Εκδήλωση στον Πύργο για τις πολιτικές εξελίξεις και το Πατριωτικό Κίνημα

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγουστος 2015

  Υπό αφόρητη ζέστη και υγρασία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση στην πόλη του Πύργου της Ηλείας, παρουσία τοπικών παραγόντων και αρκετού κόσμου. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο συνδυασμός «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Χάρη Μιχαλακόπουλο, ενώ στο κεντρικό πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν εκτός από τον κ. Μιχαλακόπουλο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Χρήστος Ρήγας, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Δημητρούλιας, ο επιχειρηματίας και τ. αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγιώτης Δούμας και ο εκδότης Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

  Αφορμή για την διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν η κοινή διαπίστωση των ομιλητών ότι ο πατριωτικός χώρος δεν εκπροσωπείται όπως θα έπρεπε, παρά τις πλείστες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προοπτική για το μέλλον και να κινδυνεύουν να τεθούν στο περιθώριο για άλλη μια φορά τα πατριωτικά ιδεώδη. Με αφετηρία την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας επισημάνθηκε ότι μεταπολιτευτικά ο ευρύτερος πατριωτικός χώρος δεν ανέπτυξε πολιτικές και οικονομικές θέσεις και αρκέστηκε σε λαϊκιστικά ερείσματα, τα οποία είχαν μεν μία προοπτική εκλογής, αλλά δεν έμπαινε σε καμία περίπτωση στην λογική της διακυβέρνησης.

  Παράλληλα, λένε οι διοργανωτές, η Δεξιά απαρνήθηκε τον εαυτό της και εξαλείφθηκε από μία δίχως όρια πολυσυλλεκτικότητα και έναν άκρατο λαϊκισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, καθώς και στην ομηρία των κομμάτων της Δεξιάς από αυτήν, καθώς άγονται και φέρονται από τους κομματικούς στρατούς των συνδικάτων και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα.

  «Ο εχθρός είναι αναμφισβήτητα η Αριστερά», τόνισε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Δούμας, «καθώς ακόμη και όσοι φορείς δεν ανήκουν ιδεολογικά σε αυτήν βρίσκονται υπό την ομηρία της. Πώς μπορούμε λοιπόν να αρνούμαστε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως δεξιοί, με την δικαιολογία ότι ο διαχωρισμός Δεξιά - Αριστερά είναι παρωχημένος, την ώρα που την χώρα κυβερνά ένα κόμμα που ονομάζεται «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς»;»

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Δημητρούλιας. Ο κ. Δημητρούλιας εναντιώθηκε σε όσους αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και επεσήμανε η Αριστερά έχει υπό τον έλεγχό της την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Χρήστος Ρήγας επετέθη κατά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η οποία διαπραγματεύεται την διάσωσή της από τις κατηγορίες που την βαρύνουν στην Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αφήνει ανυπεράσπιστα 70 νεαρά μέλη της ως αντάλλαγμα για αυτήν την διαπραγμάτευση. Ο κ. Ρήγας, αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα, όπως η διακομιδή των απορριμμάτων στην Ηλεία, για τα οποία οι εκλεγμένοι βουλευτές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και της Χρυσής Αυγής αδιαφορούν, παρʼ ότι αποτελούν το δεύτερο και το τρίτο κόμμα της χώρας. Αναρωτήθηκε, τέλος, ποιος ο λόγος να εκλέγονται βουλευτές, αν το μοναδικό τους επίτευγμα είναι η αύξηση του εισοδήματός τους μέσω της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

  Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος σημειωτέον εξελέγη χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πατριωτικού πόλου, μακριά από στερεότυπα και συμβολισμούς που μόνο κακό έχουν προξενήσει στο πατριωτικό κίνημα και κατʼ επέκτασιν στην πατρίδα και εξήρε την στήριξη που βρήκε από το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας του Πύργου, τους επαγγελματικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες του δήμου. «Καθήκον όλων των Ελλήνων πατριωτών είναι», συνέχισε ο κ. Μιχαλακόπουλος, «να μην μείνουν αδρανείς μπροστά στην διαρκή παρακμή και καταστροφή και προς τον σκοπό αυτόν κινείται η εκδήλωση που διοργανώνεται απόψε».

  Την εκδήλωση έκλεισε ο εκδότης Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος συμφώνησε στην ανάγκη για κάτι νέο, μακριά από τα στεγανά και αποτυχημένα στερεότυπα του παρελθόντος, με στόχο την ανάπτυξη μία σύγχρονης πατριωτικής ιδεολογίας, η οποία θα δώσεις λύσεις στην νέα γενιά. Επεσήμανε ότι ο παλαιοκομματισμός υπάρχει πια και στον εθνικιστικό χώρο και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή παραπλανεί τους αγανακτισμένους Έλληνες και εκθέτει νέους ανθρώπους με συμμοριακές πρακτικές.

  Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν πολλοί Ηλείοι που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Μεταξύ αυτών ο αξιωματικός ΠΝ ε.α. Κυριάκος Βασιλάρας από την Αρχαία Ολυμπία, ο Σπύρος Βλασσόπουλος από την Ζαχάρω, επί πολλά έτη με πλούσια εθνική και συνδικαλιστική δράση στους χώρους εργασίας και την κοινωνία, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και εκπρόσωποι φορέων μικροπωλητών του Νομού. Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο επιχειρηματίας Απόστολος Καπνίσης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Άκρα του τάφου σιωπή στο Έθνος βασιλεύει και εμείς, όσοι πιστεύουμε στην Ελλάδα, πρέπει να σπάσουμε αυτήν την σιωπή, για να λάμψει πάλι ο ήλιος στην Ελλάδα μας, μακριά από κόμματα και ηγέτες που μας έχουν προδώσει».

  Στο πέρας της εκδήλωσης υπήρξε δέσμευση για συνέχιση αυτών των πρωτοβουλιών και σε άλλες πόλεις με πιθανό επόμενο προορισμό πολύ σύντομα την Καλαμάτα. Δέσμευση όλων ήταν η δημιουργία ενός ιδεολογικού Μανιφέστου που θα αντιπαραβάλει στις οριζόντιες ταξικές τομές της Αριστεράς μία κάθετη τομή, ανάμεσα στους κρατικοδίαιτους κομματικούς στρατούς και στους Έλληνες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους, χωρίς φοβικά σύνδρομα και άρνηση να αυτοπροσδιοριστούν απέναντι στο τελειωμένο μεταπολιτευτικό κατεστημένο.

  Η εν λόγω πρωτοβουλία θα παρουσιάσει σύντομα την ονομασία και τις βασικές της αρχές της, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις που γίνονται με πρόσωπα και φορείς της ευρύτερης Δεξιάς. Οι συντελεστές ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν την ανάπτυξη ενός ριζοσπαστικού δεξιού πόλου και διαχωρίζουν την θέση τους από την Άκρα Δεξιά, καθώς θεωρούν ότι Ριζοσπαστική Δεξιά και Άκρα Δεξιά είναι δύο διαφορετικοί όροι, που μόνο στην Ελλάδα συγχέονται, ενώ υπόσχονται εντός του μηνός να παρουσιάσουν ιστοσελίδα, στην οποία θα παρατίθενται οι πρώτες προς επεξεργασία θέσεις τους.