποιός ξέρει πόσα, εκατομμύρια Ελληνόπουλα. Η ζημιά διπλή. Από την μία πλευρά άμβλυνση του ηθικού αισθητηρίου του λαού, συνειδησιακή νάρκωση και αμοραλισμός και από την άλλη αρνητικός ισολογισμός γεννήσεων και θανάτων και δημογραφική συρρίκνωση της πατρίδος μας. Δεν έχουμε πλέον αρκετούς στρατιώτες για τις ένοπλες δυνάμεις, ούτε νέους εργαζόμενους για να συνταξιοδοτούνται οι διαρκώς αυξανόμενοι ηλικιωμένοι. Καταργούνται στρατιωτικές μονάδες, κλείνουν σχολεία και άλλα εξ αυτών λειτουργούν μόνο με αλλοδαπούς μαθητές. Δεν είμεθα αφελείς για να περιμένουμε από το «κράτος» και τον κυρίαρχο λαό να σταματήσουν αυτό το κακούργημα. Απλώς επισημαίνουμε πως αν κάτι αλλάξει σ' αυτή τη χώρα, και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, πρώτη προτεραιότης θα είναι η κατάργηση του νομοθετικού αυτού εκτρώματος του 1986. Για να σταματήσει αυτό το διαρκές έγκλημα πού συντελείται εδώ και είκοσι χρόνια με τις προαναφερθείσες συνέπειες.

  Μία σκανδαλώδης περίπτωση

  Τι είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου; Κατά τον Πέτρο Μάϊνα, δρ. Δικαίου του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (Εγκυκλ. Πάπυρος - Larousse - Britannica), ως Ν.Π.Δ.Δ. θεωρείται το Νομικό Πρόσωπο πού έχει συσταθεί με ειδικό νόμο, έχει ως αποστολή την εκπλήρωση σκοπών κρατικής αρμοδιότητος και την ικανοποίηση δημοσίων συμφερόντων. Ως Ν.Π.Δ.Δ. αναφέρονται: Το Ελληνικό Δημόσιο (το κράτος δηλαδή), οι δήμοι, οι κοινότητες, η Εκκλησία της Ελλάδος, η Τράπεζα της Ελλάδος, τα Πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι Ιερές Μητροπόλεις και άλλα. Πάρα πολύ ωραία!

  Στην πατρίδα μας, με τον νόμο 301/1969 έχει συσταθεί και έχει αναγνωρισθεί το «Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Συντονισμού και Γνωματεύσεως» ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Το εν λόγω Ν.Π. τιτλοφορεί τα έγγραφα του με το επίσημο έμβλημα της Ελληνικής Πολιτείας με την ένδειξη «Ελληνική Δημοκρατία» και το εθνόσημο, χρησιμοποιεί την σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ως εκ τούτου ασκεί κρατική εξουσία. Τι είδους σκάνδαλο είναι αυτό πού διαρκεί μάλιστα επί 37 συναπτά έτη; Μπορεί κάποιος κρατικός φωστήρας να μας πληροφορήσει ποίους σκοπούς κρατικής αρμοδιότητος εκπληρώνει και ποια δημόσια συμφέροντα ικανοποιεί το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο το οποίο προφανώς ασχολείται με την ικανοποίηση των συμφερόντων μιας συγκεκριμένης θρησκευτικής και εθνικής ομάδος; Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε.

  Ειδήσεις - Σχόλια

  Είδαμε στην TV τον ποδοσφαιριστή Ριβάλντο να δίνει αυτόγραφα σε παιδάκια συνοδευόμενος από την σύζυγό του. Ωραία σκηνή. Παρατηρήσαμε όμως ότι η κυρία Ριβάλντο είχε κρεμασμένο στο στήθος της ένα περίεργο μενταγιόν. Δεν ήταν τίποτε άλλο από το γνωστό εξάκτινο Ιουδαϊκό αστέρι, ή αστέρι του Δαυίδ ή σφραγίδα του Σολομώντα. Είναι Εβραία η σύζυγος του κυρίου Ριβάλντο; Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά να το μάθουμε για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.

  Η ιστορική εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ προκειμένου να σταματήσει την κυκλοφορική κατηφόρα προσπαθεί να προσελκύσει αναγνώστες προσφέροντας βιντεοταινίες με σκληρό πορνό. Απίστευτο κατάντημα για την ΒΡΑΔΥΝΗ και την αυτοκαταστροφική ιδιοκτησία της. Κρίμα!

  Ωραίος τύπος αυτός ο Ψωμιάδης. Πλασάρεται ως παιδί του λαού, ένα φαιδρό κακέκτυπο του Νίκου Ξανθόπουλου, πετάει πότε-πότε διάφορα ψευτοπατριωτικά, αυτοπροβάλλεται στους καλοκάγαθους Θεσσαλονικείς ως φθηνός λαϊκός ηγέτης και λειτουργεί ως ανάχωμα και ως τσέλιγκας μαντρώνοντας το αφελές πόπολο για να μην ξεφύγει και πάει πολιτικά κάπου αλλού. Φροντίζει όμως ο κύριος νομάρχης και την οικογένειά του. Προς τούτο μερίμνησε ώστε οι δύο του κόρες να φοιτούν η μεγαλύτερη σε ακριβό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και η μικρότερη στον παιδικό σταθμό του Αμερικανικού κολεγίου. Σιγά να μην άφηνε τα παιδιά του να πάνε σε δημόσια σχολεία και να κάθονται στο ίδιο θρανίο με Αλβανούς, Αφρικανούς και Ασιάτες, όπως αναγκάζονται να κάνουν οι ταλαίπωροι Θεσσαλονικείς ψηφοφόροι του. Ωραίος ο νομάρχης!

  Παρακαλώ πολύ τους πολιτικάντηδες, κυβερνητικούς και μη, όταν αναφέρονται στις σχέσεις της Ελλάδος με άλλα κράτη και ειδικά με την Τουρκία να μην χρησιμοποιούν λέξεις και φράσεις όπως, νηφαλιότητα, ρεαλισμός, διορατικότητα, αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία, μετριοπάθεια, σύνεση, υπευθυνότητα, ωριμότητα, χαμηλοί τόνοι, συναίνεση, ευελιξία και άλλες τέτοιες αηδίες. Διότι γίνονται και γελοίοι και κουραστικοί. Και διότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λιχτενστάϊν, ούτε Ανδόρα, ούτε Σάν Μαρίνο, ούτε Λουξεμβούργο. Αυτές τις εκφράσεις savoir vivre νά τις κρατήσουν γιά τά σαλόνια των σπιτιών τους, και αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο λεξιλόγιο και άλλες πρακτικές, διότι δεν το πιστεύουν και δεν τους εκφράζουν, ας αφήσουν αυτό το έργο για άλλους που είναι λιγότερο παρηκμασμένοι, λιγότερο εκφυλισμένοι, λιγότερο εξηρτημένοι και λιγότερο ευνούχοι. Σύμφωνοι;

Κατηγορία: