Εκδήλωση για το ΟΧΙ στην Θεσσαλονίκη

  • Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτώβριος 2013

    Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» τίμησε τον ήρωα των νεωτέρων χρόνων της Ιστορίας μας συνταγματάρχη Πυροβολικού Βασίλειο Αβδελά την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της, Γιάννης Κουριαννίδης: «Επιλέξαμε να τιμήσουμε στο πρόσωπό του τη διπλή εορτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (26/10/1912) και του ΟΧΙ (28/10/1940). Ο Βασίλειος Αβδελάς ήταν ένας άνθρωπος που συμμετείχε ως αγωνιστής και μαχητής και στις δύο αυτές περιόδους, αλλά και στην Μικρασιατική εκστρατεία και στην Εθνική Αντίσταση. Μακρυά, λοιπόν, από τους φαρισαϊκούς εορτασμούς αυτών των ημερών από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, της ίδιας που ξεπούλησε τόσο το όνομα της Μακεδονίας μας όσο και την ίδια τη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους, σε μία σεμνή τελετή τιμήσαμε αυτόν τον ήρωα».

    Συμμετείχαν επίσης τα πολιτικά κόμματα «Εθνικό Μέτωπο», «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» και «Κοινωνία - Συνεχιστές του Καποδίστρια», τα σωματεία «Δεσμοί Ελλήνων», «Εθνεγερσία», «Μακεδονική Πρωτοπορία», «Ινστιτούτο Αριστοτέλης», η «Πανελλήνιος Απελευθερωτική Οργάνωσις - Π.Α.Ο.», η Βασιλική Ένωσις Θεσσαλονίκης, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος της οικογένειας του ήρωα και συγκεκριμένα ο δισέγγονός του, Μιλτιάδης Κουμπλής.

    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ο. Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Κωνσταντία Καλαμπαλίκα, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του «Εθνικού Μετώπου» Ιωάννης Βαλερής, ο εκπρόσωπος της «Κοινωνίας» Γιώργος Σύρπης, ο αντιπρόεδρος των «Δεσμών Ελλήνων» Σωτήρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της «Μακεδονικής Πρωτοπορίας» Απόστολος Σιώκος και ο Μιλτιάδης Κουμπλής. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο.

    Κατηγορία: