Εκδήλωση τιμής για την αγροτική εξέγερση του 1910 στην Καρδίτσα

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβρουάριος 2014

  Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Μπούσδρα, το Προάστιο, μετέβη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του Εθνικού Μετώπου, με επικεφαλής τον Γ.Γ. του κινήματος Μάνο Κώνστα και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Καρδαρά, για να τιμήσει την αγροτική εξέγερση.

  Ο Κώστας Καρδαράς, παίρνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε στο ιστορικό υπόβαθρο της αγροτικής εξέγερσης, τόνισε το ρόλο του Δημήτρη Μπούσδρα στα γεγονότα πριν και κατά την διάρκεια του Κιλελέρ και ανέδειξε την ιστορική σημασία της εξέγερσης.

  Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γ.Γ. του κινήματος Μάνος Κώνστας, ο οποίος τόνισε την πολιτική σημασία των αγροτικών κινητοποιήσεων και την δέσμευση του Εθνικού Μετώπου να αποκαταστήσει το κύρος του Έλληνα αγρότη και να αναδείξει την σημασία της αγροτικής πολιτικής.

  Στην εκδήλωση τιμής παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όχι μόνο από το Προάστιο, αλλά και από τα γύρω χωριά, με χαρακτηριστική την περίπτωση εκπροσώπου από το χωριό Μεγάλα Καλύβια, το οποίο πρωτοστάτησε στην αγροτική εξέγερση. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην δήμαρχος κ. Κακαργιάς, ο οποίος εξήρε το ρόλο του Εθνικού Μετώπου και κυρίως του κ. Καρδαρά στην ανάδειξη του ήρωα των αγροτικών αγώνα Δημήτρη Μπούσδρα.

  Το Εθνικό Μέτωπο έδωσε βροντερό παρόν στις εκδηλώσεις για την αγροτική εξέγερση, διότι πιστεύει ότι ο Έλληνας αγρότης αποτελεί την ψυχή της ελληνικής εθνικής οικονομίας και την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της.

  Κατηγορία: