Εκδήλωση τιμής για τον Κωνσταντίνο Κουκκίδη

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2005

  Την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή φορά εκδήλωση μνήμης και τιμής, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο σημείο που έπεσε ο φρουρός της Σημαίας, Κωνσταντίνος Κουκκίδης στις 27 Απριλίου 1941, μην θέλοντας να παραδώσει το εθνικό μας σύμβολο στην σκλαβιά των Γερμανών.

  Εξέλιξη πολύ θετική για την υπόθεση του Κουκκίδη αποτελεί η πρωτοβουλία του πατέρα Νικόδημου Μπιλάλη και της «Πανελληνίας Ενώσεως Φίλων των Πολυτέκνων» (Π.Ε.ΦΙ.Π.), να τελέσουν για δεύτερη χρονιά, το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου στις 9:00 π.μ., ιερατικό Μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα.

  Στην τελετή (που πραγματοποιείται σε ετήσια πλέον βάση) παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες μαθητών της περιοχής, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, εκ μέρος του ΛΑ.Ο.Σ. ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, ο εκδότης του περιοδικού ΕΛΛΟΠΙΑ Θ.Μπινιχάκης, οι στρατηγοί Ι.Αντωνακέας και Θ.Φάκος, ο πτέραρχος Γ.Τσαλουχίδης, ο ιστορικός Στεφ.Σωτηρίου, ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος (Διορθόδοξος Σύλλογος «Απόστολος των Εθνών - Παύλος»), ο Δαμιανός Ποιμενίδης (Ένωση Ποντίων Πειραιώς), ο Αντ.Ξεπαπαδάκος (Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «ΔΙΡΟΣ» Μάνης) και πλήθος κόσμου.

  Κατάθεση στεφάνου έγινε από τον πατέρα Νικόδημου Μπιλάλη (εκ μέρους της Π.Ε.ΦΙ.Π.) καθώς από εκπροσώπους της Πανελληνίας Ενώσεως Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων ('Αγγελος Λιόντας) και του Συλλόγου Αποστράτων Ευζώνων (Αντώνης Κακαλέτρης). Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πτέραρχος Γ.Τσαλουχίδης (πρόεδρος της Πανελληνίας Ενώσεως Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»).

  Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

  Κατηγορία: