Εκδήλωση τιμής στον Πειραιά για τους ήρωες των Ιμίων

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Ιανουάριος 2013

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά η συγκέντρωση τιμής της οργάνωσης Πειραιά του Εθνικού Μετώπου. Πλήθος κόσμου, Πειραιώτες, μέλη και στελέχη του Εθνικού Μετώπου, βρέθηκαν στην πλατεία Τερψιθέας στο άγαλμα του ήρωα Βλαχάκου για την κατάθεση στεφάνου και την εκφώνηση ομιλιών. Τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Πειραιά, αλλά και στον χώρο της πλατείας, έδωσαν το πραγματικό μήνυμα της θυσίας των Ελλήνων αξιωματικών. Ο λαός του Πειραιά υποδέχτηκε την παρουσία του Εθνικού Μετώπου με θέρμη και συμμετοχή.

  Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στο πνεύμα της θυσίας των ηρώων, ενώ παράλληλα στηλίτευσε τη στάση του πολιτικού κόσμου και την πολιτική του εθνικού ξεπουλήματος. Τόνισε ότι η πολιτική της υποταγής οδήγησε στις γκρίζες ζώνες.

  Ο αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Εμμανουήλ Κώνστας, χαρακτήρισε την περίοδο της Μεταπολίτευσης, ως περίοδο ενδοτισμού και υποχωρήσεων από μέρους της εγχώριας πολιτικής τάξης προς τις τουρκικές απαιτήσεις. Αφού επεσήμανε τη στάση υποταγής των Ελλήνων πολιτικών και την ανεπάρκειά τους, που οδηγούν σε περιπέτεια την Θράκη, την Κύπρο και το Αιγαίο, καθώς και την άθλια πολιτική της προσφυγής στην διεθνή διαιτησία, όρισε την θυσία των ηρώων ως έκφραση της αδούλωτης ελληνικής ψυχής. Όπως τόνισε, το αποτρόπαιο πρόσωπο του νεοοθωμανισμού, κάνει την εμφάνισή του με την οικονομική τουρκική διείσδυση και φτάσαμε στο σημείο να πωλείται η Ζέα! Έκλεισε με την αναφορά ότι κρατάμε ζωντανή την μνήμη των ηρώων.

  Ο Γεώργιος Κατσουράκης, αρχηγός νεολαίας Εθνικού Μετώπου που έχει έδρα τον Πειραιά, στο μήνυμα του είπε: «Η Οργάνωση Πειραιά ευχαριστεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες που ήταν παρών στην σημερινή εκδήλωση μνήμης. Δεκαεπτά χρόνια μετά όμως ο Θ. Πάγκαλος είναι ακόμα στην πολιτική ζωή της χώρας μας, ελεύθερος, ενώ τα τρία παλικάρια μας άφησαν εκεί στα Ίμια για πάντα τα ιερά τους κόκκαλα. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πόλεμο οικονομικό και πολιτιστικό, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα πούμε στους πλούσιους και ισχυρούς της Ευρώπης «βοηθήστε τους φτωχούς και κακόμοιρους Έλληνες», αλλά «Έλληνες βοηθήστε τον εαυτό σας καθώς έτσι βοηθάτε την Ελλάδα και η Ελλάδα είναι ο εαυτός όλων μας». Όταν κάνουμε θυσίες πέρα από το εγώ μας μπορούμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Γιʼ αυτό θέλω από τον κάθε Έλληνα που έχει αίσθηση του καθήκοντος και βρίσκεται σήμερα εδώ να έρθει και να ενωθεί μαζί μας με τις τάξεις του Εθνικού Μετώπου».

  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου και ψάλθηκε ο εθνικός ύμνος από τους παρισταμένους. Στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο του Πειραιά, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και οι Πειραιώτες συντάχθηκαν με την κινητοποίηση του Μετώπου για τα αδιαπραγμάτευτα εθνικά δίκαια.

  Κατηγορία: