Εκδήλωση για τα Δεκεμβριανά: Το πολιτικό μήνυμα τότε και τώρα

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκέμβριος 2012

  Με μία εκδήλωση το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως του Εθνικού Μετώπου στην Αθήνα, τιμήθηκε η μνήμη των νεκρών του Μακρυγιάννη, της Σχολής Ευελπίδων και της μάχης των Αθηνών. Ομιλητές ήταν η Μαίρη Λαγανά και ο Δημήτρης Γκίκας, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

  Η Μαίρη Λαγανά διάβασε την μαρτυρία νεαρών, τότε ευελπίδων, που αναδείκνυε τη συγκλονιστική στάση τους.

  Ο Δημήτρης Γκίκας, αφού παρέθεσε το ιστορικό της μάχης και τους όρους της σκληρής αναμέτρησης αναφέρθηκε στο σημερινό μήνυμα του αγώνα που έχει πάρει άλλες μορφές είναι όμως, το ίδιο επίκαιρο. Σήμερα έχουμε το πρόβλημα της εθνικής κυριαρχίας και την προσπάθεια να εξαφανιστεί η εθνική μας ταυτότητα και να αφανιστεί η φυλή από τεράστιους εχθρικούς μηχανισμούς. Το Εθνικό Μέτωπο είναι εδώ και θα δώσει με επιτυχία τις μάχες.

  Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, που διάβασε το εκδοτικό σημείωμα του επομένου τεύχους του περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται ο πολυμέτωπος εθνικός και κοινωνικός μας αγώνας.

  Έγινε προβολή ιστορικών ντοκουμέντων από την περίοδο και τέλος ακούστηκε προσκλητήριο νεκρών και ο εθνικός ύμνος. Το Εθνικό Μέτωπο θα προβεί και σε άλλες ενέργειες τιμής της ιστορικής μνήμης για το Δεκέμβριο του '44.