Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτώβριος 2014

  Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, με την προσφορά του Δήμου Χαλκίδος και του Επιμελητηρίου Ευβοίας, στην Χαλκίδα, σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν της Ευβοιώτισσας εθνικής ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη, η οποία εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Χαϊδάρι, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944.

  Ιερό Μνημόσυνο για τα 70 χρόνια από την δολοφονία της, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο, παρουσία των δημάρχων Χαλκίδος και Λιμνών, καθώς και της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας, παρουσία πλήθους κόσμου.

  Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον σεβασμιώτατο Χρυσόστομο στην προτομή της εθνικής ηρωίδας στην παραλία της Χαλκίδος, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις δημοτικές, πολιτιστικές και στρατιωτικές αρχές (απόστρατοι και έφεδροι). Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, η μπάντα του Δήμου Χαλκιδέων έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο.

  Τέλος, στο ξενοδοχείο «Παλίρροια», ο πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Χαλκίδος, αντιστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Ρήγας, έκανε ιστορική αναφορά στην μνήμη της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη-Μπουμπουλίνας.

  Κατηγορία: