Εκδήλωση του Εθνικού Μετώπου στην Θεσσαλονίκη

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπτέμβριος 2013

  Μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης έδωσε η συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου στο Imperial Palace στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

  Ο Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης Σωτήρης Αντωνιάδης ανέπτυξε την οργανωτική πορεία τους τελευταίους μήνες για την αποδοχή που παρουσιάζουν οι θέσεις του Εθνικού Μετώπου. Μετέφερε το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στην συμπρωτεύουσα από την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και δήλωσε το αγωνιστικό παρόν των εθνικιστών σε όλες τις επόμενες αναμετρήσεις.

  Ο Περιφερειακός Διοικητής Μακεδονίας-Θράκης και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιάννης Κουριαννίδης, αναφέρθηκε στην σκληρή προσπάθεια που πρέπει να διεξαχθεί σε όλα τα επίπεδα από την καθημερινότητα μέχρι τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μίλησε για την σοβαρή σε βάθος δουλειά που γίνεται στο Εθνικό Μέτωπο, καθώς και για τις προκλήσεις κατά της πατρίδας και της κοινωνίας όπως αυτή του Μπουτάρη, που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον πατριωτικό χώρο. Η Θεσσαλονίκη θα έχει εμπροσθοφυλακή αγώνα το συνδυασμό που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και το Εθνικό Μέτωπο.

  Ο αρχηγός του Κινήματος Μάνος Κώνστας αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους που απαιτούν την πλήρη και ουσιαστική συμμετοχή όλων, τους ίδιους λόγους που έδωσαν το πρόσταγμα για την έναρξη του αγώνα από την ανασυγκρότηση του κινήματος μας, όπως χαρακτηριστικά είπε είναι «γεννημένο από την βάση της ελληνικής κοινωνίας».

  Στην συνέχεια αναφέρθηκε με αφορμή την ΔΕΘ στην εικόνα κατάρρευσης της Οικονομίας και της χώρας. Απάντησε στην ομιλία του πρωθυπουργού Σαμαρά για την οποία είπε ότι διακρίθηκε ως προς την θρασύτητα της, σε όλα τα κύρια σημεία. Αναλυτικότερα, είπε για την ύφεση ότι αφού έχουν ρημάξει τα πάντα με 2.000.000 ανέργους, δρόμους γεμάτους λουκέτα, χιλιάδες πτωχεύσεις, χιλιάδες αυτοκτονίες, βυθισμένους στο χρέος σχεδόν όλους τους επαγγελματίες, πως είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε για την μείωση του ρυθμού καταστροφής. Πόσος ακόμα χώρος για καταστροφή υπάρχει; Για την διαφθορά αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να τολμούν να μιλούν αυτοί που οικοδόμησαν την πλέον διεφθαρμένη περίοδο του ελληνικού κράτους.

  Για την δήθεν αξιοπρεπή στάση στην υπόθεση των προκλήσεων από μέρους των Σκοπίων, σημείωσε ότι όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν το αντίθετο και επιτέλους η κυβέρνηση που διαχειρίζεται το κράτος ως εντολοδόχος των ξένων συμφερόντων είναι αδύνατον να υπερσιτιστεί τα εθνικά δίκαια. Η κυριαρχία έχει χαθεί πως είναι δυνατόν να δώσουν λύσεις αυτοί που δέχονται την μεταβολή της πατρίδας σε προτεκτοράτο; Αυτοί που ακόμα και για μια δευτερεύουσα διοικητική πράξη ζητούν την άδεια των δανειστών;

  Για την όαση σταθερότητας που θεωρεί ο κ. Σαμαράς την χώρα επεσήμανε ότι τόσο οι συνθήκες κοινωνικής εξέγερσης, όσο και η παρουσία εκατομμυρίων λαθρομεταναστών αποτελούν άμεση απειλή και είναι πρόκληση να θεωρούμε ικανοποιητική την ψεύτικη ηρεμία ενός κράτους υπό κατοχή. Ιδιαίτερα σκληρός στην κριτική του, με την έντονη συμμετοχή του ακροατηρίου, ήταν ο Μάνος Κώνστας για την θέση του πρωθυπουργού περί θωρακίσεως του τραπεζικού συστήματος. Αναφερόμενος στην απαράδεκτη, ληστρική στάση των τραπεζών που διέλυσαν για χρόνια ιδιώτες και επαγγελματίες, αντιμετωπίστηκαν ευνοϊκά φορολογικά και ασφαλιστικά και εξοντώσαν τους εργαζόμενους τους, τόνισε ότι με τα 48 δις που όλοι έχουμε χρεωθεί φτάνουν ένα άθροισμα 200 δις σε εγγυήσεις και μετρητά και αρνήθηκαν να δώσουν έστω και ελάχιστα ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας ή την μείωση του ιδιωτικού χρέους. Η πολυδιαφημισμένη ανακεφαλαιοποίηση δεν ήταν παρά ένα ακόμα παιχνίδι σε βάρος του λαού.

  Ο κ. Κώνστας κατέδειξε την αντεθνική στάση των κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του συστήματος των «ευρωπαϊστών» που ακολουθούν την χρεοκοπημένη πολιτική. Στάθηκε επίσης, στην μεγάλη διείσδυση του Οθωμανισμού και κατήγγειλε με στοιχεία την νέα αυτή τάξη προδοτών. Η έναρξη του αγώνα από την Θράκη που κινδυνεύει έχει ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα αντίστασης για το Εθνικό Μέτωπο. Απέναντι στο ραγιαδισμό ευρωπαϊστών και τουρκόφιλων αντιτάσσουμε τον ελληνικό εθνικισμό.

  Η δική μας πολιτική πρόταση είναι ρεαλιστική και αποτελεί την ελληνική απάντηση στην κρίση. Έχει διεξοδικά μελετηθεί και δεν πρόκειται για ευχολόγιο ή έμμονη είπε ο συναγωνιστής Κώνστας. Παρέθεσε εθνικά στοιχεία σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και τις συνθήκες της οικονομίας που δείχνουν την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Έτσι, θα εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Ο πρώτος και κυρίως στόχος είναι η ανάκτηση της κυριαρχίας, η ανακατάληψη της πατρίδας, χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Τέλος, κάλεσε τους παριστάμενους να γίνουν κήρυκες της προσπάθειας του Εθνικού Μετώπου και δήλωσε βέβαιος για την τελική επικράτηση των ιδεών μας.

  Κατηγορία: