Εκδήλωση μνήμης στην γενέτειρα του Ίωνα Δραγούμη

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Σεπτέμβριος 2003

  Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στις 13 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ν.Ο. Δυτικής Μακεδονίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο Βογατσικό της Καστοριάς. Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης 100 και πλέον άτομα έδωσαν το παρόν στην σεμνή τελετή που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, στο χωριό της οικογένειας του Ίωνα Δραγούμη.

  Η εκδήλωση αυτή υπήρξε μια πρωτοβουλία της Ν.Ο. Κοζάνης, στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για την προβολή των ιδεών και του έργου του μεγάλου αυτού Έλληνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Εθνικιστικό κίνημα στο παρελθόν διοργάνωνε παρόμοιες εκδηλώσεις στην περιοχή, οι οποίες όμως είχαν σταματήσει εδώ και μία δεκαετία ύστερα από την διάλυση των πολιτικών φορέων του χώρου. Γι άλλη μια φορά λοιπόν, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποδεικνύει ότι αποτελεί την υγιέστερη και συνεπέστερη συνέχεια του Ελληνικού Εθνικισμού.

  Παρά το μακρινό της απόστασης, την καιρική αστάθεια και την συνομωσία της σιωπής που επέβαλλαν τα δήθεν «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, μέλη, φίλοι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ από τους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης και Καστοριάς, αλλά και αρκετοί κάτοικοι του χωριού έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ίωνος Δραγούμη, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του δημάρχου της πόλης καθώς και των προέδρων της Ν.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Γιάννη Κουριαννίδη και της Ν.Ο. Κοζάνης Γιώργου Κοκόγια. Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την ομιλία του Μάκη Βορίδη.

  Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Δραγούμη. Μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις. Μια ζωή αφιερωμένη αποκλειστικά στην ιδέα του Έθνους και της Πίστης. Μια ζωή που ταιριάζει μόνο σε εθνικιστές. Τα μηνύματα από την ζωή και το θάνατο του Δραγούμη είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι Ελληνες καλούνται να ακολουθήσουν το δρόμο του συμβιβασμού και της υποτελείας ή το μονοπάτι της Αρετής. «Εμείς σαν εθνικιστές επιλέξαμε το δρόμο που χάραξε ο Δραγούμης. Όσοι ζωντανοί ας ακολουθήσουν...» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

  Η απρόσμενη επιτυχία της εκδήλωσης απέδειξε ότι ο αγώνας των οργανώσεων της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκει ανταπόκριση. Κέντρο συντονισμού στην περιοχή είναι η πόλη της Κοζάνης, ενώ Νομαρχιακές Οργανώσεις δημιουργήθηκαν ήδη στους νομούς Καστοριάς και Γρεβενών. Από την Διεύθυνση Οργανώσεως του κόμματος ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Μάκης Βορίδης με κλιμάκιο της Κεντρικής Διοίκησης θα παρευρεθεί πάλι σε οργανωτικές συσκέψεις στην περιοχή που θα πραγματοποιηθούν στις 4-5 Οκτωβρίου 2003.

  Κατηγορία: